O, dievai, kaip aš myliu šokoladą! Ir purius, minkštus, burnoje sutirpstančius saldžius kepinius myliu taip pat. Bananų duona, gausiai pagardinta šokolado gabalėliais? Taip, prašyčiau. Dvi riekeles!
Popietės kava su gabalėliu deserto man yra visiška laimės akimirka. Nežinau, ar galėtų būti kitaip.
Ir nors dažniausiai su šypsena sakau, kad desertas yra desertas, ir nereikia čia jokių kompromisų, kartais susigundau rasti kokių sveikuoliškesnių būdų pasilepinti, šypt.
Čia noriu stabtelėti ir papasakoti apie išskirtinę „MULATE“ šokoladų kolekciją „Light“. Apie lietuvių kuriamus „MULATE“ šokoladus žinote turbūt visi – jie išskirtiniai savo prabanga, skoniais, pakuotėmis. Ypatingai tinkami ne vien sau pasilepinti, bet ir saldžioms dovanoms.
Kolekcija „Light“ unikali tuo, jog visi jos gaminiai – be pridėtinio cukraus. Sudėtyje naudojamas saldiklis neturi miltiško poskonio, todėl šokoladai savo skoniu yra neįtikėtinai artimi įprastam šokoladui su cukrumi. Lepintis tokiais – vienas malonumas be jokios sąžinės graužaties!
„Light“ kolekciją sudaro keturių rūšių šokolado gaminiai: šokolado plytelės, šokolado kremai, šokoladu glaistyti riešutai, šokolado lašeliai. „MULATE“ sako, kad šie saldėsiai skirti visiems, bet dažniausiai juos renkasi žmonės, ieškantys balanso mityboje. Tie, kurie mėgsta saldumynus, bet stengiasi sumažinti pridėtinio cukraus vartojimą. Bendradarbiaujant su mitybos specialistais sukurti gaminiai tinkami ir sergantiems cukriniu diabetu.
Geriausia žinia!
„MULATE“ mūsų draugystės proga visiems saulėtos virtuvės skaitytojams turi dovaną – 20 proc. nuolaidą visoms šokolado kolekcijoms ir VISAM ASORTIMENTUI. Nuolaidą suteiks nuolaidos kodas SAULETAVIRTUVE. Galioja iki lapkričio 26 dienos – tikrai pakaks laiko išsirinkti saldžias dovanas sau ir artimiesiems.
Tuo tarpu aš, įkvėpta šios kolekcijos šokoladų, iškepiau sveikuoliškesnę bananų duonos versiją. Vietoje cukraus į tešlą įmaišiau porą šaukštų medaus. Pridėjau daug kepintų lazdynų riešutų ir daug pieninio „Light“ kolekcijos šokolado su lazdynų riešutais. Pavyko labai skaniai! Raikėm riekelėm, aptepėm pieninio šokolado kremu (taip pat be cukraus!) ir ragavom.
Nesuskaičiuočiau, kiek daug bananų duonų per gyvenimą esu iškepusi, ir visos jos buvo puikios, bet ši – išties verta dešimties balų.
Ar mėgstat jūs bananų duoną? Išbandykite šį jos receptą. Tikiu, kad labai patiks!
Bananų duona su lazdynų riešutais ir šokolado gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g tirpinto sviesto
2 valg. š. medaus
2 kiaušinių
3 didelių labai gerai sunokusių bananų (apie 375 g trintų)
¼ stiklinės (62 g) graikiško jogurto
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ¾ stiklinės (245 g) miltų
1 arb. š. kepimo sodos
½ arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
1 arb. š. malto cinamono
90 g smulkintų kepintų lazdynų riešutų
90 g „MULATE Light“ pieninio šokolado su lazdynų riešutais
Viršui:
1 banano
saujelės smulkintų kepintų lazdynų riešutų
Patiekti:
„MULATE Light“ pieninio šokolado kremo su lazdynų riešutais
smulkintų kepintų lazdynų riešutų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite 160 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite 11×25 cm dydžio kekso kepimo formą.
2. Į plaktuvą sudėkite ir iki vientisos masės išplakite atvėsintą tirpintą sviestą, medų, kiaušinius, labai gerai sunokusius bananus, graikišką jogurtą ir vanilės ekstraktą.
3. Kitame dubenyje miltus sumaišykite su kepimo milteliais, soda, druska ir maltu cinamonu.
4. Sausus produktus lengvais judesiais įmaišykite į plakinį. Nepermaišykite – maišykite tik tol, kol neliks sausų miltų.
5. Įmaišykite smulkintus kepintus lazdynų riešutus ir mažais gabalėliais supjaustytą šokoladą.
6. Paruoštą masę sudėkite į kepimo formą. Jei norite, ant viršaus uždėkite išilgai perpjautą bananą ir apiberkite dar saujele smulkintų riešutų.
7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 65-75 minutes. Kepimo laikui įpusėjus, uždenkite keksą lakšteliu folijos, kad viršus pernelyg neruduotų, ir kepkite toliau. Ar duona jau iškepusi, patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
8. Bananų duoną šiek tiek atvėsinkite, tuomet pjaustykite riekelėmis. Labai skanu ragauti aptepus šokolado kremu ir apibarsčius saujele kepintų lazdynų riešutų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „MULATE“.
#reklama #mulate