Vasaros, savaitgalių ir saldžių pasilepinimų niekad nebus per daug! Todėl kol braškių sezonas dar tęsiasi, kol jos dar saldžiai kvepia soduose, – kviečiu išsikepti labai, labai skanų tortą. Jis vasariškas, saldus, rūgštus, gaivus, nuostabus! Tosto sluoksniuose nepriekaištingai dera purūs ir minkšti vaniliniai biskvitai, saldžiarūgštis citrinų kremas, gaivios braškės ir burnoje sutirpstantis maskarponės kremas.
Įsivaizduojate skonį? Tobulas.
Citrinų kremą galite paruošti prieš porą dienų ir iki sluoksniuojant laikyti sandariame indelyje šaldytuve. Jei susluoksniavus tortą jo šiek tiek liks, patiekite su savaitgalio blynais ar vafliais, bus labai gardu!
Biskvitus taip pat galite išsikepti dieną prieš, tik neleiskite jiems išsausėti per naktį – suvyniokite į maistinę plėvelę, kad neapdžiūtų.
Plakdami maskarponės kremą, būkite labai atidūs – nei maskarponės, nei grietinėlės nevalia perplakti. Iš pradžių maskarponę ir miltelinį cukrų trumpai paplakite tik tol, kol susijungs į vientisą masę. Nesustodami plakti, pilkite grietinėlę. Pastebėsite, kad po kurio laiko kremas ims tirštėti – tinkamai išplaktas kremas vis dar bus minkštas, bet tirštas ir purus, laikantis formą.
Susluoksniavę tortą, būkite kantrūs. Leiskite jam šaldytuve pastovėti per naktį, kol skoniai susijungs į harmoningą visumą. Tuomet pjaustykite gabalėliais, patiekite ir mėgaukitės!
Biskvitinis maskarponės tortas su braškėmis ir citrinų kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Citrinų kremui (apie 250 ml):
2 citrinų, sulčių ir žievelių
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
50 g tirpinto sviesto
2 kiaušinių
Biskvitams:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Sirupui (biskvitų sulaistymui):
¼ puodelio (65 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių
Maskarponės kremui:
250 g maskarponės sūrio
¾ stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
¼ citrinos sulčių
250 g šviežių braškių
Papuošti:
šviežių braškių
smulkiažiedžių gėlyčių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite citrinų kremą (jį galite paruošti iš anksto). Citrinų žieveles, sultis, miltelinį cukrų, tirpintą atvėsintą sviestą ir kiaušinius elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Supilkite į vidutinio dydžio puodą.
2. Kaitinkite virš silpnos ugnies, nuolat maišydami, kol kremas sutirštės. Neleiskite kremui užvirti.
3. Nuimkite puodą su kremu nuo ugnies, leiskite atvėsti. Supilkite į stiklainėlį. Sandariai uždarytą laikykite šaldytuve iki savaitės.
4. Iškepkite biskvitus. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros. Pasiruoškite tris 22 cm skersmens kepimo indus, išklokite juos kepimo popieriumi.
5. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų labai gerai išplakite elektriniu plaktuvu, kol cukrus ištirps, o masė taps puri (tai gali užtrukti apie 6-8 minutes).
6. Įmuškite po vieną kiaušinį, kiekvieną lengvai įplakdami. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
7. Miltus išsijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais įmaišykite (neplakite!) į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį.
8. Paruoštą tešlą padalinkite į tris dalis ir supilkite į kepimo formas.
9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol biskvitai gražiai iškils, jų paviršius gražiai pagels. Ar biskvitai tikrai iškepę, galite patikrinti mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, jis turi būti švarus.
10. Biskvitams iškepus, praverkite orkaitės dureles ir leiskite kelias minutes lėtai vėsti kepimo formoje. Tuomet perkelkite ant grotelių ir visiškai atvėsinkite.
11. Paruoškite maskarponės kremą. Maskarponės sūrį ir miltelinį cukrų sudėkite į didelį plakimo dubenį. Trumpai paplakite, kol produktai susimaišys. Neperplakite! Perplaktas maskarponės sūris sušoks į gumuliukus.
12. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, pamažu pilkite grietinėlę. Plakimo greitį padidinkite. Plakite, kol supilsite visą grietinėlę ir tol, kol išplaksite tirštą kremą. Kai kremas taps tirštas, plakti nustokite. Labai svarbu kremo neperplakti, kadangi perplakus atsiskirs skystis, kremas sušoks į gumuliukus.
13. Įmaišykite citrinų sultis ir citrinų žieveles.
14. Paruoškite sirupą. Visus jam skirtus produktus maišykite puodelyje, kol cukrus ištirps.
15. Susluoksniuokite tortą. Ant lėkštės ar padėklo dėkite pirmąjį biskvitą, apjuoskite jį tortinės borteliu (žiedu). Taip apjuostas tortas tvirtai laikys formą, kol sustings.
16. Kiekvieną biskvitą sulaistykite paruoštu sirupu, aptepkite citrinų kremu, maskarponės kremu ir išdėliokite braškių gabalėlius. Taip susluoksniuokite visus biskvitus. Viršutinis sluoksnis turi būti maskarponės kremo (sluoksniai: pirmas biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – antras biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas – braškės – trečias biskvitas – sirupas – citrinų kremas – maskarponės kremas).
17. Paruoštą tortą dėkite į šaldytuvą ir palaikykite jame per naktį. Tuomet nuimkite tortinės bortelį. Šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.
18. Papuoškite tortą šviežiomis braškėmis ir smulkiažiedėmis gėlytėmis.
19. Pjaustykite gabalėliais ir patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“ ir publikuotas prekybos tinklo portale ČIA.
Daugiau „Lidl Lietuva“ receptų rasite ČIA.
#reklama #lidllietuva
1 komentaras
Pasitikslinimui – į kremą reikia citrinų žievelių? Nes prie ingredientų nėra, tik sultys, o 13 punktas rašo, kad įmaišyti ir kremą ir žieveles 😊