Šiandien saulėta virtuvė švenčia savo 1 metukų ir 2 mėnesių gimtadienį. Labai norėjau tokį šventinį įrašą paskelbti lygiai vienerių metų proga, bet… pražiopsojau. O laukti antrų metų kažkaip ilgoka. Bet kodėl negalima švęsti metų ir dviejų mėnesių, pagalvojau. Galima? Galima! 🙂
2009 m. rugsėjo 18 d. saulėta virtuvė startavo su karameliniu varškės ir riešutų pyragu, ir pradėjo savo skanų ir dažniausiai saldų gyvenimą maisto tinklaraščių pasaulyje. Šis įrašas jau 240 – asis, ir tai tikrai nemažai. Juolab, kad beveik visi įrašai yra ir su receptais, o tai jau tikrai nemažai. Tiesa, truputį daugiau nei šimtas receptų per pirmas kelias dieneles atkeliavo ir ankstesnio mano tinklaraščio – įdomu, ar dar kažkas prisimena jį? Jo pavadinimą? Oi, seni laikai.. 🙂
Pamenu, kad atidarydama saulėtą virtuvę, aš sau pažadėjau daug ką: gražesnes nuotraukas, įdomesnius įrašus, įvairesnius ir patrauklesnius receptus, visapusiškai geresnę atmosferą ir dar daug daug… Be proto sunku yra vertinti save ar savo darbus, bet… tyliai tikiuosi, kad mano pažadai sau buvo beveik išpildyti. Norėčiau, kad taip tikrai būtų.
Dar pamenu, kad mėgdavau sakyti, jog tinklaraštį rašau dėl savęs. Na, žinot, visi išbandyti ir patikrinti receptai vienoje vietoje, su savo pačios komentarais, su savomis nuotraukomis. Bet laikui bėgant supratau, kad taip sakyti – gryniausias melas. Kas būtų saulėta virtuvė, jei nebūtų skaitytojų? Nebūtų tų žmogučių, kurie skaito, gamina, bando ir komentuoja? Pasidalina įspūdžiais, kartais sukritikuoja, kartais pagiria? Jie visada paskatina eiti pirmyn – visai nesvarbu, koks tai komentaras. Jie visi vertingi. Ir ne tik aš, o ir visi mano skaitytojai, kuria saulėtą virtuvę, jos atmosferą, jaukumą bei šilumą. Jeigu rašai, stengiesi ir spaudi mygtuką „publikuoti“, reiškia, rašai ne tik sau. Nori, kad tave išgirstų. Ir dar to negana – nori, kad tave suprastų ir palaikytų. Ir būtent todėl skaitytojų nuomonė yra pati svarbiausia.
O jeigu skaitytojų nuomonė yra pati svarbiausia… pasikalbėkim 🙂
Ar jums patinka saulėta virtuvė tokia, kokia ji yra? Nesiprašau komplimentų ir kalno pagyrų, tačiau nuoširdžiai… privalumai? Trūkumai? Žinot, aš kiekvieną receptą bandau vertinti dešimtbalėje sistemoje, o jeigu jūs taip vertintumėt mano saulėtą virtuvę? Kokiu pažymiu galėtų pasigirti ji? 🙂
Ar jums tinka ir patinka receptų įvairovė? Gal per daug pyragų, per mažai mėsos? Gal laukiat kažko tokio, bet niekaip nesulaukiat?
O, sakykit, gal yra koks receptas, kuris tapo jūsų šeimos „mylimuoju“? Kurį kepėte jau n kartų ir kepsite dar k? Man smalsu 🙂
Dar man smalsu jūsų nuomonė, kas svarbiausia maisto tinklaraštyje? Nuotraukos? Įžangos? Patys receptai ir jų įvairovė?
O gal turit tiesiog pasiūlymų? Pageidavimų? Norų? Neišreikštų minčių? Pliūpsnį kritikos? Pasidalinkit!
Taaaaip, man tikrai labai įdomu, smalsu ir, manau, naudinga. Jei aš žinosiu, ką galvojat jūs, galėsiu judėti ta kryptimi. Ir dėl to visi bus dar truputį laimingesni 🙂 Taigi… laukiu laukiu laukiu!
O kad kalbėtis būtų smagiau, atnešu tortuką. Jau gamintą ne vieną kartą – labai skanų migdolinį tortą su maskarpone. Šįkart puoštą įvairiais vaisiais ir spalvingą – kad joks rudeninis lietus nenutrintų linksmos šypsenos nuo veido 🙂
30 komentarai
Oi, aš pirmoji, valio :))
Sveikinu su gražia švente ir baisulingai linkiu ir toliau taip saulėtai šypsotis, gaminti skanėstus ir džiuginti šauniai jautriais įrašais 🙂 Nepamenu, kada atradau saulėtą virtuvę, bet atradusi jaučiausi taip, lyg sutikčiau seniai matytą draugę – tokie artimi tavo įrašai ir skanėstai. Gyvuok! 🙂
Patinka labai patinka tavo svetainė!
vien kepiniai, tai nuostabu…mane asmeniškai, maisto tinklaraščiuose labai traukia ryškios didelės nuotraukos, tai kartais jei receptas ir paprastas , norisi gaminti vien dėl priverčiančios nuo kėdės nukristi nuotraukos.
tačiau…labai įdomu skaityti svajingas įžangas…
taip pat ir įdomus receptas svarbu, nes tokia nesvietiškai išranki saldumynams esu, kad visad reikia išsirinkti kuo suktesnį, išradingesnį ar kokį -esnį receptą 🙂
Sveikinu su gimtadieniu ir ploju katučių!!! Man viskas čia labai patinka:)
Aš irgi pražioplinau gimtadienį, bet tai nieko tokio 🙂 kai bus koks penkmetis, gal ir bus verta paminėti, juolab, kad ir receptų pas mane daug kartų mažiau…
Vien žo – sveikinimai :)* tikiu, tortas buvo skanus
Astule, prie sveikinimu prisidedu ir as! kiekvienas tavo irasas toks siltas, saldus ir skanus, taip ir toliau!
esu Tavo nuolatinė skaitytoja, tad jaučiu pareigą atsakyti bent į porą klausimėlių 🙂
tavo blog’e yra šaunus dalykas, kurio pasigendu kituose – patiekalo įvertinimas balais ir išsamus paaiškinimas kas ir už ką. Na taip, taip, visis turi savo nuomonę, skiriasi skoniai ir t.t… bet tame ir gerumas, kad tu pasakai: labai saldu, bet… taigi kiekvienas gali atsirinkti pagal save 🙂
iš tavo lobyno esu išbandžiusi labai daug ką, tik nekartojau… nes aš nekartoju beveik nieko 🙂 prisirankioju tieeek receptų, kad paskui vos spėju visus bent po kartelį išbandyti. Išskirti galėčiau Kokosinį obuolių pyragą: http://sauletavirtuve.wordpress.com/2009/09/21/kokosinis-obuoliu-pyragas/
nes šiam skanumynui iškepti ingriedintų namuose visada yra, procesas labai paprastas, o rezultatas ypač džiuginantis. Tad jei kas netikėtai užsiprašo obuolių oyrago, aš nesutrinku. 😉
bet labiausiai tavo bloge man patinka – atmosfera. Įrašai kupini pozityvumo ir nuoširdumo.
Su gimtadieniu! Dar daug metelių linkiu 😉
Astule, su!! Linkiu, kad saulėta virtuvė gyvuotų dar ilgai ilgai ir joje visuomet šviestų saulė 😉
Na, aš bandžiau ne tiek jau daug: ruginę duoną ir avižinius su riešutais sausainius. Kadangi Aistė – protėvių dvasia, iš pirmo karto nepavykusią ruginę duoną bandžiau kepti dar ir dar kartą, kol iš kokio 7 karto nutaikiau tikrąjį miltų kiekį (net keista, kaip iš tokios skystos, kaip pateikta recepte, tešlos tamstai išėjo iškepti tokias vizualiai skanias duoneles). O štai su sausainiais sunkumas buvo paversti birių produktų kiekius iš gramų į mililitrus, nes virtuvinių svarstyklių neturiu.. Pvz, miltus mieliau matuoju stiklinėmis.
Kalbant apie patį puslapį, neįmanoma neperskaityti esė tipo įžangos – gerąja prasme, žinoma (net jei į puslapį ateinu nusiteikusi to nedaryti, pataupyti laiką :)). Vizualinės priemonės taip pat visos mielos ir jaukios.
Labiausiai visgi esu dėkinga už įkvėpimą kepti ruginę duoną. Turėdama savo ištobulintą duonos receptą (ji jau spėjo tapti mano firminiu kepiniu) net galėčiau kepyklėlę steigti, jei darbo po studijų nerasčiau 🙂
Sveikinimai! Mane Tavo tinklaraštyje labiausiai vilioja tortai. Kelis jau spėjau ir pati išbandyti, skanumėlis 🙂
Astute, su gražiu gimtadieniu ! Nuostabi svetainė, ir tu esi šaunuolė 🙂 Suuuper 🙂
labai patinka tavo svetainė… 🙂
pirmiausia, dėl tavo šilumos, kuri jaučiasi net per atstumą: tavo įžangos, nuotraukos labai mielos ir dvelkia ramybe, ko tikrai trūksta mūsų skubančiame gyvenime.
antriausia, tavo subjektyvus recepto įvertinimas leidžia man pačiai įvertinti patiekalą(to tikrai pasigendu kitose svetainėse).
o trūkumų nėra.. 🙂 gal tik dažniau norėtusi sužinoti, ką keistum tuose receptuose, kurie įvertinti prasčiau..
Dar daug skanių vakarų ir tau, ir mums! 🙂
Na vis dėlto, kodėl vynuogės su kotais?
Su gimtadieniu! 🙂 Man patinka tavo tinklaraštis nes jis skanus, šiltas, be tuščios puikybės ir neapleistas, t.y. gana dažnai paskelbi naujus įrašus. 🙂 Linkiu dar dešimt kartų tiek įrašų.
Kaip tu man patinki! 🙂 Tave seku nuo tada kai dar rašei savo senąjį blogą, ir iš ten yra mano mamos pats mylimiausias pyragas 🙂 Rašyk, prašau, tik tu rašyk 🙂
Visada pradedu šypsotis, kai ateinu į Jūsų svetainę.
O maistas, pagamintas su šiluma ir meile – Dievų Maistas.
Skaitau ir svajoju, kad ir mano vaikai ,,užsiaugintų” tokį Gyvenimo Džiaugsmą.
Sėkmės!
Su Gimtadieniu :).
Blogą sekti pradėjau ne taip ir seniai. Dabar kiekvieną dieną čia apsilankau. Gal ne tiek daug patiekalų jau išbandžiau, bet atsispausdinau tai nemažai.
Taigi kuo daugiau skaitytojų, naujų idėjų, saulėtų minčių ir skanių nuotraukų.
Viskas, Asta, puiku puiku )
Tikrai )
Tavo blog’as vienas iš mano favorit’ų ir garantuotai siūlyčiau jį tiesiog palaikyti tokį, koks jis yra.
Miela Asta, sveikinu su metuku sukaktim ir nuosirdizia linkiu dar ilgo gyvavimo tavo tinklapiui. Pripazinsiu nera dienos kai sedziu prie PC ir neatsiverciu tavo puslpaelio…viskas nuostabu ir receptai labai skanus atrodo nors dar daug neisbandytu ir viskas taip saikingai atrodo … na o tos grazios mintys pries kiekviena recepta…tokios ypatingos, tokios paklencios nuotaika,kuriose galima kartais rasti daleles saves… aciu kad esi 😉
Man labai svarbu nuotrauka! Juk nenuslėpsim, dažniausia renkamės receptus iš nuotraukų, o ne aprašymų. 🙂 Labai patinka, kad rašai kcal, nes kartais įdomu sužinoti kiek tos nuodėmės vertos. 🙂 Taip pat vertinimo sistema labai patinka. Žodžiu, nieko nekeisčiau: įžangos liuks, vertinimai, kalorijos, nuotraukos, aprašymai… Šaunuolė, patinka man čia, nors tu ką. 🙂
Gausiai sveikinu su tortadieniu! 🙂
Šiek tiek pavėluoti, bet vistiek dideliausi sveikinimai gimtadienio proga!!! 😉
Žinai, kaskart atvertusi tavo blog’ą ir išvydusi naują įrašą, su malonumu akimis paglostau ir įžangą, ir nuoraukas, ir komentarus, ir patį repceptą… ir beveik visada sugaunu bent vieną tavosios saulėtos virtuvės saulės spindulį. Beveik visada (išskyrus tada, kai į eterį atkeliauja receptai su grybais – na, bet čia jau manasis skonio nesusipratimas…)…
Taigi, labai smagu tave kaskart vis labiau pažinti, žvelgiant pro cinamonu aprasotos virtuvės stiklą ir uostant pro durų plyšį prasiskverbiant vanilės ir šokolado aromatui… bei išgirsti už durų tyliai tyliai tave šnabždant nuostabiausia maisto kalba… 🙂
čia visada smagu užsukti rasti kažką naujo kažką išmėginto ir pamiršto ar nuolat daromo 🙂 linkiu būti gyvuoti ir toliau džiuginti 😉 ačiū, kad esi…
Ačiū už sveikinimus (tokia netradicine proga) ir už linkėjimus (tokius tradicinius tokia proga) :)) Juokauju – tikrai visiems labai ačiū 🙂
Ir ne tik už tai. Už visas nuomones – taip pat. Kiekvieną žodį įsidėjau į galvą ir širdį, dėkui 🙂
O aš tyčia nesveikinsiu. Ir išvis, siaubingą papeipikimą šitam blogui turiu. Papunkčiui.
* siaubingos nuotraukos. Atsiverti vidury nakties, nė skaityt nepradedi, o skrandis jau gurgt pradeda, seilės kaupiasi ir mintyse kratai šaldytuvo beigi spintelių turinį. Siaubingai gražios nuotraukos.
* siaubingi receptai. Perskaitai ir negali copy-paste ritualo neatlikt. Nes kone viskas gundo. Siaubingai teisingas skonis.
* siaubingos įžangos. Net kai būni įsitikinusi, kad va, greit greit, akimis permesiu, ir jau eisiu, paskaitysiu, kai laiko turėsiu, kol kas – tik pasidomėsiu, ar kokie negerumai nevyksta, o paskaitysiu tikrai paskui. Ir vis tiek perskaitai nuo pirmo iki paskutinio žodžio. Siaubingai užburiančios įžangos.
Žodžiu, siaubingas blogas, siaubingai mylimas blogas.
Prašau nesikeisti.
Auč.
Siaubingai ačiū Insolente, siaubingai ir neįsivaizdojamai didelis ačiū už tokius siaubingai gražius žodžius bei įvertinimus 🙂
Astute brangioji, nu su praejusiu blogo tortadieniu tave !!!
lai lieka viskas cia kas kaip buve, nes tai puiku! Man patinka tavo skonis, visu pirma, nes ieskau dazniausiai ideju maistui 🙂 kai laiko turiu tai mielu noru tavo izangas net kelis kartus perskaitau… nu jos tokios mielos ♥ Saunu, puiku, nuostabu…. ir t.t. 🙂
aguonėle, labai ačiū ir tau 🙂 Žiūriu, čia tikriausiai aš viena tų kažkokių pokyčių labai trokštu, o daugelis nori visko taip, kaip yra. Gal ir teisingai – kai tiek nuomonių išklausai, pati kitaip galvoti pradedi 🙂
Norejau paklausti, kur tokiu sausainiu randat pirkti?:)
Kristina, jau gana seniai tokių sausainėlių nepirkau, bet bent prieš kelis mėnesius jų tikrai būdavo didžiuosiuose prekybos centruose – „Hyper Maxima”, „Hyper Rimi” ir didesnėse „Iki”. Visose esu pirkusi, būdavo sudėti prie sausainių 🙂