Yra žmonių, kuriems pyragas ir vasara – du nesuderinami dalykai. Pyragas vasarą? Ne-ne-ne, sako jie, kokie dar pyragai vasarą. Tik apsunksiu, oi, ne. Man, prašau, želė, prašau vaisinių koktelių, na, gal dar kokį NEriebų desertuką, lengvutį visai, tirpstantį ant liežuvio galiuko. Jokių biskvitų, jokių šokoladų, karamelių, jokių sausainių, tortų ir grietinėlių. Nė-už-ką.
Aišku, yra ir kitokių žmonių. Tokių kaip aš! O aš sakau, kad pyragas yra tikras gėris 365 dienas per metus. Kad šokolado niekad nebūna per daug. Kad karamelė ir karščiausią vasaros dieną pakylėja lig dangaus. Ir, apskritai, ar gali būti blogų, netinkamų desertų? NE.
Kas, kada ir kur ten sakė, jog desertas yra pats svarbiausias? Toks svarbus, jog jį reikia valgyti patį pirmą, prieš užkandžius ir prieš pagrindinį patiekalą – nes jei netyčia po pirmojo valgio numirtum, geriau jau tas pirmas būtų desertas. Nes gyvenimą reikia pabaigti skaniai. Ar gi ne logiška?
Taip pat logiška tai, kad ir vėl aš visus į saulėtą virtuvę vilioju pyragais (kaip žiemą, taip ir vasarą). Bet – nors tiek – bandau surasti kompromisą. Ir vasarą pyragus kepu ne su karamele (kartais), o su vaisiais (kartais).
Skonis: 9/10. Jei perskaitysit receptą, suprasite, jog žadėti neįprastą ir užburiantį skonį būtų šiek tiek kvaila. Pyragas paprastas kaip du kart du. Purus, minkštas biskvitas ir nektarinų gabaliukai. Tikriausiai jau ne kartą kažką panašaus ragavote, pavyzdžiui, su obuoliais. Bet nektarinai čia taip pat puikiai dera. Skanus paprastumas.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Mehan’s Kitchen
Biskvitinis pyragas su nektarinais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3/4 puodelio (150 g) cukraus
125 g sviesto, minkšto
1 puodelis (140 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
2 dideli kiaušiniai
3 nektarinai, supjaustyti skiltelėmis
Apibarstymui:
1 arb.š. cinamono
1 arb.š. cukraus
1 valg.š. citrinos sulčių
cukraus pudros
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinti orkaitę iki 180 °C temperatūros.
2. Cukrų išplakti su minkštu sviestu, kol masė taps puri ir balta.
3. Po vieną įplakti kiaušinius.
4. Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Mišinį įmaišyti į cukrus ir sviesto plakinį, kol neliks sausų miltų.
6. Paruoštą tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo indą.
7. Ant viršaus išdėlioti skiltelėmis supjaustytus nektarinus.
8. Nektarinus apšlakstyti citrinos sultimis, apibarstyti cinamonu ir cukrumi.
9. Kepti apie 1 valandą arba kol medinis pagaliukas, įkištas ir ištrauktas iš kepinio centro, bus švarus.
10. Iškepusį pyragą atvėsinti, apibarstyti cukraus pudra ir patiekti. Skanaus!
12 komentarai
Ir aš visom keturiom už šokoladą, pyragus ir kitokį gėrį kiekvieną dieną! 🙂
Viktorija, valio! Bendramintės 🙂
Taip taip:) aš ir už pyragus kiekvieną dieną:))) Šią vasarą vien cheesecakais gyva aš:D
Ineta 🙂 Na, cheesecake’ai tai tikrai ne patys lengviausi ir gaiviausi vasaros dienoms – bet aš mielai taip pat tik jais gyvenčiau! 🙂
Asta, atrodo puikiai!!!
beja, noriu pagirti nuotraukas ir dizaina! Koks grazus logo! Gal pati sukurei?
Ačiū, Neringa 🙂
Ir ačiū labai už pagyras dizainui bei nuotraukoms, labai širdį glosto, juk tikrai stengiuos 🙂 Kaip ir su logotipu labai stengiaus – mintį sugalvojau aš, o mano pieštuku papeckiotus eskizus įgyvendino draugė, kuriai esu labai dėkinga 🙂
Nuostabus pragas. Tirpsta burnoje. Labai purus ir skanus. Tik aš kepiau su obuoliais, nes kadangi kieme jų „milijonas”, tai ranka nekyla pirkti vaisius. Kitą kartą dėčiau mažiau cukraus. Bet tikrai labai skanus pyragas, netgi be nektarinų. 🙂
Toma, labai smagu girdėti, kad pyragas patiko 🙂 Su obuoliais net neabejoju, kad labai skanu! Juk tikriausiai sunku būtų rasti neskanų obuolių pyragą 🙂
Bet ir su nektarinais labai labai 🙂
Pyragas nustebino – nesitikėjau, kad bus toks skanus, nes atrodė toks paprastas 🙂 Kepiau pagal receptą – su nektarinais ir nepasigailėjau, nes svečiuose buvo puikiai įvertintas 🙂 Ačiū, Asta.
Dalia, kaip šaunu! 🙂 Nėra už ką. Labai džiaugiuosi, kad patiko 🙂
[…] Recepto šaltinis: https://www.sauletavirtuve.lt/?p=2093 […]
[…] Receptas iš Saulėtos virtuvės […]