Skonis: 9/10. Dar vienas patiekalas, kurį gaminu jau ne pirmą kartą; kodėl? Nes labai skanu, visų pirma ir savaime aišku 🙂 Antroji priežastis dar džiugesnė, ar tiksliau, patogesnė, jei galima taip pasakyt. Tai vienas iš nedaugelio patiekalų, kuris patinka visiems iki vieno, t.y., netgi tam vieninteliam, kuris pagrindiniam patiekalui pripažįsta tik mėsą, mėsą arba mėsą (pageidautina – kiaulieną…), ir geriausia, jei ji kokiam tradiciniam pavidale – „kotletų“, „karbonadų“ ar panašiai, ak, ir dar saldumynus, tiesa, šituos visus iki vieno 😀 Žodžiu, trumpai ir aiškiai tariant, labai džiaugiuosi šiuo patiekalu! Ir aš, ir visi, ir tas minėtas vienintelis netgi 😀
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Food & Wine
Arroz con Pollo (ryžiai su vištiena ispaniškai)
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg.š. alyvuogių aliejaus
4 vištos šlaunelės (~1,600 kg)
2 arb.š. druskos
1/2 arb.š. juodųjų pipirų
1 nedidelis svogūnas, susmulkintas
2 skiltelės česnako, smulkiai sukapotos
1 morka, supjaustyta plonais šiaudeliais
1 3/4 puodelio (480 g) konservuotų pomidorų
1 valg.š. pomidorų pastos
2 puodeliai vištienos sultinio
1 puoelis (230 g) ryžių, geriau ilgagrūdžių
GAMINIMO EIGA
Didelėje, gilioje, vidutiniškai karštoje keptuvėje įkaitinti aliejų. Pagardinti vištos gabalėlius po 1/4 arb.š. druskos ir pipirų. Apkepti keptuvėje vištieną vartant, kol gražiai parus – iš viso maždaug 8 minutes. Išimti iš keptuvės, nupilti riebalus.
Karštį sumažinti. Sudėti į keptuvę svogūnus, česnakus, pakepinti, vis pamaišant, kol svogūnai suminkštės – apie 2 minutes. Sudėti morkas ir pakepinti dar apie 3 minutes. Sudėti konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, supilti sultinį ir pagardinti 1 3/4 arb.š. druskos ir 1/4 arb.š. pipirų. Užvirti. Įmaišyti ryžius ir sudėti vištieną. Užvirinti ir beveik pilnai uždengus dangtį virti ant silpnos ugnies, kol vištiena ir ryžiai pus paruošti – apie 20 – 25 minutes.
Dėti į lėkštę ryžių ir daržovių mišinio, ant viršaus – gabalėlį vištienos, ir patiekti. Skanaus!
9 komentarai
Šiandien valgėme šitą plovą 🙂 Puikus skonis, mane tiktai varė į neviltį berghoff troškintuvas 🙁 Visi giria berghoff keptuves, o manasis troškintuvas man vis labiau atrodo nevertas suplotų už jį pinigų :/
Šaunu, kad patiko, Laima, tikrai smagu 🙂
O su troškintuvu šiuo aš patirties visiškai neturiu… 🙂 Va keptuvę iš Berghoff’o turiu ir sąžiningai naudoju antrus metus, atrodo, bet tenka pripažint, kad su amžiumi ir ji kvailiot pradeda…
Berghoff keptuve-troskintuvas Orion, kuri gavau is IKI yra nekokybiskas!!! Prisiskambinti i kokybes linija jau kainavo apie 10 Lt (telefonu pokalbiams, tiksliau laukimui). Ieskau tu, kuriems taip pat nepasiseke, reikia kaip nors atgauti pinigus, nes uz 110 Lt daiktas turetu atlikti savo funkcijas
egllute@delfi.lt
Astule,
vel nesuprantu:))) nuotraukoje parodyti mazi gabaleliai vistienos, kaip ir turetu buti troskiniuose:) Bet recepte apie gabaleliu pjaustymu neuzsiminta ir taip suprantu, kad nereikia pjaustyti..tai kaip visgi yra?
Aciu;)
Inga
Inga, matyt, baisiai neaiškiai aš kartais savo mintis dėstau ir receptus pateikiu 😀 Žinok, nėra čia didelio skirtumo – kuo puikiausiai gali nepjaustyti šlaunelių, nuo to skonis tikrai nenukentės! O aš mėgstu jas dar biškutį pasmulkinti (tačiau gabalėliai ten tikrai nėra labai maži), patogiau man kažkaip atrodo 🙂
supjausciau vieno kasnio gabaleliais..gavosi super tuper troskinys:) aciu uz puiku receptuka;) nusimato daug pakartojimu;)
Smagu! Skanių pakartojimų 😀
Beje, čia – tokiuose troškinukuose – juk galima varijuoti viskuo nuo-iki. Ne tik pjaustymo gabaliukais dydžio, bet ir pačia mėsyte – gali ji būti ir vištiena, ir kalakutiena, ir kas tik nori.. 🙂 Todėl kiekvienas pakartojimas gali būti dar ir kitoks! 😉
Tai vištieną reikia nukaulinti ar ne?
Kažkas dar skundėsi beghof keptuve… Geriausios yra špyžinės (ketaus) keptuvės be jokių emalių. Tokią įsigijau prieš 2 mėn. ir negaliu atsidžiaugti: puikiai paskirsto šilumą, nereikia bijoti subraižyti ir t. t.
Turiu ir berghoffą, bet ją mažai benaudoju. Juolab, kad girdėjau, jog teflonas nėra labai sveika, ypač kai lupasi.
Ne, Romiau, nereikia 😉 Bet jei tik norisi – tai galima, tikrai nepakenks 🙂