Gal ir gali sustabdyti laikrodį, bet laiko niekaip nesustabdysi.
Atrodo, dar tik prieš porą savaičių renčiau meduolinius namelius Kalėdoms, o štai kalendorius su tokiom mano mintim visiškai nesutinka. Jam pritaria ir orai, kurie taip pat rodo savo charakterį. Bet iš tiesų tai nesvarbu ar lyga, ar vis dar sninga, o gal net siaučia pūgos – prieš daugiau nei mėnesį atėjo (kalendorinis) pavasaris, o dabar – ir viena gražiausių pavasario švenčių. Velykos. Ir nesvarbi nei ta minusinė temperatūra naktį, nei šventės išvakarėse už lango kapsintis lietus ar žiemiškos prognozės rytdienai – Velykos vis tiek jau čia pat.
Bet… O gal dar įvyks stebuklas? Gal rytoj džiaugsimės saulės zuikučiais, o ne sniego seniais/šokiais lietuje?
To aš ir noriu Jums palinkėti šv. Velykų proga – tikėjimo.
Tikėkite stebuklais. Savimi. Mylimais ir artimais žmonėmis. Gerumu. Tikėkite ateitimi ir galimybėmis. Tikėkite rytojumi ir sėkme.
Tikėkite visa širdimi ir niekas niekada Jūsų nesustabdys.
Gražių, saulėtų, jaukių ir mielų šv. Velykų!
Skonis: 10/10. Ragausime tik rytoj… todėl nieko negaliu sakyti, bet kol kas vien dėl nuostabaus kvapo ir akivaizdžiai puikios tekstūros duodu dešimtuką. O kur dar tie biskvito tešlos ir kremo pasiragavimai, gaminant tortą… Manau, kad jis bus puikus, puikus ir dar kartelį puikus! Bet kokiu atveju, po paragavimo pažadu šio komentaro papildymą.
Papildyta (paragavus) – o taip, jis nuos-ta-bus! Minkštas, drėgnas, jo biskvitai purūs, o kremas maloniai saldžiarūgštis. Neabejotinai vertas apvalaus dešimtuko!
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Širšių lizdas
Biskvitinis medaus tortas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
200 g cukraus
200 g medaus (dirbtinio arba natūralaus)
200 g sviesto arba kepinių margarino
žiupsnelis druskos
žiupsnis cinamono
mažas žiupsnelis gvazdikėlių
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
400 – 450 g miltų
2 arb.š. kepimo miltelių
Kremui:
500 g grietinėlės (36% riebumo)
300 g grietinės (30% riebumo)
100 g cukraus
žiupsnis vanilinio cukraus
1/2 citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA
1. Į vidutinio dydžio puodą sudėkite cukrų, medų, sviestą, druską, cinamoną ir gvazdikėlius. Kaitinkite ant silpnos ugnies maišydami, kol gausite vientisą masę ir ji užvirs. Nuimkite nuo ugnies.
2. Masę šiek tiek atvėsinkite.
3. Į atvėsusią masę po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami*.
4. Miltus išsijokite ir sumaišykite su kepimo milteliais.
5. Suberkite miltus į plakinį iš gerai išmaišykite. Turite gauti visiškai vientisą grietinės tirštumo tešlą.
6. Kepimo popieriumi ištieskite 22 cm skersmens kepimo indą.
7. Supilkite paruoštą biskvito tešlą į indą** ir kepkite iki 180°C temperatūroje apie 40-50 minučių. Patikrinkite mediniu pagaliuku – jei jis, įsmeigtas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus, reiškia, jos biskvitas jau iškepė.
8. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir peiliu ar siūlu perpjaukite į keturias dalis.
9. Paruoškite torto kremą. Į dubenį sudėkite visus ingredientus – grietinėlę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir citrinos sultis. Plakite elektriniu plaktuvu, kol gausite standžią masę.
10. Kiekvieną biskvitą sulaistykite pasaldintu vandeniu ir pertepkite kremu.
11. Paruoštą tortą šaldytuve palaikykite bent per naktį, o galite ir porą dienų – tuomet kremas tik dar puikiau įsigers į biskvitus.
12. Papuoškite pagal fantaziją ir norus. Aš torto šonus ir viršų apibarsčiau trupintais biskvitų likučiais, papuošiau plakta grietinėle ir cukriniu Velykų zuikučiu.
13. Skanaus!
* būkite atsargūs – jei kiaušinį įmušite į nepakankamai atvėsusią medaus ir sviesto masę, jis neišsiplaks, o sušoks į gabalėlius ir „iškeps”. Todėl verčiau būkite kantrūs ir sąžiningai masę atvėsinkite.
** originaliame šaltinyje teigiama, kad galima biskvitus kepti po vieną, ant kepimo popieriaus lakštų nusipiešus norimo dydžio apskritimus.
73 komentarai
Asta, medaus tortas atrodo fantastiskai – butent toks, kokio noreciau: biskvitai ne per ploni, akyti, kremas susigeriants; pasaka! su Sventomis Velykomis ir tave!
Aušra, ačiū! 🙂
O tortas itin paprastai paruošiamas (kiek laiko sutaupo vien tai, kad tešlos lakštų nereikia kepti atskirai!), todėl linkiu vieną dieną imti ir save juo palepinti 😉
O, ačiū už tokį gražų sveikinimą! Ir Tave su Velykomis! Tortas atrodo nuostabiai, o jau tas zuikutis toooks mielas!
Saule, dėkui 🙂
Jus, Asta, taip pat su graziausia pavasario svente, su sv. Velykom!
Ačiū!! 🙂 Atrodo, kad Velykos tikrai jau atnešė pavasarį… 🙂
O, Dievuliau, kaip skaniai atrodo!!! Tobulas! Kaip Tau pavyko taip idealiai jį supjaustyti? 🙂
Su šv.Velykom!
Vilma, ačiū ačiū 🙂 Pjausčiau tiesiog su aštriu peiliu. Po kiekvieno pjūvio, nuvalau jį servetėle. Ir tiek 🙂 Kadangi tortas pakankamai tvirtas, pjaustosi lengvai 🙂
Astule, su švente Tave! Šitas tortukas ir mane iškart labai sudomino, kepsiu 🙂
Ačiū, Reda! 🙂 Aišku, kad kepk 🙂 Tikrai lengvas ir šimtu procentų pateisinantis viltis 🙂
mmm kaip skaniai atrodo, koks mielas kiskiukas 🙂 Su sv. Velykomis! 🙂
Giedre, dėkoju 🙂 Kiškiukas ir mane tiesiog papirko savo žavesiu… 🙂
Su Sv. Velykomis! Labai skaniai atrodo, o is kur galima gauti tokiu zuikuciu, ar cia pati Asta darei?
Ačiū už sveikinimus, Daiva 🙂
Kiškiuko nedariau pati, kažin, ar kada pasieksiu tokį lygį – čia tieeeek kruopštumo ir kantrybės reikia! 🙂 O radau jį pardotuvėje „Naujasis Limas” (Kaune, KTU Maisto institute). Ten visokių grožybių būna! 🙂
Supratau 🙂 Ačiū už atsakymą 😉 ir Su nekantrumu toliau lauksiu tavo įkeltų receptukų 😉
Daiva, jų tikrai yra ir bus! 🙂
Esu tik pradedanti tortų kepėja ir turiu toki kvailą klausimėlį… Kaip Jums pavyksta taip gražiai trupiniais apibarstyti torto šonus? Paverčiat tą tortą šonu ar kaip?
Ir tortą surinkinėjat jau ant „gerosios” lėkštės ar pirma surenkat kažkur kitur, o paskui tik perkeliat?
Oi, ne, Agne, tortų ant šonų geriau nevartyti 🙂 Na, šiam gal dar ir nieko neatsitiktų, nes jis pakankamai tvirtas ir stabilus, bet būna tokių, kuriems pasibaigtų negerai, pavertus ant šono 🙂
O darau aš labai paprastai – imu į švarų sausą delną trupinių ir glaudžiu tą delną su trupiniais švelniai prie torto kraštų. Taip glaustydama delnus ir „glostydama” kraštus, visą tortą ir aplipinu 🙂
Na, o tortą visada surinkinėju ant „gerosios” lėkštės – žinoma, paskui reikia kraštelius švariai nuvalyti, bet tam pagelbėja įvairūs virtuviniai šepetėliai, servetėlės ir pan. 🙂
Kepiau ir as si skanumyna. Kadangi buvo pirmas kartas, ir dar isbandinejau nauja elektrine krosnele, tai biskvitas truputi perdaug ”apskrudo” :D, bet as ji tiesiog nugrandziau, o skoniui nelabai ir pakenke. Kremas pertepimui-fantastika, as ji viena buciau suvalgius:)) Zodziu, visi, kas valge (kepiau mamos gimtadieniui), lapnojo ir nesiskunde:) Ir is kart klause-ar tik ne medaus tortas cia turi but..:) Zodziu, dekui uz saunius receptus:)
Viktorija, nėra už ką 🙂 Gera skaityti komentarus apie nenuvylusį skonį ir sėkmę 🙂
Sveika Asta,
Zinok, atvirai, nesitikejau,,jog sis tortas bus toks skanus! Didelis 10+! Maniau, bus eilinis medutis, taciau likom su draugu, maloniai nustebinti! As tokio meducio, dar nesu ragavusi! Tik dejau visa citrina! Aciu dar karteli!
Rūta, nėra už ką 🙂 Džiaugiuosi, kad patiko – mane, prisimenu, irgi labai nustebino šis tortas, kai iškepiau jį pirmą kartą. O po to kepiau dar daug daug kartų… 🙂
Noriu paklaust, ar tinka 15% riebumo grietine? riebesnes neradau, ar geriau ja pakeist grietinele? dekoju
kepiau užvakar ši torta, na ir visai patiko.. sakyčiau reiktų mažiau medaus, nes net gerklę tas saldumas graužė, tai sekanti kart gal tik pusę kiekio sudėsiu na o grietinė tiko ir 15%
Kristina, kaip keista, kad tortas buvo per saldus, nes mes jį prie tokių neutralesnių priskyrėm 🙂 Gal medus koks ypatingo saldumo pasitaikė? 🙂 Tiesa, aš visad kepu su natūraliu, gal naudojot dirbtinį? Gali būti, kad su juo saldumas gerokai intensyvesnis…
Bet kokiu atveju smagu, kad vis tik patiko 🙂
Laba diena, tik užmačiau jūsų žinutę – kadangi ir vel kepu ši torta..:) pamiršau, kad jau buvau ji kepus ir medaus sudėjau vėl visa kieki.. niu kaip bus taip, praeita kart gan skaniai susivalgė.. 🙂 del medaus, praeita kart dėjau lietuviška, natūralų medų o ši kart austriška, gėlių.. žiūrėsim gal rezultatas bus ne toks saldus..:) ačiū už receptus, gaminant kažka saldesnio jūsų puslapis man nr.1 🙂 gaila, tik kad vegetariškų idėjų nedaug..
Pagaliau radau tai, ko ieškojau! Būtent biskvitinį medaus tortą, o ne kočiojamos tešlos. Artėja Kalėdos, reiks išbandyt 🙂 Ačiū labai 🙂
Nėra už ką! Tikiuosi, kad patiko 🙂
tortas SUPER! Pagal jusu receptus kepiau jau ne viena torta, skanus visi labai, bet sis labiausiai visiems patiko! Skiriu is desimties galimu visus dvidesimt balu! 🙂
Oho! Dvidešimt balų! 🙂 Nuostabu, labai džiaugiuosi, ačiū 🙂
Atrodo labai gardžiai, bet turiu tik 24cm kepimo formą, 22cm kaip minima recepte net specialiai parduotuvėje žvalgiausi, niekur neradau… Gal nieko tokio? 🙂
Ir dar vienas klausimas, Astute, o kaip jūs transportuojate tortus? 😀 kepsiu vieną į darbą neštis, bet nesugalvoju, kaip troleibusu nusigabenti, kaip susipakuoti… :/
Vaida, tortas tokiu atveju bus truputį žemesnis, biskvitai truputį plonesni; bet skoniui tai tikrai nepakenks 🙂
Dėl torto transportavimo… aš juos taip pat esu ne kartą transportavusi, bet visuomet su automobiliu – manau, tai gerokai lengvesnis variantas 🙂 Bet bet kokiu atveju rekomenduočiau tiesiog įsigyti torto dėžutę (jų būna ir popierinių, ir plastikinių – tokios, kaip parduotuvėse tortus įpakuoja) ir tvirtą kartoninį padėkliuką. Tortą dėkite ant kartotinio padėkliuko (prieš tai galite jį uždengti specialia raštuota popierine servetėle), tą padėkliuką – į dėžutę. Suriškite tvirtai, imkite į rankas ir keliaukite 🙂 Aš tortus pakuoju lygiai taip pat 🙂
Miela Asta, gal galėtum palyginti šį ir tortą „Medutis”. Iš pirmo žvilgsnio jie labai panašūs. Kuris tavo nuomone „pirmesnis” ir labiau vertas dėmesio:)?
Oi, nelengvas klausimėlis 🙂 Tikrai jie labai panašūs. Pagrindinis skirtumas tikriausiai biskvituose, lakštuose. Šis toks pyragiškesnis, biskvitai storesni, minkštesni, puresni. Bet iš tiesų abu labai skanūs, negaliu išrinkti vieno 🙂
Sveika,Asta..Labai aciu uz si nuostabaus tortuko recepto pasidalinima..
Sandra, nėra už ką 😉
Labai skanus,tikras meducio skonis.Aciu uz recepta 🙂
Nėra už ką, smagu girdėti gerus atsiliepimus 🙂
Negaliu neparašyti atsiliepimo. Išbandžiau ne vieną Jūsų receptą (ir toliau bandysiu), šį – taipogi. Ėmiau pusę nurodyto kiekio – puikiai užteko 18 cm skersmens formai. Kai viską „kombinavau”, atrodė, kad gausis paprastas nieko super ypatingo pyragas. Bet kai jis pasovėjo 1,5 paros šaldytuve – nustebino. Labai bijojau, kad kremas sukris ir praras formą to neatsitiko. Skonis, tekstūra, bendras įspūdis – labai! Toks minkštas, tikrai „medutiškas”, bet tuo pačiu naminis, nėra to kažkokio sinetinio parduotuvinio skonio. Visi labai gyrė, tikrai tikrai kartosiu, tik šįkart – iškart dvi formas po 18 cm 🙂 Ačiū labai už tokius išsamius ir paprastus – nepaprastus receptus 🙂
Koks apgaulingas komentaras – iš pradžių jau galvojau, kad pabaiga bus nelabai džiugi 😀 Bet perskaičius iki pabaigos, išsišiepiau lig ausų 🙂 Labai džiaugiuosi, kad tortas nustebino gerąja prasme ir linkiu dar daug daug skanių tortų – medučių ir ne tik 😉
Tortas atrodo dangiškai ir esu daręs jį kelis kartus ir šauniai išėjo, bet šį kartą kažkodėl biskvitas neišėjo (nauji namai, nauja orkaitė 😉 ). Atrodo lyg ir temperatūra tinkama buvo (180 laipsnių), bet pradėjo greitai skrusti šonai (juoduoti net!), tad ištraukiau po 35 min – atrodė lyg ir labai gražiai. Šiek tiek atvėsinus pradėjau pjauti ir supratau, kad torto vidurys subliuškęs 🙁 Gal pačiai taip yra buvę? Spėju teks kitą kartą žemesnėj temperatūroj mėginti kepti (t.y. poryt).
Karoli, na, man taip buvę nėra. Manau, kad čia tikrai kalta orkaitė, su kuria dar nesusidraugavot; juk kaip kitaip paaiškinti, jei prieš tai ne kartą iškepė viskas puikiai? Galima bandyti mažinti temperatūrą ir keisti orkaitės funkcijas. Bent jau aš visada kepu su ventiliatoriumi, kad šiluma pasiskirstytų kuo tolygiau 🙂 Sėkmės!
Labas vakaras! Ar jis iseina slapias?Bijau daryti ,kad liktu nesuvalgytas. Nes iseina tai nemazai..Sausu tortu seima nemegsta.. Beje, kadangi kaip supratau jus is Kauno, gal zinot ir pamenat toki senu laiku cia populiaru torta ,, voveraite ” ? Biskvitas,baltas kremas, daug viduje lazdyno riesutu smulkintu. Moteris ,kuris juos dare pardavimui nustojo daryti, o pati bandau atkartoti ir nesuvokiu is ko tas kremas. Gal teko ragauti ir nusimanot? Itariu ,kad grietinele + ??? 😀 Galvoju gal bandyti grietinele+kondensuotas pienas+ gal dar kazkiek sviesto ideti.. Patarkite:)
Galiu nuraminti, kad tortas nė iš tolo nėra sausas! Jis drėgnas, o jei mėgstate labai labai drėgnus, sulaistykite biskvitus dar gausiau. Tikiu, kad neliks nė gabalėlio 😉
Na, o dėl torto „Voveraitė”, deja, nieko negaliu patarti, kadangi nei žinau, nei ragavau… 🙁
Jau kepiau si tortuka, tai gavosi nuostabus. Kremas su grietinele tiesiog puikus, jis dabar mano favoritas. Nes seip visada dariau tik su grietine ir kartais dar zelatinos dedavau. O kaip kazin butu jei zele gabaliuku deciau? ar laikytu tas kremukas?
Labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko puikiai 🙂 Jei želė gabaliukų nebus daugiau nei grietinėlės, turėtų juos drąsiai išlaikyti 😉
Sveiki,
Kepiau ir aš šį grožį. Tik negaliu pasidžiaugt kad viskas klostėsi puikiai 🙁 biskvitas kepant sutruko.. ji bepjaustant,bedeliojant trupejo, deliojau is gabaliuku, kombinavau.. kodėl taip galejo nutikti?:( ragaut dar neragavsau 🙁
Et, kaip gaila 🙁 Sunku man net įsivaizduoti, kaip šis biskvitas galėjo sukristi – jis yra vienas lengviausiai paruošiamų ir tikrai tvirtų tortų biskvitų. O kokia buvo tešlos konsistencija, prieš kepant? Ar tiršta, lyg geros riebios grietinės? Ir ar esate tikra, kad visų produktų kiekiai buvo sudėti tokie, kaip nurodyta?
Labai tikiuosi, kad nors ir su nemaloniais nuotykiais, bet tortukas buvo skanus 🙂
Noriu paklausti: o ar galima čia įkomponuoti kokios nors uogienės? Tiesiog mano tėtis nori kažko rūgštaus. Net nežinau ką ir sugalvoti ar kepti kokį nors kitą su uogomis, ar pabandyti patepti uogiene? 🙂
Toma, aš visaip kaip bandau įsivaizduoti uogienės sluoksnį medaus torte ir… na, niekaip 🙂 Žinai, kaip spręsčiau problemą? Paruoščiau želė ir įmaišyčiau jos gabaliukų – suteiktų tortui gaivumo. Galbūt toks variantas irgi tiktų? 🙂
noriu paklausti, ant kurios lentynos kepti?
ar kepate su ventiliatoriumi 180 laipsniu?
Taip, kepu su ventiliatoriumi, vidurinėje lentynoje 😉
Esu jauna konditerė ir turiu klausimą,kokio storio ar aukščio (mm) turi būti tas biskvitas?
Labai atsiprašau, bet atsakyti negaliu, nes niekad nematavau. O iš akies, pažiūrėjus į liniuotę, spėčiau, kad kiekvieno biskvito aukštis yra apie 15 mm 🙂
Labas,
kadangi „Snikers „tortas gaunasi nuostabus, pagal tavo parašytą receptą, tai ryt bandysiu kepti šį medutį. O gal ir šiandien, priklausys nuo dienos nubaigtų darbų.
O taip tai labai labai labai džiaugiuosi atradusi jūsų seating,
Živile, labai ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂 Tikiuosi, kad išbandysite dar ne vieną tortą ir tikiu, kad jie visi pavyks puikiai! 🙂
Labas,
„Medutis”,gavosi nuostabus. Vėl antrasis tortas, kuris puikiai pavyksta,kepant, pagal”Saulėtos virtuvės”receptus. Labai Ačiū 🙂
Labai bijojau, kad kiaušiniai neiškeptų, bet viskas ėjosi sklandžiai, tiek grietinėlę, tiek grietinę naudojau kitokią, bet tai skonio nepagadino.
Tiesa sunaudojau visą citriną, tai buvo pats tas, o kitą kartą bandysiu įdėt ir želė gabaliukų;)
Dar mano viršutinis biskvitas gavosi labai kitas,
Dar viršutinis biskvitas gavosi labai kietas, tai kitą kartą reikės aplaistyti sirupu.
Dar kartelį ačiū už puikų receptą,bei išsamų aprašymą! 🙂
Živile, labai džiaugiuosi, kad tortas pavyko! 🙂 Aš pati visus biskvitus, taip pat ir viršutinį, visuomet sulaistau sirupu. Tuomet tortas tikrai pavyksta drėgnas ir labai gardus 🙂
Na man kai pasistovėjo ilgiau nei pusantros paros,tai ir viršutinis biskvitas suminkštėjo,o skonis-tai pasaka! Keista net kad gali iškepti kuo tikriausia tortą,tokį koks yra parduotuvėj, tik daug labiau gardesnis 😉 Kaip smagu, kad jūsų svetainės dėka, galiu kuri šedevrus ir džiuginti savo vyrą (jis pagrindinis testuotojas) 🙂
Tiesa,kadangi niekada nepuošiu,kai kepu pirmąkart, tai šįkartą pastebėjau, kad biskvitas iškepė lygus, tai kaip papuošti jei neatlieka trupinių iš biskvitų? Gal tiktų trupinti meduoliai?
Živile, taip taip, tai tiesa – tikrai galima savo rankomis išsikepti tortą, nė kiek ne prastesnį nei parduotuvėje 🙂 Jei bent trupučiuką prisidėjau prie šio atradimo savo tinklaraščiu ir receptais, esu labai labai laiminga 🙂
Dėl biskvito: net tada, kai jis iškepa lygus, aš plonai nupjaunu viršų. Ir dėl to, kad turėčiau trupinių papuošimui. Ir dėl to, kad dažniausiai pats viršus būna labiau pakepęs, sausesnis 🙂
Prisidėjote ir net labai daug! Nebūčiau pagalvojus, kad mokėsiu kepti tortus 🙂
Ačiū dėl išsamių paaiškinimų 😉
Dabar visada,kad ir ką sugalvosiu gaminti, eisiu į jūsų svetainę!
SĖKMĖS! 😉
Živile, man be galo gera, miela ir smagu girdėti 🙂 Ačiū!
Sveiki mano mociute dedavo rugstele citrinos o kokia sultis jus naudojat ?citrina spaudziat? Aciu uz atsakyma 🙂
Irute, taip, spaudžiu natūralias citrinos sultis iš pačios citrinos 🙂
sveiki kepiau siandiena si biskvita, bet nlb kas gavosi na tiksliau gavosi , bet lb issipute virsus ir gavosi vos 3 lakstai, kaip manote jai kepciau kiekviena paploteli atskirai padalinus tesla po lygiai?
Visada biskvitus galima kepti ir atskirai, žinoma 🙂 Tokiu atveju juos kepti reikia šiek tiek trumpiau, bet pats procesas užtrunka ilgiau, kol iškepami visi. Todėl aš renkuosi viską kepti vienu metu, o tuomet supjaustyti į atskirus biskvitus. Nieko tokio, jei iškyla kalnelis – jį nupjaukite, sutrupinkite ir panaudokite tortui papuošti. O jei iš likusios dalies supjaustėte tris biskvitus, manau, nieko baisaus, galite sutepti ir tris, o ne keturis 😉
Sveiki jei noriu kepti 28 cm kiek visko reik padidint biskvitui?
Visų ingredientų kiekius dauginkite iš 1,3 🙂
Receptas tikrai gan greitas ir lengvas, man tai čia saldumo bomba 😁💣 bet aišku pati kalta, kad skubant viską dėjau kaip parašyta ir nereguliavau saldumo ragaudama pagal save, tad užtenka mažo gabaliuko, jog gyvenimas pasidarytų saldus 🤗
Labai puikus receptas! kepiau jau 3 kartus.. vieną iš jų dariau 1,5 porcijos nes kepimo forma buvo labai didelė 🙂 svarbiausia gerai sulaistyti kad biskvitas sausas nebūtų improvizacijai ir gaivumui dar želė gabaliukų dėjau. Visiems labai patiko! Didelis ačiū recepto autorei!
Sveiki. Man nesigavo 😢 kepiau 23cm formoje, viską tiksliai, kaip recepte, bet biskvitas iškilo, kaip kalnas. Įdomu ką ne taip padariau?
Sveiki, Karolina, nesijaudinkite 💛 Iškilusį kalnelį (viršūnę) tiesiog nupjaukite – panaudosite trupiniams papuošimui. Likusią dalį supjaustykite į biskvitus. Jei vienas biskvitas bus mažesnio skersmens (viršutinis), nieko tokio, tiesiog jį sluoksniuojant tortą dėkite vidurinį. Tikiu, kad viskas pavyks! 🙂