Mielieji, žinot… atostogos yra g ė r i s !!! Didelis, neišmatuojamas, žodžiais neapsakomas, fantastiškas ir neabejotinas gėėėėris.
O priežasčių yra milijonai ar net milijardai! Tikrai galėčiau imti ir išvardinti jas visas, jei tai neužtruktų taip ilgai.
Bet jūs tik pagalvokit… Miegoti kiek tik norisi, be jokių žadintuvų. Mėgautis ilgais ir tingiais rytais. Arba, jei tik nori, šokti iš lovos šeštą ir bėgti ratą aplink stadioną. Visą dieną vaikščioti pasišiaušus ir su chalatu, arba – atvirkščiai – skirti penkias valandas grožio procedūroms ir nesigraužti dėl to, kad tokiai prabangai neturi laiko. Skaityti knygas, kurioms vis nelieka laiko. Arba žiūrėti filmus, kurie tavo dėmesio laukia bene pusmetį. O gal visą dieną paskirti prancūziškų makaronų ar baklavos gaminimui ir įgyvendinti dar vieną savo saldų metų iššūkį. Pasitiesti dekutį ant ką tik nupjautos dar kvepiančios žolės ir surengti pikniką. Su didžiausiu arbūzu! Gražiomis dienomis ir saulėtais vakarais išsiruošti į ilgus pasivaikščiojimus miško takeliais, paupiu ar siauromis senamiesčio gatvelėmis. Vidurdienį mieste, lauko terasoje su geriausia drauge prie lūpų glausti puodelį kavos su pienu. Atkišti veidą aukštai danguje kabančiai saulei. Žvelgti į pasaulį pro akinių nuo saulės stiklus ir neskaičiuoti laiko.
O dar, o dar! Atostogų rytais visai nereikia pusryčiams prabėgomis sukrimsti banano, užgeriant jį pora gurkšnių arbatos, nereikia! Gali neskubėdama užmaišyti tirštą tešlą ir kepti vaflius. Užpilti juos klevų sirupu, apibarstyti šviežiomis uogomis ir lėkštę išsinešti į saulėtą balkoną ar žaliuojantį kiemą. Pamiršti, kad kažkur egzistuoja tiksintys laikrodžiai. Čia tik tu. Tavo atostogos. Čia ir dabar. Maži gyvenimo malonumai, kurie daro dienas tokias nerūpestingai laimingas..
Vaišinu Jus burnoje tirpstančiais vafliais, kurie man dar ilgai primins skanius ką tik prabėgusių atostogų rytus. Išsikepkite jų per savo atostogas ar tiesiog saulėtą savaitgalio rytą. Pabudinkite šeimą ir sukvieskite prie stalo. Džiaukitės akimirka. Skania, jaukia ir kvepiančia akimirka.
Skonis: 10/10. Labai labai labai geri vafliai – po poros daugiau mažiau sėkmingų bandymų, tikrai atradau tuos, kurių norisi dar ir dar. Ir dar! Vafliai maloniai saldūs, labai kvapnūs (galite šliūkštelėti romo ar vanilės ekstrakto – bus dar kvapnesni!), bet svarbiausia – tobulai traškūs išorėje ir nuostabiai minkšti viduje. Fantastiški pusryčiai, tikrai!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? KCET Food
Belgiški vafliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
2 puodeliai miltų
1 arb.š. druskos
1/2 arb.š. kepimo miltelių
2 kiaušiniai
100 g cukraus
1 3/4 puodelio raugintų pasukų
4 valg.š. sviesto, tirpinto
GAMINIMO EIGA
1. Dubenyje sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius.
2. Kiaušinio trynius išplakite su cukrumi, pasukomis ir tirpintu bei atvėsintu sviestu.
3. Kiaušinio baltymus išplakite iki standžių putų.
4. Plakinį supilkite į miltų mišinį, išmaišykite iki vientisos masės (aš plaku plaktuvu).
5. Galiausiai į tešlą įmaišykite išplaktus kiaušinio baltymus.
6. Įkaitinkite vaflių keptuvę. Dėkite po samtį tešlos ir kepkite pagal vaflinės instrukcijas arba kol vafliai gražiai apskrus iš abiejų pusių, 2-5 minutes. Kuo ilgiau kepsite vaflius, tuo traškesni jie bus.
7. Patiekite dar šiltus. Jeigu vafliai jau atvėso, prieš patiekdami galite juos pašildyti orkaitėje, ant grotelių.
19 komentarai
Grazu!
Aušra, ačiū 🙂 Man tokie vafliai visada buvo labai dailūs, tie kvadratėliai, mmm… 🙂
ohohohohoh atrodo šauniai!
o jei dar šviežių vaisių ant viršaus, pasaka ♥
Ačiū! 🙂 O vaflius valgėm dosniai aptepdami su mėlynėm, sutrintom su sauja cukraus. Apsivalgymas! 🙂
Kuo galima butu pakeisti pasukas? Labai „skanios” nuotraukos!
Ačiū už gerą žodį nuotraukoms 🙂
Jei tik yra galimybė įsigyti pasukų, keisti jų nereikėtų niekuo – būtent jos čia reikalingos 🙂
Viska daroau pagal recepta, gavosi kieti, ir saldumo truko. Gaila 🙁
vaf-vaf-vafliai 🙂
noriu vaflinės. bet tada šakės būtų, kepčiau, kol nenusibostų, o tada nukiščiau į kampą – patikrintas reikalas 🙂 todėl, kad nenusibostų ir pasilepint, kad ir retai, galėčiau, vaflius perku tik kokiose mugėse ar kitose su maistu susijusiose vietose 🙂
Jurgita, eiiii… aš nusiteikus optimistiškai! 🙂 (nors žinau, kad ir man tas tavo išdėstytas variantas labai nesvetimas…) 🙂
Sveika sugrįžus, jau labai pasiilgau Jūsų nuostabių receptų bei nuotraukyčių 🙂 atostogos yra gėris, bet ką mes, Jūsų skaitytojai darytume? 😉 O dabar pažiūrėjus tokias nuotraukas, perskaičius receptą esu priversta ieškotis tokios vaflinės…ech…
Ilona, labai ačiū, kaip malonu girdėti! 🙂
Na, o vaflinių galima įsigyti tikriausiai visose didesnėse buitinių prekių parduotuvėse, taigi, čia problemos būti neturėtų 🙂 Nors aš pati ir neprisiruošiau įsigyti, gavusi dovanų baisingai džiaugiuos. Super geras dalykas! 🙂
Oi kaip norisi pabandyti. Bet kaip suprantu vaflius iš bėdos ir atvėsusius galima valgyti. Tiesiog noriu iš vakaro iškepti vaflių, kad kitam rytui jau būtų.
Ilona, tokie vafliai patys skaniausi dar šilti, ką tik iškepti 🙂 Tuomet jie pamažu praranda malonų traškumą, suminkštėja ir, žinoma, juos visada galima pasišildyti orkaitėje ar skrudintuvėje, bet jei tik yra galimybė – patiekite šviežius, tokie jie nepalyginamai gardesni 😉
Tikrieji belgiski vafliai nera traskus.jie dregni,labai minksti, sunkoki,o isore siektiek limpanti nuo cukraus, krastai apsikristalizave
Tai parasykit recepta 🙂
Ir ju tesla nepilama su samciu, o teslos kamuoliukas dedamas I vafline
1 3/4 puodelio pasukų ir 2 puodeliai miltų.Nesuprantu kokie puodeliai dydzio.Gal paprasciau poarasyti gramais miltus,o ir pasukos neaisku koks kiekis.
Tai kiek ml yra tas puodelis?
250 ml