Nuleisti kojas nuo plataus pasaulio krašto. Suptis ant purių baltų minkštučių debesų lyg ant vaikystės sūpuoklių. Pirštų galiukais atsargiai grybštelėti saulės spindulį, apsisiaubti šilumos skraiste. Ant nosies galiuko pasikabinti didelius rožinius akinius storais rėmeliais ir pūsti muilo burbulus į bekraštį dangų. Basomis lakstyti po žalias rasotas pievas, pasivaikščioti kiaurai merkiančiame lietuje, gaudyti didžiausias šaltas bangas. Šokio žingsneliu pereiti per saulėtą Senamiestį, dalinant nerūpestingas šypsenas, susikibus su Džiaugsmu rankomis.
Išeiti iš proto, pakilti virš žemės, gyventi svajone.
Juk vis dar Vasara.
Skonis: 8/10. Ledai bet kokiu atveju yra absoliutus gėris, tačiau.. natūralu, jog vieni yra skanesni už kitus, ir atvirkščiai. Kadangi dar neturiu galybės lygintinų pavyzdžių, lyginu su neseniai valgytais žemės riešutų sviesto ledais ir… anie man patiko labiau. O bet tačiau – yra ir tokių žmonių, kurie sako priešingai. Ir kokį balą man rašyti? Ką jums pasakyti? Pasimetimas visiškas.
Ką gi… aštuoni. Todėl, kad ledai tikrai skanūs, bananiškai bananiniai. O minusas tas, kad… aš gaminau nesąžiningai ir ledai buvo perplakti vos vieną kartą. Nedarykite taip, nes ledų konsistencija tuomet būna visai kitokia – lyg ir primena šerbetą, bet ne šerbetą. Faktas, kad ledai nebūna maloniai kreminiai, kokie turėtų būti.
Žinoma, čia mano kaltė, o ne recepto ar pačių ledų. Ir vis gi vis tiek aštuoni, nes anie – žemės riešutų sviesto – buvo skanesni. Man.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? pagal Tracey’s culinary adventures
Bananiniai ledai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 vidutinio dydžio labai prinokę banani, nulupti
1/3 puodelio (90 g) rudojo cukraus
1 ½ puodelio (350 g) pieno
½ arb.š. vanilės esencijos
1 ½ arb.š. šviežiai spaustų citrinos sulčių
¼ arb.š. druskos
GAMINIMO EIGA
1. Bananus sudėti į gilų dubenį. Supilti pieną, rudąjį cukrų, vanilę, citrinos sultis ir druską. Smulkintuvu (blenderiu) trinti iki visiškai vientisos konsistencijos.
2. Gautą ledų masę supilti į indą ir dėti į šaldymo kamerą. Praėjus 45 minutėms, atidaryti indą ir patikrinti, kaip ledai stingsta. Kai ledai pradeda stingti ties indo krašteliais, išimti iš šaldymo kameros ir ledų masę gerai išplakti plaktuvu, kol visiškai neliks sušalusių ledų gabalėlių. Dėti indą su ledų mase atgal į šaldymo kamerą. Po 30 minučių viską pakartoti iš naujo. Šiuos veiksmus kartoti maždaug 2-3 valandas, kol ledai sustings.
16 komentarai
šerbetas ne šerbetas, bet vat kokios gražios rožės gavosi 🙂
Ačiū, Egidija 🙂 Va va pasirodo, gali būti gerai neturėti ledų kaušelio – gaunas rožės :))
Labai paprasta pasidaryti bananinius ledus tiesiog bananus palaikius kelias valandas šaldymo kameroje ir sutrynus trintuvu.
Tavieji tai visai low fat gavosi. Vien dėl to verti dėmesio 😀
Karolina, aha, mes tokius paprastučius seniai seniai darydavom, kiek pamenu, bet čia gi net receptu nepavadinti 🙂 Ale vis tiek laaabai skanu :))
O maniškiai tai tikrai super low fat 🙂 Jei kam labai aktualu, tai didelis pliusas :))
kaip tik turėjau šaldytuve keletą bananų, kurie jau prašėsi būti kaip nors sunaudoti ir išbandžiau šį receptą 🙂 galiu pasakyti, kad man labai patiko! 🙂 viskas labai paprasta, lengva ir greita, super :)))
Kornelija, labai smagu, kad patiko 🙂 O kad greita ir paprasta, tai tikrai taiklūs pastebėjimai 🙂
Atrodo tikrai nuostabiai 🙂
Reikės išbandyti:)
Ačiū, Karolina 🙂 Ir skanaus! 😉
Ką tik kantriai išlaukiau penkias ar šešias valandas ir atidariau palaimintųjų ledų indelį. Gavosi kiek skystoki (manau, to būtų buvę galima išvengti, jei receptas nebūtų toks atkaliai low fat :), ir spalva negraži (na…pilka, natūrali tokia, kaip elementarių pagulėjusių bananų arba pervirto cepelino), bet skonis puikus, ne per saldus, gaivus, ir tekstūra kur kas labiau kaip ledų, nei kaip šerbeto, ir aromatas gardus. Net nemaniau, kad be ledų aparato gali pavykt man taip pagaminti 🙂 Ačiū už receptą.
Tiesa, dar mano patarimas gaminsiančioms šiuos ledus: LABAI gerai sutrinkite bananus, į visiškai skystą košelę be jokių gabalėlių. Gal netgi geriau pirma kruopščiai strint bananus, o tada jau juos plakti su visa kita
aguona, nėra už ką, puiku, kad gavos skanūs 🙂 O jau kas kas, bet blenderis tai bananus idealiai sutrina :)) Na, o dėl kietumo tai nežinau, kuo recepto low fat dėtas, nes man jie oi, kokie kieti gavos! Net minkštesnių norėjos, kaip sakiau, tokie kaip šerbetas manieji labiau buvo 🙂 Čia, kiek žinau, maišymas labai daug įtakos duoda 🙂
Ai, ir dėl spalvos – nesuprantu, kaip gi taip gali skirtis viskas, bet manieji tai buvo gražiai švelniai gelsvos spalvos, tikrai! Gryn tokie, kaip pirmojoje nuotraukoje 🙂 Gal cukrų netyčia baltu keitei, todėl?
nežinau… gal ne toks kokybiškas cukrus buvo tiesiog, ar ką. O dėl kietumo – kuo riebesni, tuo minkštesni 🙂 Maišiau gana stropiai, rodos, bet matyt to nepakako 🙂
Bet tai kodėl tuomet tavieji buvo minkšti (cituojant, skystoki), jei jie tokie liesi? Hm, velnias čia žino su tais ledais. Mane visad truputį erzina, kai žmonės daro taip pat ir tą patį, o rezultatai skirtingi būna – pasimetimas tikras 🙂
Asta, sirdingas dekuj uz si nuostabu recepta! Pagaminau mamai kuri yra ganetina tokiu saldumynu skeptike, taciau ji tikrai liko patenkinta! Spalva ir man gavos rudai pilksva, taciau juk skonis svarbiausia:) Tikrai gaminsiu ir vel 🙂 Beto, dar imaisiau sokolado gabaliuku, tikrai tiko! Aciu aciu aciu!! 😉
Labai smagu girdėti, Laura, džiaugiuosi, kad patiko! 🙂
Sie ledai man kazkoks atradimas! Gavosi nerealiai skanus ir nepasakyciau kad primena serbeta, tikru tikriausi ledai. Mes su vaiku lapnojom issisiepusios! Cia bus musu vasaros topas! 🙂 tikrai isbandysim ir kitokias ledu variacijas. Niekad nemaniau kad juos taip lengva pagaminti, galvojau reikia specialaus aparato ir t.t… Tiesiog nuostabu aciu jums! 😉