Skonis: 8,5/10. Biscotti… Ką pagalvojat, kai išgirstat šį žodį, m? Dar neseniai bent jau aš pagalvodavau: na, ir koks gi, įdomu, to džiūvėsio skonis? 😀 Paskui pagaliau pabandžiau sau atsakyti į šį klausimą ir vieną dieną, išsikepusi biscotti su migdolais ir šokoladu, galiausiai sužinojau, kad tai išties puikūs, traškūs, labai labai skanūs sausainiukai.
Šie biscotti – antrieji mano praktikoje. Taip pat labai skanūs, tačiau labai kitokie. Spėju, dėl sudėtyje esančių bananų, jie tikrai ne tokie traškūs, o viduje net šiek tiek minkšti. Būtent dėl šios priežasties man jie patiko trupučiuką mažiau, tačiau, buvo ir tokių, kuriems minkštesnis variantas patiko labiau – lygiai dėl tos pačios priežasties. Gal žmonės kramtyti tingi, hm? 😀 Ir kad ir kaip ten bebūtų, aš pati asmeniškai teikčiau pirmenybę kietesniems, traškesniems, o bet tačiau dėl skonio nesiginčijama – gal Jums labiau patiktų minkštesni? 😉
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Annie’s Eats
Bananiniai biscotti su šokolado gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
¾ puodelio (1 didelis ar du maži bananai) labai gerai prinokusių bananų, sutrintų
1 kiaušinis
2 valg.š. rudojo cukraus
1 arb.š. vanilės esencijos
1 ¾ puodelio (320 g) miltų
½ puodelio (140 g) cukraus
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. cinamono
½ arb.š. druskos
½ puodelio (85 g) juodojo šokolado, smulkinto
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Iškloti kepimo skardą kepimo popieriumi.
2. Sumaišyti iki gražios, vientisos masės trintus bananus, kiaušinį, rudąjį cukrų ir vanilę dideliame dubenyje.
3. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kepimo miltelius, cinamoną, druską ir šokolado gabalėlius.
4. Sausus produktus supilti į plakinį ir išmaišyti.
5. Padalinti gautą masę į dvi dalis ir ant kepimo popieriaus suformuoti du pailgus kepaliukus (apie 10 cm pločio), paliekant bent 10 cm. atstumą tarp jų.
6. Kepti 25 minutes, išimti iš orkaitės ir leisti atvėsti 10 minučių. Sumažinti karštį iki 130 ºC temperatūros.
7. Ilgu, aštriu peiliu supjaustyti kepaliukus 1,25 – 2 cm. storio riekelėmis.
8. „Suguldyti“ riekeles ant vienos pusės ir kepti 10 minučių. Ištraukti, apversti ant kitos pusės ir kepti dar 10 minučių.
9. Išimti iš orkaitės ir leisti pilnai atvėsti.
12 komentarai
man irgi smagiau krumštkrumštukiški, kuriuos mirkome arbatoje. ypač gerai, jei ten būna šokolado gabalėlių, tada jie aptirpsta, išterlioja pirštus ir šiaip yra vachement smagūs .)
Labiausiai tai to gerimo (kavos?) noreciau…. Nu aisku ir biskotis nepamaisytu :))) Smagus atsinaujinimai, tikrai. Malonu cia lankytis 😉 ir rasti neblogu ideju 😉 Aciu
Jule, o ar yra kažkas, kur šokoladas pamaišytų? Sunkus atvejis 🙂
Živile, dėkui dėkui – tai lankytojams dėkui 🙂 Ir, taip, tavo spėjimas taiklus, ten tikrai kava 😉 Tokia ta tikroji, kokios aš negeriu, brolio puodelį fotosesijai nusičiupau 😀
Jei turėsiu savaitgali laiko nuo poilsio pas mamą 😀 kepsiu biskočius. pas mus jų mikliai nelieka, kad tik vienus esu spėjus nufotografuot ir įdėt dar pernai 🙂
Skanuoliškai atrodo 🙂
Egle, iš karto linkiu ir skanaus – na, juk tikriausiai rasi, su biskočiu prie kavos ir tas poilsis dar malonesnis 😀
Ačiū 🙂 Nors aš vis dar nesu patenkinta savo nuotraukomis.. Reik į kokius kursus 😀 Arba kokio naujo fotiko.. 🙂
wow, kaip noreciau tokio biskocio….. vis neprisiruosiu ju issikepti…
Mmmm biscoti…. irgi kaip keksiukais jais užsikrečiama 😀
Neringa, kaip tai neprisiruoši? Juk čia toks „viens-du-trys ir valgom”, kad prisiruošimų ilgų tikrai nereik! 😀 O verta, tikrai verta 😉
Indre, aha, aš, akivaizdu, nuo keksiukų link biskočių pastaruoju metu ir linkstu, nors iki „biskočiomanijos” dar šiek tiek trūksta 😀
Asta, tai va kad neprisiruosiu to viens-du-trys padaryti 🙂
Nieko tokio, aš vis tiek tikiu, kad vieną dieną išgirsiu iš tavęs ar perskaitysiu tavo blog’e, kad štai, pagaliau aš juos išsikepiau! 🙂
Asta, aš irgi tikiuosi…. 🙂 Reikia neprarasti vilties 😀
Palaikysiu kumščius už tave, biskočius ir tą viltį 😀