Šeštadieniai yra tikriausiai mylimiausios mano savaitės dienos. Galbūt dar penktadieniai, penktadienių vakarai, tačiau… savaitgalis yra savaitgalis.
Šeštadieniai – tai tingūs rytai, kai ryte pramerkus akį, galiu sau be sąžinės graužaties tučtuojau ją užmerkti ir pamiršti tai, kad laikrodis jau rodo dešimt minučių po vienuolikos, kad saulė jau aukštai pakilusi, kad aplinkui šurmuliuoja namiškiai. Užsitraukiu antklodę dar aukščiau, susiriečiu į kamuoliuką ir panyru į dar vieną spalvotą sapną…
Šeštadieniai yra dienos, kurias galiu skirti tik sau. Tai dienos, kai galiu pusantros valandos niekur neskubėdama valgyti pusryčius, iki pietų šmirinėti su chalatu, galiu paruošti meile kvepiančius pietus visai šeimai, o vėliau galiu išeiti į pamažu temstančią baltomis pusnimis nuklotą gatvę, įkvėpti gaivaus šalčio, gėrėtis stebuklingai gražiais baltais medžiais, maloniu sniego girgždesiu po kojomis, o nušalus nosį grįžti namo, pasidaryti didžiulį puodelį karštos mėtų arbatos, apsikloti pledu, pasiimti knygą ir pamiršti viską aplinkui…
Šis šeštadienis nėra išimtis – jis toks pats mielas ir artimas, toks pats neskubantis ir džiuginantis. Ir nors dabar jau laikrodis rodo beveik devintą valandą vakaro, už lango tamsa, o daugelis tikriausiai jaukiai mėgaujasi poilsiu toli toli nuo kompiuterių ekranų, siūlau jums puikius tingius šeštadienio pusryčius, kurie puikiai gali būti ir sekmadienio pusryčiais – žinau, cinamonu kvepiantys bananiniai blyneliai ant pusryčių stalo yra puiki nuostabios dienos pradžia.
Skonis: 9/10. Jie kvepia bananais, cinamonu ir vanile. Jie minkšti, purūs ir tirpstantys burnoje. Jie skanūs, skanūs ir laaabai skanūs – tikrai vieni iš skaniausių 🙂 O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? For the love of cooking
Bananiniai blynai su cinamonu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 puodelio (140 g) miltų
1 valg. š. rudojo cukraus
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. sodos
1/8 arb. š. druskos
¾ puodelio (190 g) graikiško jogurto
2 valg. š. kokosų aliejaus
1 arb. š. cinamono
1/8 arb. š. muskato
2 didelių kiaušinių
1 didelio banano
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, sodą ir druską dideliame dubenyje.
2. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, sviestą, cinamoną, muskatą, kiaušinius ir trintus bananus.
3. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir lengvai išmaišykite.
4. Įkaitinkite keptuvę ir pilkite po nedidelį samtį tešlos. Virš vidutinės ugnies vieną pusę apie apie 2 minutes (blyno viršus turėtų „burbuliuoti“ – iššokti burbuliukai), tuomet atsargiai apverskite ir apkepkite antrą blyno pusę.
5. Patiekite su bananų griežinėliais ar kitais mėgstamais priedais. Skanaus!
11 komentarai
>> O jei paklaustumėt, ko trūksta iki dešimtuko, atsakyčiau, kad… naujos keptuvės 😀
😀 šyyyypt.
geruliai blynai regisi. mmmm, taip ir uodžiu užuodžiu. bananai ir cinamonas, dievaži!
Mhm, nesipriešinsiu, tikrai geri blynai, ir labai kvapnūs, ir labai skanūs, ir visa kita… Bet tikra teisybė, kad kepant blynus, mane pernelyg dažnai suerzina keptuvė. Todėl blynus kepu retai, et 😀
Blynai apskritai man spinduliuoja geros dienos nuotaiką. kaip saulutės 🙂 O bananai su savo laimės ingredientais… Toks tobulas šeštadieninis brunch laikas. mmm 😉
Taip, kad tik daugiau tokių šeštadienių.. (sun) 🙂
Bėda, kad dažnai per skubėjimą ir šeštadieniai virsta pirmadieniais, trečiadieniais ir kitais darbadieniais bei skubiadieniais..
oooo, kas liecia bananinius blynus, tai ŽIAURIAI rekomnduoju šiuos. Ne dėl to, kad aš juos kepiau, bet dėl to, kad jie tikrai nereliai skanūs.
http://www.zaidimuaikstele.lt/2009/12/purus-bananu-ir-kokosu-blynai.html
P.S. o man šeštadieniai (dažniausiai) reiškia dabar. Šiuo metu bent jau.
Egle, net nusijuokiau – šie taviškiai ir turėjo būti ant mūsų pusryčių stalo, tikrai šie! Bet atidžiai apieškojus visas spinteles, lentynėlės ir užkaborius, turėjau pagaliau pripažinti, kad be kokoso drožlių aš čia bejėgė… 🙂
Bet aš juos iškepsiu, TIKRAI iškepsiu! Nė trupučiuką neabejoju, kad be galo be krašto skanūs blynai… 🙂
kaip reikia suprasti prie kepimo miltelių dar papildomą sodą. Ar kuris kurį čia papildo? Kepimo milteliai ir yra soda+krakmolas+rūgštis.
Sima, julė tau jau atsakė – ir labai teisingai, kiek mano žinios siekia 🙂 Be to, soda + kepimo milteliai kažkaip dar reguliuoja ir kepinių spalvą, todėl dažnai ir į keksus ar pan. kepinius dedama ir soda, ir kepimo milteliai 😉
O išties kai kepu blynus „iš akies ir iš minties”, tai visuomet dedu tik kepimo miltelius, bet štai kai turiu prieš akis receptą, vadovaujuos juo. Ne visada, bet šį kartą – taip 🙂
sima, dažnai į kepinius dedama ir kepimo miltelių, ir sodos, nes skiriasi jų reagavimas: kepimo milteliai pradeda savo darbą iškart (tik sudrėkę), soda – vėliau. ar kažkas panašaus. vakarop pasitikrinsiu savo Biblijoje.
Julyt, o kas tavo Biblija yra? Suintrigavo 🙂
na kaip.. kaip žinome, aš turiu ne vieną Mylimąjį (a.k.a. culinary crush), tai ir ne vieną bibliją .D kepiniams tai d. greenspan baking:from my home to yours (bet šita liko namuose. tiesa, esu kone 100proc. tikra, kad ir joje aiškina apie sodą/kepimo miltelius), o kita – h. mcgee on food and cooking. šitos dar tik truputėlį perskaičiau – vis neprisiruošiu. bet ant lentynos išdidžiai guli ,)