Skonis: 9/10. Labai skanus – net neapsiverčia liežuvis jo taip vadinti – blynas. Tiek skonis, tiek išvaizda, tiek visa kita tvirtina, kad tai paprastas, tačiau neprastas, labai skanus, obuolių pyragas 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Scraping the Skillet
Apfelpfannkuchen (vokiškas obuolių blynas)
AtsispausdintiINGREDIENTAI
215 g miltų
2 valg.š. cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1/4 arb.š. druskos
135 g pieno
1 kiaušinis
5 valg.š. (125 g) sviesto
3 (~370 g) vidutinio dydžio obuoliai
2 valg.š. cukraus
1 valg.š. cinamono
1/4 arb.š. muskato
1 valg.š. citrinų sulčių
1/4 puodelio vandens
GAMINIMO EIGA
1. Pirmi keturi ingredientai išsijojami į didelį dubenį.
2. Atskirame dubenyje išplakti pieną, kiaušinius ir 1 valg.š. lydyto sviesto.
3. Supilti plakinį į didįjį dubenį ir sumaišyti, kol tešla taps vientisa, bet nepermaišyti.
4. Dabar, kai tešla paruošta, atidėti ją į šalį ir paruošti obuolius.
5. Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti nedidelėmis skiltelėmis. Sudėti į dubenį su cinamonu, cukrumi, muskato riešutu ir citrinų sultimis.
6. Keptuvėje įkaitinti 2 valg.š. sviesto ir sudėti obuolius, pakaitinti, vis pamaišant.
7. Supilti 1/4 puodelio vandens į keptuvę ir pakaitinti iki virimo. Uždengti keptuvę ir virti apie 3 minutes.
8. Paruoštus obuolius išimti iš keptuvės ir atidėti į šalį.
9. Apvalaus kepimo indo dugną ir sieneles ištepti 2 valg.š. sviesto.
10. Į kepimo indą supilti pusę tešlos.
11. Ant viršaus sudėti obuolius ir užpilti likusią pusę tešlos.
12. Kepti iki 200 ºC įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių, kol viršus gražiai pagelsta.
13. Atsargiai blyną išimti iš kepimo indo, supjaustyti ir perdėti į lėkštes.
14. Pabarstyti cukraus pudra ir patiekti.
8 komentarai
o kiek gramu pieno bus ml.?
Skaitytoja, lygiai tiek pat 😉
Labai skaniai ir viliojanciai atrodo, tad nutariau pradziuginti savo kinderiukus vakarienei 🙂 tik klausimas iskilo, ruosiuosi kepti keptuveje, o indo/keptuves dydis nenurodytas. Ar 28cm keptuves dydzio pakaks? Ar neisbegs per krastus orkaiteje?
Atsiprasau uz kvaila klausima 😀
Oi, Valdone, jau tikriausiai po vakarienės, ar ne?.. Na, bet kokiu atveju, atsakau ateičiai, kad tokio dydžio keptuvės tikrai pakaks. Aš kepiau 24 cm. skersmens kepimo inde, tai gavos toks pakankamai aukštas, kaip pyragas. Kepant didesnėje, 28 cm., jis bus plonesnis 🙂
Kepiau šitą vokietį ir galiu pasakyti, skonis tikrai labai patiko. Tik iškilo klausimukas, ar tikrai tešla turėjo gautis pilama? Dariau viską tiksliai, bet man ji gavosi ganėtinai tiršta, dedama šaukštu ir norint išlyginti ją skardoje (kepiau originalų variantą), teko gerokai pavargti. Keptuvėje tai net neįsivaizduoju, kaip būčiau ją suvaldžiusi. Be to tešlos kažkaip mažokai buvo, vos pasidengė tie du sluoksniai 24 cm formoje (viršutinis tai iš viso plonas plonas, obuolliai net persimatė). Pats blynas gerokai žemesnis gavosi, nei pas tave, Astute. Dabar galvoju, ką padariau neteisingai. Žinau, kad tikrai dar ne kartą jį kepsiu, bet noriu, kad būtų toks stoooooras ir diiiiiiiiidelis 😀
Tešla man gavosi nei labai skysta, nei labai tiršta – sakyčiau, grietinės tirštumo.
O kokio skersmens kepimo indą tu naudojai? Nes maniškis 22 cm., gal taviškis didesnis buvo, todėl ir tešlos mažiau atrodė, ir blynas mažesnis gavosi?
Rašiau, kad 24 cm skersmens inde kepiau 🙂 Kažkaip sunku patikėti, kad dėl poros cm toks aukščio skirtumas gavosi. Nesuprantu, kodėl tam blynui taip nepatikau…
Oi, pražiūrėjau, atsiprašau. Na, tuomet nė nežinau, kur čia paslaptis, nes receptas pakankamai paprastai, ingridientai paprasti… Gal kepimo milteliai nesuveikė ar kas 🙂