Ar dažnai verdat nesaldžią avižinę košę? Aš pastaruoju metu tokios noriu dažniau nei saldžios. Paprastai mano norai baigiasi į košę įmaišytu gabalėliu sviesto ir dosnesniu žiupsniu druskos, bet kartais, kai laiko ir įkvėpimo daugiau, susiorganizuoju sau tikrą puotą! Taip nutiko šįryt – penki šaldytuve liūdėję pievagrybiai padiktavo visą pusryčių dubenėlio temą, o rezultatas pavyko toks gardus, kad džiaugiuosi sugalvojusi nufotografuoti.
Tiesa, būsiu turbūt nepopuliari, bet iš abiejų pusių apkeptą kiaušinį skystu tryniu aš mėgstu labiau už sunny side up. Bet jūs galite kepti kaip tik norite – bus labai skanūs pusryčiai!
Avižinė košė su sūriu, pievagrybiais ir špinatais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
50 g pilno grūdo avižinių dribsnių
1/3 stiklinės (83 ml) vandens
1/3 stiklinės (83 ml) pieno
žiupsnio druskos
saujos tarkuoto kietojo sūrio
1 valg. š. sviesto
3 skiltelių česnako
5 rudųjų pievagrybių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
didesnės saujos špinatų lapelių
1 kiaušinio
Patiekti (nebūtinai):
saujelės lukštentų kanapių sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Į nedidelį puodą suberkite avižinius dribsnius, supilkite vandenį ir pieną, pagardinkite druska. Virkite virš vidutinės ugnies, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite ir kartais pamaišydami virkite toliau, kol dribsniai sugers didžiąją dalį skysčio ir virs tiršta, kremiškos tekstūros koše.
2. Įmaišykite tarkuotą sūrį, uždenkite dangčiu ir palikite kelioms minutėms pabrinkti.
3. Tuo metu, kol verdate košę, keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviestą. Suberkite smulkiai kapotas česnako skilteles ir kepkite minutę, kol paskleis malonų aromatą.
4. Suberkite plonomis riekelėmis pjaustytus ruduosius pievagrybius ir kartais pamaišydami kepkite, kol suminkštės. Pagardinkite druska, pipirais.
5. Įmaišykite pasmulkintus špinatų lapelius ir kepkite, kol suminkštės ir sukris.
6. Pastūmę daržoves į keptuvės kraštą, šalia jų įmuškite kiaušinį. Kepkite apie minutę, kol apkeps, tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite iš kitos pusės. Baltymas turi sutvirtėti, o trynys likti skystas.
7. Patiekite. Į dubenėlį sudėkite avižinę košę. Ant viršaus – keptus pievagrybius su špinatais, šalia – skystai keptą kiaušinį.
8. Jei norite, pagardinkite žiupsniu pipirų, saujele tarkuoto kietojo sūrio ir lukštentų kanapių sėklų.
1 komentaras
Visi pagardai tikrai labai skanūs, bet… ne prie avižinės košės…;-) Kažkaip man čia tas avižinės košės glitumas ir švelnumas nesulipo. Turbūt kiaušinis su pievagrybių kepiniu geriausiai tiktų tiesiog su duonos skrebučiu:-)