Braškių ir mangų derinys – vienas vasariškiausių ir pačių skaniausių! Jie nepriekaištingai dera tarpusavyje, puikiai papildo vienas kitą, suteikia desertams ir saldumo, ir gaivumo, ir žavių spalvų! Svarbiausia, žinoma, visad yra skonis, o jis – lyg vasara torto sluoksniuose. Gaivus, lengvas, nuostabiai gardus.
Be įprastų ingredientų, kurių tikriausiai daugelis rastumėte savo virtuvėje, šiam tortui prireiks šviežio, gerai sunokusio saulės geltonumo mango ir poros saujų saldžių braškių. Supjaustykite juos gabalėliais ir panardinkite švelniuose maskarponės kremo sluoksniuose. Kremas, susluoksniuotas tarp minkštų torto biskvitų, sustings į tobulai gražų ir skanų tortą. Beliks išpuošti, o puošti galite kaip tik norisi!
Tai tortas, kuris galėtų pasaldinti kiekvieną vasaros šventę. Jis patiks dideliems, mažiems, visiems! Drėgnas, minkštas, sutirpstantis burnoje, ne per saldus – žvilgtelėkite į nuotraukas, kurios tikriausiai pasakys kur kas daugiau nei dešimtys žodžių.
Galbūt tai bus skaniausias šios vasaros tortas? Išbandykite – gaminkime žingsnis po žingsnio drauge, viskas paprasta!
PATARIMAI IR PASTEBĖJIMAI
- Rinkitės Jums patogiausią būdą kepti biskvitą: galite jį kepti vienoje formoje ir iškepusį perpjauti į lakštus (taip, kaip aprašyta šiame recepte) arba galite kepti atskirose trijose 22 cm skersmens kepimo formose (tuomet vienas biskvitas keps trumpiau – apie 15 minučių).
- Miltus biskvitui išsijokite, o sausus ir šlapius ingredientus tik lengvai išmaišykite, kol neliks sausų produktų, bet neplakite ir nepermaišykite. Tai leis biskvitui iškepti puriam, minkštam, jo viršus bus lygus (be aukštos kepurėlės).
- Maskarponės sūris – labai riebus, tad jį lengva perplakti. Su milteliniu cukrumi sūrį plakite trumpai, tik kol produktai susimaišys. Supylę grietinėlę kremą plakite, kol susiformuos tvirtos, formą laikančios kremo putos. Neperplakite kremo, nes tuomet jis gali sušokti į gumuliukus.
- Kremui būtinai rinkitės riebią – 35 ar 36 procentų riebumo – grietinėlę. Liesesnės grietinėlės nepavyks tinkamai išplakti, kremas liks pernelyg skystas, kad laikytų formą.
- Skaniausias tortas bus su šviežiais mangais ir braškėmis. Prieš dėdami juos į torto sluoksnius, supjaustykite ir gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Sluoksniuojant šį ir panašius minkštus biskvitinius tortus, pravartu turėti reguliuojamo dydžio torto žiedą (bortelį) – jo dėka tortas sustingsta nepriekaištingai taisyklingos formos, o nuimti jį taip pat labai lengva. Jei tokio žiedo neturite, galite naudoti atsegamos torto formos kraštus.
Biskvitinis tortas su mangais ir braškėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Biskvitui:
200 g minkšto sviesto
1 stiklinės (200 g) cukraus
4 didelių kiaušinių
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 ½ stiklinės (210 g) kvietinių miltų
2 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnio druskos
Sirupui (biskvitų sulaistymui):
¼ puodelio (65 ml) vandens
1 valg. š. cukraus
1 valg. š. citrinos sulčių
Maskarponės kremui:
375 g maskarponės sūrio
1 stiklinės (130 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. vanilės pastos
1 ½ stiklinės (375 ml) riebios grietinėlės (35-36 proc.)
½ citrinos sulčių
100-150 g šviežių braškių
100-150 g gerai sunokusio mango
Papuošti:
braškių
mangų
mėtų lapelių
žaliosios citrinos riekelių
gėlyčių
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite biskvitą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
2. Orkaitę įkaitinkite iki 160 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Pasiruoškite kepimo formą (22 cm skersmens): jos dugną išklokite kepimo popieriumi, jį ir kraštus aptepkite sviestu.
3. Minkštą kambario temperatūros sviestą ir cukrų elektriniu plaktuvu plakite apie 7-8 minutes, kol cukrus ištirps ir masė taps labai puri.
4. Po vieną įplakite kiaušinius. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
5. Įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska. Lengvais judesiais išmaišykite, kol neliks sausų produktų. Neplakite ir nepermaišykite tešlos.
6. Paruoštą tešlą (ji bus gana tiršta) sudėkite į kepimo formą. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol biskvitas pakils ir bus iškepęs. Patikrinkite mediniu pagaliuku – įkištas ir ištrauktas iš biskvito centro jis turi būti švarus.
7. Biskvitą atvėsinkite, tuomet kruopščiai perpjaukite į tris dalis (tris biskvitus).
8. Paruoškite sirupą sulaistymui. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
9. Vandenį sumaišykite su cukrumi ir citrinų sultimis, kol cukrus ištirps.
10. Išplakite kremą. Pasiruoškite reikalingus ingredientus.
11. Į dubenį sudėkite maskarponę, suberkite miltelinį cukrų, supilkite vanilės pastą. Plakite, kol produktai susimaišys.
12. Toliau nuolat plakdami vidutiniu greičiu, pamažu supilkite grietinėlę. Tada plakiklio greitį padidinkite ir plakite toliau, kol susiformuos tvirtos, tirštos putos. Neperplakite! Įmaišykite citrinos sultis.
13. Braškes supjaustykite riekelėmis, mangus – plonais gabalėliais.
14. Susluoksniuokite tortą. Pirmąjį biskvitą dėkite ant lygios lėkštės ar padėklo.
15. Apjuoskite torto formos žiedu (borteliu), kuris leis tortui sustingti norimos formos.
16. Apšlakstykite biskvitą sirupu.
17. Tolygiai aptepkite maždaug trečdaliu paruošto kremo. Išdėliokite mangų gabalėlius ir aptepkite dar trupučiu kremo.
18. Ant viršaus dėkite antrą biskvitą, lengvai paspauskite delnais.
19. Apšlakstykite sirupu, aptepkite antru trečdaliu kremo ir išdėliokite braškių riekeles. Jas aptepkite trupučiu kremo.
20. Dėkite trečiajį biskvitą, lengvai paspauskite delnais.
21. Aptepkite likusiu kremu. Dėkite į šaldytuvą ir palikite stingti pernakt.
22. Papuoškite tortą. Sustingusį tortą išimkite iš šaldytuvo. Aštriu peiliu apipjaukite aplink tortą ir atsargiai nuimkite metalinį žiedą (bortelį). Torto šonus palyginkite plačiu peiliu ar mentele.
23. Viršų papuoškite braškėmis, mangų gabalėliais, mėtų lapeliais, žaliosios citrinos riekelėmis ir mažais gėlių žiedeliais. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.
1 komentaras
Papuošimas tiesiog tobulas 🙂