Sausis pamažu įsibėgėja, o aš toliau tęsiu savo iniciatyvą, pavadinimu „ką turiu, tą valgau“. Pavyzdžiui, kažkaip nutiko taip, kad bolivinių balandų per praėjusius metus prikaupiau daugiau nei ryžių ir grikių kartu sudėjus. Didžiausias stiklainis – pilnas iki pat viršaus!
Priėmiau kaip puikiausią progą išbandyti jau seniai akį patraukusį „Minimalist Baker“ salotų receptą. Nuo savęs pridėjau orkaitėje keptą saldžiąją bulvę, kuri čia puikiai tiko. Gavosi dvi sočios porcijos – vieną suvalgiau tik pagaminusi, dar šiltą, o likusią sudėjau į sandarią dėžutę ir palikau šaldytuve pernakt. Salotos skanios tiek šiltos, tiek šaltos. Tiesa, tokią žvarbią žiemos dieną gal labiau norėtųsi šiltų, šypt.
Beje, receptas drąsiai tiktų ir #veganuary temai – salotos ne tik sočios, maistingos ir gardžios, bet ir visiškai augalinės kilmės.
Bolivinės balandos salotos su pupelėmis ir saldžiosiomis bulvėmis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pupelėms:
1 skardinės (400 g) konservuotų baltųjų pupelių
½ raudonojo svogūno
2 skiltelių česnako
ryšelio šviežių petražolių
2 valg. š. žaliosios citrinos sulčių
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Saldžioms bulvėms:
1 saldžiosios bulvės
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
žiupsnio druskos
žiupsnio pipirų
žiupsnio džiovintų prieskoninių žolelių
žiupsnio rūkytos paprikos
Bolivinei balandai:
½ stiklinės (100 g) bolivinės balandos kruopų
1 stiklinės (250 ml) vandens
žiupsnio druskos
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite pupeles. Dubenyje sumaišykite baltąsias pupeles, smulkiai pjaustytą raudonąjį svogūną, tarkuotas česnako skilteles, kapotas petražoles, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską ir pipirus. Išmaišykite ir palikite marinuotis, kol paruošite kitus ingredientus.
2. Paruoškite saldžiąsias bulves. Orkaitę įkaitinkite iki 220 °C temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
3. Nedideliais kubeliais supjaustytą saldžiąją bulvę sumaišykite su alyvuogių aliejumi, druska, pipirais, prieskoninėmis žolelėmis ir rūkyta paprika.
4. Suberkite vienu sluoksniu ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių, kol taps minkštos ir gardžiai apskrus.
5. Kol kepa bulvės, išvirkite bolivinės balandos kruopas. Kruopas perplaukite po tekančiu vandeniu. Suberkite į puodą, užpilkite vandeniu, pagardinkite druska. Virkite virš kaitrios ugnies, kol užvirs. Tuomet ugnį sumažinkite iki silpnos, uždenkite puodą dangčiu, ir virkite apie 10 minučių, kol kruopos sugers visa skystį.
6. Nukaiskite ir palikite pastovėti uždengtame puode dar kelias minutes, kad išbrinktų. Išbrinkusias išpurenkite šakute.
7. Patiekite. Į dubenį su pupelėmis suberkite keptas saldžiąsias bulves ir virtas bolivinės balandos kruopas. Išmaišykite. Jei norite, papuoškite smulkintomis petražolėmis ar žaliosios citrinos riekelėmis.
2 komentarai
Labai skanu! Batatas super papildo skonių puokštę, be jo manau būtų ne taip gerai. Net mažoji valgo :))
Ačiū už idėjas. Džiaugiuosi iš spintelės galo ištraukusi bolivinę balandą 😀
Nuostabios nuostabios!! labai pamėgome, o ypač vyras:)) padažiukas čia karalius! ačiū!!