Kai mūsų namuose nuskamba prašymas iškepti „tikrai skanių vaflių“, jau žinau ką įrašyti į pirkinių sąrašą – raugintas pasukas ir riebiausią tikrą grietinę. Visų kitų produktų, kurių prireikia maišant tešlą, paprastai visada būna virtuvės spintelėse ir šaldytuve: miltų, cukraus, kiaušinių, kokosų aliejaus. Tiesą sakant, esu išbandžiusi ir esam išragavę tikrai labai daug skirtingų belgiškų vaflių variacijų, tačiau šis – vienas geriausių, jei kalbame apie tuos visai paprastus, įvairiausiais priedais nepagardintus vaflius. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Skaniausi, žinoma, valgant čia pat, iš karto (mes, jei jau atvirai, neretai valgome tiesiog trypčiodami aplink vaflinę, šmirinėdami su kavos puodeliais rankose), nes atvėsę jie suminkštėja ir praranda savo nepriekaištingą tekstūrą. Bet tiesiai iš vaflinės jie tiesiog tobuli!
Rytoj sekmadienis, mūsų šeimoje kartais vadinamas blynadieniu, bet į pirkinių krepšelį aš jau įdėjau ir grietinės, ir pasukų. Tai reiškia, kad rytas bus dar laimingesnis – kepsime vaflius! Pro langą stebėsime sniegu nuklotą kiemą ir svajosime apie pavasarį. Bandysime prajuokinti ant žaidimų kilimėlio besiridinėjantį Jorį. Gersime kavą ir kalbėsime visiškus niekus, ir mėgausimės ta visiška ramybe, kuria apgaubia namai ir maži ritualai, kuriems liekame ištikimi. Tokie, kaip vaflių ar blynų kepimas sekmadienių rytais.
Nes ar gali būti geresnis būdas lėtai pradėti rytą, jei ne palepinant save kažkuo skaniu ir nekasdieniu?
Išsikepkite vaflių ir jūs, šis receptas tikrai labai puikus!
Skonis: 10/10. Mes juos vadiname „tais tikrai skaniais vafliais“, ir tai tikriausiai viską pasako. Žinoma, kad yra dar daug puikių ir labai gardžių vaflių receptų, bet šis – tikrai labai geras. Išorėje jie tvirti ir apskrudę, viduje minkšti ir purūs. Svarbiausia valgyti tik iškepusius, nes tuomet jie patys gardžiausi, o tekstūra – pati geriausia!
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Belgiški pusryčių vafliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 didelių kiaušinių
¾ stiklinės (150 g) cukraus
200 g riebios grietinės
1 stiklinės (250 ml) raugintų pasukų
6 valg. š. kokosų aliejaus
2 stiklinių (280 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
GAMINIMO EIGA
1. Elektriniu plaktuvu kiaušinius labai gerai išplakite su cukrumi iki purios masės. Sudėkite grietinę, supilkite raugintas pasukas ir dar kartą gerai išplakite.
2. Kokosų aliejų ištirpinkite, supilkite į tešlą ir gerai išmaišykite.
3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Suberkite į tešlą ir lengvai išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
4. Įkaitinkite vaflių keptuvę, ištepkite ją trupučiu kokosų aliejaus. Į įkaitusią keptuvę dėkite po porą didelių šaukštų tešlos, paskirstykite per vaflinės paviršių ir kepkite pagal vaflinės instrukcijas.
5. Iškepusius vaflius atsargiai išimkite į lėkštes ir valgykite ir karto, dar šiltus – tokie jie patys skaniausi!
23 komentarai
Atrodo labai labai skaniai! Jau seniai svajoju apie tokius vaflius, tik vis vaflines neissirenku. Gal galite rekomenduoti, kokia naudojate?
Ačiū, Rūta! 🙂 Aš jau tikriausiai penktus-šeštus metus naudoju šią vaflinę: http://bit.ly/vafline Neturiu nei vieno priekaišto! 🙂
Ar galima kokoso aliejų pakeisti kokiu kitu?
Vaida, galima; galima pakeisti bet kokiu naudojamu aliejumi (tik nerekomenduočiau labai aštrių, stipraus kvapo). Vis tik jei kada turėtumėte galimybę, rekomenduočiau išbandyti ir su kokosų aliejumi 😉
Labai ačiū! Mėginsim ir mes 🙂
Rūta, tikiuosi, kad vafliai labai patiks 🙂
O kokią naudojate grietinę?
Riebią 30 proc.; kokiam nors vienam gamintojui prioriteto neteikiu 🙂
Labai labai geri vafliai, gavosi iškarto ir labai skanūs 🙂 Tokių, kokių ir norėjau. Labai ačiū už receptą :))
Ačiū Jums, Jūrate, kad išbandėte ir pasidalijote įspūdžiais! Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Labai skanūs vafliai, pirmą kartą kepiau naudojau ghee sviestą, buvo skanu, šį kartą dariau, kaip jūs rekomenduojate su kokoso aliejumi, tai galiu pasakyti, fantastiški. Tik cukraus dėjau 80 gramų ir taip saldoki. Ačiū, kad dalinatės puikiais receptais.
Vilma, ačiū Jums, kad išbandote ir dalijatės atsiliepimais! 🙂 Man, žinokit, kokosų aliejus vafliuose buvo taip pat tikras atradimas. Nors, tiesą sakant, šiuo metu naudoju jį visur ir viskam – nuo tų pačių blynų iki vištienos kepsnelių 🙂
Vafliukų receptas paprastas, o rezultatas labai skanus, ačiū jums.
Dėjau pusiau kokosų aliejaus ir paprasto. Skonis nepakito.
Džiaugiuosi, kad išbandėte ir patiko! 🙂
Ar labai nepavyktų vietoj pasukų naudojant pieną? Karantinas, o tik jų neturiu lyg tyčia 🙁
Simona, aš esu tikra, kad vaflius, kaip ir blynus, galima iškepti iš bet ko 😀 Nors jie gausis šiek tiek kitokie, bet tiks ir pienas, žinoma 😉
ar vietoje pasuku tiktu kefyras?
Vaida, taip, kefyras tikrai tiktų 🙂
Patys skaniausi mano valgyti vafliai! Labai ačiū už receptą!❤
Monika, gera girdėti, ačiū!! 🙂
Sveiki, o ši tešla būtų tinkama ir čirvinių blynų vaflinei? 🙂
Nusipirkau vakar Cloer dvigubą čirvinių blynų vaflinę ir išbandžiau su šia tešla 🙂 Labai skanūs blynai, lieka traškūs, o viduj minkštučiai. Tik sunkoka atitaikyti, kiek pilti tešlos į vaflinę, kai ji tiršta. Negaliu nepasidžiaugti ir vafline – super greitai iškepa 😀
Jolita, sveikinu su pirkiniu ir linkiu labai daug skanių čirvinių blynų! 🙂 Dėl tešlos kiekio atitaikymo, aš paskutiniu metu net nebandau atitaikyti, kad iškeptų tikslios formos – pilu samtelį į vidurį, uždarau keptuvę, ir iškepa tokie visokiausių formų 😀 Skoniui nepamaišo, o ir atrodo visai žaviai! 🙂