Visiems seniai yra žinoma tiesa, kad virtuvę aš labai myliu. Gaminti, kepti, maišyti, plakti, pasislėpti miltų debesyje, paskęsti cinamono bei vanilės kvapuose… Virš viryklės mojuoti šaukštu lyg burtų lazdele ir atsiduoti skimbčiojančių virtuvės įrankių melodijai…
Dar labai mėgstu per pietų pertrauką atsidaryti tastespotting‘ą ar foodgaker‘į, ar puikiuosius lietuviškus foodblog‘us ir svajoti… Mintyse (ir ne tik!) sudarinėti ilgiausius „must bake“ sąrašus ir naiviai viltis, kad aš turiu (turėsiu) pakankamai laiko išbandyti juos visus. Ar bent pusę. Dievaži, gerai, užteks ir dešimtadalio, pasiduodu.
O bet tačiau būna tokių dienų lyg tyčia, kai viskas krenta iš rankų. Arba kai norisi tik gulėti ir bukai spoksoti į lubas. Arba perskaityti ne-re-a-lią knygą kuo greičiau. O gal tokių, kai reikia parašyti darbą per vieną parą. Ar dienų, kai po ilgos darbo dienos norisi tik… nieko.
Ir… virtuvė? Įmantrūs, nauji, neišbandyti ir fantastiškai viliojantys patiekalai? Na, gal rytoj… O šiandien pabūkim žmonės paprasti ir kasdieniški. Viens-du-trys, išsikepkim paprastučių blynų ir pavakarieniaukim čepsėdami iš nuostabos, koks skanus gali būti toks paprastas ir greitas maistas.
Skonis: 9,5/10. Blynai tikrai paprasti, reikalaujantys maksimaliai mažai pastangų ir atimantys labai nedaug laiko. Ir – geriausia dalis! – jie labai skanūs. Neįmantrūs, paprasti, bet skanūs. Ar vieni, ar su daržovėmis, ar su padažu – kaip mėgstate labiausiai. Gaminsiu dar tikrai, todėl rekomenduoju ir Jums!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Blynai su vištiena ir pievagrybiais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
300 g vištos krūtinėlės
300 g pievagrybių
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
3 dideli arba 4 maži kiaušiniai
4 valg.š. (100 g) bulvių krakmolo
3 valg.š. (90 g) majonezo
sauja krapų
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Vištos krutinėlę supjaustyti labai mažais gabalėliais, pievagrybius – griežinėliais.
2. Svogūną ir česnaką susmulkinti.
3. Vištieną, pievagrybius, svogūnus, česnakus sudėti į dubenį.
4. Įmušti kiaušinius, suberti krakmolą, sudėti majonezą. Išmaišyti.
5. Pagardinti krapais, druska ir pipirais. Išmaišyti.
6. Palaikyti bent porą valandų šaldytuve (arba ilgiau – šaldytuve paruoštą blyneliams masę galima laikyti iki trijų dienų).
7. Įkaitintame aliejuje blynus apkepti iš abiejų pusių, kol gražiai parus.
8. Skanaus!
10 komentarai
Koks sutapimas 🙂 ką tik pietums valgiau vištienos blynelius, tik kiek paprastesnius, vien tik iš vištienos. Labai pritariu, kad labai skanu ir super paprasta, o su grybais turėtų būti dar skaniau, būtinai sekantį kartą išbandysiu 🙂
tik vat, nei vakaro, nei tuo labiau antros dienos jie pas mus šeimynoj nesulaukia :DDD nespėji sužiūrėt, o lėkštė jau būna tuščia, o visi pasižadėjimai iki vakarienės nieko neimti burnon, pamiršti 😀
O, Agne, tik su vištiena mes irgi kepame, taip pat labai skanūs 🙂 Šie – kiek įdomesni galbūt, paįvairinimui 🙂
Dėl antros dienos – na, jei aš noriu rytoj neštis darbelin, tai nerizikuoju palikti lėkštės ant stalo 😀 Iškart porcija indelin keliauja ir suprasti lengva – nelieskit, čia mano! 😀
jaučiu, geruliai 🙂
beje, man laaabai patinka, kad pastaruoju metu vis dažniau atsiranda kitų (ne saldžių) patiekalų receptų;)
Jurga, tikrai taip, pabandyk 😉
Ir džiugu, kad patinka cukraus kiekio sumažėjimas saulėtoje virtuvėje – stengsiuosi ir toliau išlaikyti šį balansą :))
Mmmm, skanumelis, bet as jauciu sia savaite jau nebegaminsiu nieko…. tik dukrai, nes irgi turiu kazkoki out, gal cia visoms pavasari ateina? norisi uzsiimti kitais dalykais, nors virtuve tai mano didele meile.
Viktorija, na, nenuostabu, kad pavasaris atneša pasikeitimų į kasdienybę 🙂 Tačiau pas mane situacija kiek kitokia – užsiimti virtuviniais dalykais aš labai noriu, bet.. vis dar sunkiai atrandu laiko 🙂
Tai blynai, blyneliai kepami atskirai ir visada turi kokį nors įdarą susukimui.
Sima, ačiū, pasitaisysiu 🙂
Skausmingas klausimas – pietūs darbe 🙂 Dažniausiai tenkinuosi jogurtu ir bandele kokia nors.
Jurga, o, ne man vienai tada skausmingas – labai jau retai pavyksta kažką iš vakaro darbiniam lauknešėliui susiruošt.. Ir, dažnas atvejis, užsuku į netoli darbo esančią kepyklėlę. O rytais bandelės dar būna šiltos… Gaila, iki pietų atšąla :))