Mano mintis išsklaidė pajūrio vėjas.
Sėdžiu prieš melsvą kompiuterio ekraną ir galvoju, ką parašyti.
Kažką nuoširdaus, kažką tikro, kažką ne per prievartą. Kažką išjausto…
Žiūriu į ekraną ir matau tuščią baltą lapą, be raidžių, be minčių, be nieko. Tuščia. Visiškai absoliučiai tuščia. Ką tau papasakoti? Ką pasakyti? Kuo nustebinti ir kuo sudominti?
Nežinau. Kartais tai vargina. Norisi tiesiog imti ir parašyti – šimtas gramų to, du šaukštai ano ir žiupsnis trečio. Suberk, sumaišyk, nepermaišyk, įkaitink ir kepk. Ir skanaus. Ir viskas, ir taškas.
Ant stalo šiandien avižiniai blynai su obuoliais. Skanaus!
Skonis: 9/10. Obuolių sezonas jau be penkių minučių įsibėgėjęs, ar ne? Ta proga ilgai nelaukus išbandžiau jau gana seniai nužiūrėtus blynelius. Tikra tiesa, kad tokius šakar makar blynelius (kaip ir įvairius šakar makar apkepus, ir kitus šakar makar…) aš labai mėgstu. Šie – taip pat ne išimtis. Tik pastaba – blyneliai nėra sultingi, greičiau kiek sausoki, todėl vienų valgyti nerekomenduota. Idealiausia – su mėgstamu jogurtu ir puodeliu arbatos.
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Dangiški migdolai
Avižinių dribsnių blynai su obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 puodeliai (300 g) avižinių dribsnių
3 maži kiaušiniai
1/2 puodelio (80 g) miltų
50 g grietinėlės
125 g natūralaus jogurto
2 – 3 (300 g) obuolių
2 valg.š. rudojo cukraus
1 arb.š. cinamono
žiupsnelio druskos
GAMINIMO EIGA
1. Kiaušinius išplakti su grietinėle, natūraliu jogurtu, druska, ruduoju cukrumi ir cinamonu.
2. Į plakinį suberti avižinius dribsnius, miltus ir gerai išmaišyti.
3. Įmaišyti burokine tarka sutarkuotus obuolius.
4. Įkaitintame aliejuje kepti nedidelius blynus. Patiekti su mėgstamu jogurtu ar kitais norimais priedais. Skanaus!
4 komentarai
Čia tikriausiai kažkoks visuotinis nesirašymo laikotarpis. Mano galvoj irgi tuštuma 😀
Blyneliai šauniai atrodo 🙂
Jurga, gal. Vasara, atostogos… Ir galvai atostogos 🙂
Blynai dėkoja :))
O ta porcija tai čia ir skaitosi maždaug tie 5 blyneliai?
Iveta, daugiau ar mažiau taip, vidutiniškai 5-7 blyneliai 😉