Lengvi, švelnūs ir purūs lyg debesis – putėsiai yra nuostabiai gardus desertas! Jie gali būti ruošiami iš šokolado ar karamelės, bet būtent šie, uogų putėsiai, išsiskiria pasakišku gaivumu. Lyg ragautum vasarą!
Žinau, kad avietinius desertus mėgsta ne visi. Per daug sėklyčių, jos erzina – suprantu, šypt. Todėl labai noriu akcentuoti svarbų momentą – sutrintas avietes būtinai kruopščiai perkoškite per sietelį, šitaip pašalinkite visas sėklytes, ir tik tuomet iš glotnios aviečių tyrės ruoškite putėsius. Žodžiais nupasakoti tobulą šio deserto tekstūrą vargiai įmanoma – turite paragauti!
Putėsiams galite naudoti ir kitas uogas. Vietoj aviečių puikiai tiktų ir, pavyzdžiui, braškės.
Uogų sezonas vis arčiau – jei ir negaminsite putėsių dabar pat, labai raginu išsisaugoti ir prisiminti receptą atėjus vasarai. Arba – saldžiam Velykų stalui irgi labai tiktų!
Visi mes valgome ir akimis, tiesa? Kompoziciją putėsiams sudėliojau iš nuostabių „PROMO Cash&Carry” indų:
- krištolinių „Nachtmann“ taurių ir grafino,
- aukso spalvos „Sola“ šaukštelių,
- elegantiškų „Nachtmann“ krištolinių dubenėlių,
- ir išskirtinio „SP Collection“ padėklo serviravimui.
Valgykite gražiai, valgykite skaniai ir… būtinai pasigaminkite šių putėsių!
Aviečių putėsiai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Putėsiams:
3 valg. š. (30 ml) vandens
1 ½ arb. š. (6 g) želatinos
400 g šaldytų aviečių, atitirpintų
¼ stiklinės (50 g) cukraus
½ žaliosios citrinos sulčių
1 arb. š. vanilės pastos
1 ¼ stiklinės (312 g) riebios grietinėlės
Viršui:
½ stiklinės (125 g) riebios grietinėlės
1 valg. š. miltelinio cukraus
saujelės aviečių
saujelės smulkintų pistacijų branduolių
GAMINIMO EIGA
1. Mažame dubenėlyje želatiną užpilkite vandeniu ir palikite išbrinkti.
2. Atitirpintas avietes sutrinkite elektriniu trintuvu. Perkoškite per sietelį, kad pašalintumėte sėklytes.
3. Puode sumaišykite perkoštas avietes, cukrų, žaliosios citrinos sultis ir vanilės pastą. Pakaitinkite, vis maišydami, kol cukrus ištirps. Nukaiskite.
4. Į karštą (bet ne verdančią!) aviečių masę sudėkite išbrinkusią želatiną. Išmaišykite, kol ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
5. Grietinėlę išplakite iki formą laikančių putų. Dalimis, per tris kartus, mentele įmaišykite į kambario temperatūros aviečių masę.
6. Paruoštus putėsius paskirstykite į taures. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent porą valandų ar pernakt, kol sustings.
7. Patiekite pagardinę grietinėle, išplakta su šaukštu miltelinio cukraus, avietėmis ir smulkintomis pistacijomis.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry