Kai žemė slysta iš po kojų. Kai pasaulis, kuriame gyvenai šitiek metų, verčias aukštyn kojom. Kai jau pats nebesupranti, kurioje vietoje yra pabaiga, o kurioje – nauja pradžia. Kai širdis spurda iš džiaugsmo. Nesvarbu, kad nauja pradžia kupina nežinomybės, neatrastų tiesų ir galbūt netikėtų staigmenų.
Mano dienos – kasdieninės permainos. Vienos tokios lengvutės lyg švelnus pavasario vėjas, kitos – stiprios lyg galinga audra. Ir visos tik į gera.
Tokiomis dienomis gera užsidaryti virtuvėje ir trumpam pamiršti visą pasaulį. Paskęsti miltų debesyje, mėgautis aplink pasklidusiu cinamono kvapu, uosti šilumą ir jaukumą…
Skonis: 10/10. Minkštos, purios, kvepiančios cinamonu ir vaikyste. Ir mokyklos suolais, ir pertraukomis valgykloje. Neabejotinai labai skanios, nors stipriai rekomenduojama mėgautis kepimo dieną ar dar kitą dieną po jos – šviežios jos pačios pačios skaniausios 🙂
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Sonatinos receptai
Bandelės su cinamonu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
500 ml pieno
2 arb.š. sausų mielių (arba 25 g šviežių)
140 g cukraus
600 – 700 g miltų
150 g margarino ar sviesto
1 arb.š. druskos
Įdarui:
3 valg.š. (42 g) minkšto margarino ar sviesto
3 valg.š. malto cinamono
3 valg.š. cukraus
1 arb.š. vanilės
1 kiaušinis
GAMINIMO EIGA
1. Pieną, sviestą ar margariną, cukrų ir druską pakaitinti puode, kol ištirps margarinas ar sviestas.
2. Miltus sumaišyti su sausomis mielėmis.
3. Pusę miltų mišinio išsijoti į pieno mišinį, išmaišyti. Tuomet suberti likusius miltus ir užminkyti tešlą.
4. Išminkytą tešlą uždengti ir šiltai kildinti apie 30-40 minučių, kol pakils dvigubai.
5. Pakilusią tešlą padalinti į dvi lygias dalis. Kiekvieną iš jų ant miltais pabarstyto lygaus paviršiaus iškočioti į 40 – 50 cm. dydžio 0,5 – 1 cm storio keturkampį.
6. Įškočiotą tešlą ištepti minkštu sviestu, pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile.
7. Tešlą suvynioti kaip vyniotinį, „siūle” į apačią. Supjaustyti 3-4 cm. griežinėliais. Kiekvieną per vidurį paspausti pirštais.
8. Bandeles sudėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą („siūle” į apačią), aptepti paktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.
9. Kepti iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 – 20 minučių.
41 komentarai
Taip ir noris pasičiupt vieną bandelę ir pabėgt:D
Juokauju:)))
Paprasta ir labai skanu, dažnai tokias kepu:))
Ineta, nebėk 😉 Galiu arbatos padaryt – susėsim, paplepėsim 😀
Aš neseniai suvokiau, kad mielinė tešla viena iš lengviausių, tai namines bandeles dar irgi tik po truputį atrandu. Ir vis labiau džiaugiuosi šiuo atradimu :))
mmm… kaip gardziai atrodo 🙂 panasias jau buvau kepusi, skanu buvo, bet man kol kas mieline tesla yra mano didziausias priesas…. viska bijau gaminti kur recepte yra mieles…
Lina, o kur tavo didysis baubas mielinėje tešloje slepiasi? Gal kartu nugalėsim 😀
Iš tiesų aš irgi tik su sausom mielėm dirbu, bet iki dabar – ptfu ptfu ptfu – viskas puikiai 🙂
Susidraugavai su mieline tešla iki galo? :)) Šaunumėlis 🙂
Kalbant apie bandeles su cinamonu, labai skanus yra tas cinamono ritinėlių pyragas, kur ža kabo. Rekomenduoju iš visos širdies 🙂
Laikykis, viskas bus gerai 🙂
P.S. Kas per pokyčiai?
Na, nežinau, atrodo, kad draugaujam, kol kas nesklandumų nepasitaikė :))
Žinau tavo ritinėlių pyragą! Esu atsispausdinus ir tikrai kepsiu – bet žinai, kaip su tais sąrašais „reikia išbandyti”… Dabar, kai priminei, gal paspartės procesas 😀
Ačiū už palaikymą 🙂 Aš irgi bandau įsikalbėti, kad viskas bus gerai ir tik gerai. O pokyčiai… galbūt papasakosiu, šiek tiek vėliau 🙂 Dabar dar jie tokie trapūs, kas baisu sudaužyti.
Svarbiausia, kad visos permainos būtų tik į gera 🙂
Taip, Egle, tu visiškai teisi 🙂
Kai pamatau bandeles su cinamonu, visad nostalgija apima, nes prisimenu vaikyste 🙂 Taip jas megau, labiau uz viska. Su mama vezdavom ju mociutei, tokiu minkstu, puriu, ir as kelyje ju puse suvalgydavau :))) O tavo bandeles nuostabios! Ir nuotraukos tokios puikios!
Beje, bandeles su cinamonu buvo mano pats pirmas kepinys 🙂 Tavo irasas ikvepe mane vel ju issikepti, kad visi namai pakviptu cinamonu 🙂
AJ, man irgi prisiminimų daug kelia 🙂 Ir vaikystę, ir mokyklos laikus, kai ką tik iškeptų bandelių laukdavom, o paskui panelės tarpusavy galvodavom – na, jei dar šiltų turi, tai gal ne nuodėmė būtų ir dar vieną suvalgyti 😀
Skanių bandelių ;))
oi baisiausia kad gali neiskilt ir kaip suprast kad jau ta kepuryte tikrai gera susidare, ir kaip suprast kad perminkius (cia su svieziom jom) tesla ji tikrai yra gera ir kad pakils tiek kiek jai reik :)))) ir taip toliau baimiu sarasas :DDD bandziau kazkada mielini obuoliu pyraga, kepiau gal kokias turbut 3h (nes vis rodesi kad jis dar neiskepes ir neiskepes) tai gavosi svieziu mieliu kose su obuoliene, kazkas buvo blogai su tesla padaryta, vat nuo tada ir tas mieliu baubas manyje apsigyveno :)))) labai norisi isbandyt mielinius blynus mano mociute kepdavo tokius skanucius toki purus, pasipute… mmm… jei dar truputis melyniu… bet bijausi kept :)))
su sausom tai kazkada ir as pagal si Sonatinos recepta bandziau bandeles kept gavosi tikrai neblogai, o kai sekanti kart dariau buvo baisu, kietos kaip akmenys gavosi 🙂
Asta, o kokiso tavo baimes su mielem? :)))
Lina, kokios smagios istorijos 😀 Nieko, su laiku, su praktika, ir viskas bus gerai… Akmenines bandeles pakeis minkštutės, skanutės 🙂 Svarbiausia juk nepasiduoti, nes kitaip kaip gi pagaliau tas baimes nugalėt?
O mano baimė buvo tiesiog mielinė tešla. Aš jos net nebandžiau ilgai ilgai daryti, nes man ji skambėjo kažkaip baisiai 😀 Kvaila, bet džiaugiuosi pagaliau pabandžius… paaiškėjo, kad ji visai nesudėtinga :))
P.S. Aš gaminu tik su sausom mielėm, su šviežiom vis dar neturėjau nieko bendro :))
labai jau skanios bandeles, tikrai kaip mokykloj kepamos. draugas valge valge, ir dar norejo. 🙂 va ryt vel kepsiu. palepint namiskiams ir kas tik ju nores. 🙂
Živile, labai džiaugiuosi, kad patiko ir tau, ir draugui 🙂 Taip, bandelėms ir man sunku pasakyti stop, tikra teisybė 🙂 Skanios jums cinamonu kvepiančios rytdienos! :))
Bandelės tai liuks, bet atleiskit, tokie nagai čia visiškai nesiderina… Tačiau tai tik mano nuomonė ((:
Rim., ar spalviškai, ar estetiškai nesiderina? 🙂 Na, pirmas toks komentaras, todėl įdomu tikrai.
Ech, lietuviai, mes lietuviai. Kazkur gi turim prisikabinti. Kai nera kur, tai kabinamies prie absurdu. Ne manikiuru nuotrauka, o bandeliu, tai ir vertinkit bandeles (kurios, mano galva, nuostabios). Bet tai, aisku, tik mano nuomone.
Labai skanios bandeles, tik teko miltu iberti daugiau, nes tesla buvo labai skysta, taciau viskas kuo puikiausiai iskilo,svarbu,zinoma, nepadauginti miltu, minsktutes, kvapnios 😉 Super receptukassss
Rūta, labai džiugu, kad patiko 🙂 Na, su miltais taip jau yra, kad kartais jų kiekį reikia prižiūrėti ir iš akies 🙂
Sios dienles nuostabios, dar karta pasikartosiu o sis penktadienis kvepia marmuriniu kekso aromatu, 🙂 Kuris labai pradziugino mus 🙂
🙂
Rūta, smagu, kad neapsiribojat vienu kepiniu 🙂 Ir, aišku, džiaugiuosi, kad jie visi patinka – tikiuosi, bus jų dar ne vienas ir ne dešimt, ir visi bus vienas už kitą skanesni :)))
Oj sie puikus receptai, tikrass lobynas 🙂 oj tikrai bus ne vienas ir desimt 😉
Labai smagu girdėti, Rūta 🙂 Skanių dienų linkiu, labai skanių! :))
Galvojau, ka ten ta mieline tesla…atsiminiau, kad dar budama maza tooookias picas is mielines teslos kepdavau, ir niekad jokios nesekmes neistikdavo. Tais laikais ir mieliu milteliais nebudavo 🙂 Tai va, galvojau iskepsiu mamai mamos dienos proga ryte situ siltu mieliniu bandeliu su cinamonu. Turejau sausu mieliu ir ‘tikru’. Galvojau tikrai naudosiu tas senamadiskas ‘tikras’, bet paskaicius atsiliepimus cia truputi isivariau baimes. Galiausiai, nusprendziau, kad velnia, tai negi as jas ismesiu :] ir uzminkiau tesla. Kadangi radiatoriai jau vasaros rezime, tai imeciau inda su tesla i orkaite ir uzsukau ant, mano galva, labai nedaug :]]] pasiziuriu po pusvalandzio, tesla ne krust! Va, galvoju, reikejo gi man tas sausas mieles naudoti…per tas mano terliones ir mama, aisku, atsibudo, ir atejo paziureti, kas cia paryciais po virtuve baladojasi 🙂 issitrauke ji sena senutele kulinarine knyga, kurioje ties mielemis buvo parasyta, kad mieles geriausiai kyla 27-35C temperaturoje, aukstesneje bakteriju dauginimasis sustoja, o pasiekus 50C jos zusta. Idejau termometra i orkaite ir ka gi, ka gi, buvo 40C :] Istraukiau, pavesinau, kazkiek iskilo. Bekepant jos gal dvigubai iskilo ir dalis ju pasivarte ant sonu. Skanios, minkstos, kvepia cinamonu, mama patenkinta – zodziu happy end’as mielines teslos istorijoje yra 😀 tik vienas retorinis klausimas – tai jeigu prie 50C mieles zusta, tai kaip jos dar sugebejo pakilti ir pasivartyti prie 200C? 🙂
Ugne, mielės tikrai labai kaprizingos 🙂 Bet labai smagu girdėti, kad nepaisant mažų nesklandumų, bandelės pavyko ir buvo skanios! 🙂
Labai ačiū, Asta, už tokį nuostabų receptą su energetine verte ir išsamiais veiksmų paaiškinimais!:)) Bandelės tikrai išėjo pasakiškai skanios.. 🙂
Lina, labai smagu girdėti! 🙂
labai skanios bandeles gavosi 🙂
Ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂
Ryt kepsiu 🙂 jau issirinkau 🙂
Visi giria, o va man nesigavo
Gal dar nemoku su mieline tesla elgtis, nezinau kaip ji turi atrodyti. Nezinau kur suklydau, ar per daug miltu, nes tesla skysta buvo, ar per plonai iskociojau ir per daug susukau. Na nesigavo man kaip tikejaus, nesigavo tokios minkstos, vidus nepilnai iskepe, o isore apskrudo 🙁
Svaja, jei tešla buvo skysta, tai miltų buvo nebent per mažai; tikrai ne per daug. Išminkyta mielinė tešla turi būti minkšta, bet ne skysta – elastinga, glotni. Neabejoju, kad jei tik nepasiduosi, tikrai pavyks puikiai – nors ir ne iš pirmo karto 🙂 Sėkmės!
Nerealios bandeles, mano vyras sukirto visa lekste, ir jau sako sikart tai pasistengei, turbut recepta sekei nuosekliai 😀 o as net nesistengiau taip paprasta buvo. Ir labai nematavau, nes svarstykliu neturiu, tai apytiksliai. Minkstutes, putlutes, tirpsta burnoj! Super super super!!!!
Ir mes išbandėm: http://vegetarai.eu/recipe/bandeles-su-cinamonu
Tikrai,kiek,,internetiniu,, receptu bandziau siu bandeliu,tai sitas pats paciausias,aciu
Vilija, labai smagu girdėti, ačiū!! 🙂
Miltų buvo žymiai per mažai… tešla gavosi labai skysta. Dėjau iš akies dar, tai dabar nervinuos ir nežinau ar kas gausis… 🙁
Ingrida, tikiu, kad viskas pavyko puikiai 🙂 Kalbant apie mielinius kepinius, visada labai rekomenduoju pasikliauti ne tik skaičiumi recepte, bet ir stebėti tešlos konsistenciją; kad ji nebūtų nei per kieta, nei per skysta. Ir berti po papildomą šaukštą miltų tol, kol gausite glotnią ir vientisą minkomą tešlą. Tikrai labai tikiuosi, kad bandelės pavyko gardžios 🙂
su produktais viskas ok. bet kiek laiko ta tesla minkyti? bent isivaizdavimui?
Siga, kol tešla taps minkšta, nelipni, glotnios ir švelnios tekstūros. Niekad nenuiminėju laiko, kartais tenka paminkyti ilgiau, o kartais trumpiau, bet, sakykime, per 5-7 minutes, tikiu, turėtumėte pasiekti tokį rezultatą.