Brusketos! Spalvingos, traškios, gardžios, šventiškos, o tuo pačiu – visai paprastos ir tikrai labai lengvai paruošiamos. Šįkart mano lėkštėje susitiko trys skoniai: su pesto, spalvingais pomidoriukais ir rūkyta burata; su tepamuoju sūriu, voveraitėmis ir lašeliu medaus; su vytintu jautienos kumpiu, kietuoju sūriu ir spanguolių džemu. Jei paklaustumėt, kuri skaniausia, sakyčiau, kad atsakyti pernelyg sudėtinga – visos jos labai skirtingos ir l a b a i skanios. O kuris derinys jums skamba gardžiausiai?
Brusketų vakarėliui įkvėpė „Lidl Lietuva“, kur jau nuo vakar galite rasti platų „Deluxe“ prekių asortimentą. Jame – produktai ne tik kasdienai, bet ir artėjančioms šventėms, ir valgomų dovanų dėžutėms. Jau eilę metų „Deluxe“ yra daugelio mylimas prekių ženklas (platus asortimentas, išskirtiniai skoniai, dailios pakuotės!), tad išsirinkę norimas prekes paskubėkite jas įsigyti – istorija rodo, kad lentynose šios prekės ilgai neužsibūna!
„DELUXE“ PREKIŲ ASORTIMENTĄ GALITE PERŽIŪRĖTI „Lidl Lietuva“ KALĖDŲ KATALOGE
O aš tuo tarpu noriu plačiau papasakoti, kokias gi brusketas čia paruošiau?
- Lengvos ir gaivios brusketos SU PESTO, POMIDORAIS IR RŪKYTA BURATA. Sakyčiau, itališkų skonių klasika – derinys, kuris niekad nenuvilia ir kviečia keliauti: skoniais, mintimis, širdimi. Visi, ilgiau skaitantys „Saulėtą virtuvę“, žino, kad Italija mano širdy turi atskirą vietelę, o štai itališkas buratos sūris – ne išimtis. Dievinu su juo ruošti salotas ar suplėšytą išdėlioti ant picos. „Deluxe“ asortimente rasite išskirtinę rūkytą buratą, kuriai būdingas gana sodrus dūmo aromatas ir skonis. Su traškiomis brusketomis dera labai gardžiai!
- Saule, vasara ir miškais kvepiančios aromatingos brusketos SU TEPAMUOJU SŪRIU, VOVERAITĖMIS IR MEDUMI. Šviežių voveraičių sezonas jau seniai pasibaigė, o štai dailiuose „Deluxe“ stiklainėliuose – sustabdyta vasara ir gardžiausi jos skoniai. Asortimente rasite konservuotų voveraičių, baravykų, taip pat – grybų mišinį. Jei turit artimųjų, mėgstančių grybus, gal tai būtų visai puiki idėja skaniai dovanai? Prie dovanos galite pridėti prieskonių, trapučių, užtepėlių, ir, žinoma, brusketų receptą – jis tikrai vertas būti išbandytas.
- Pikantiškos, gurmaniškos, sodraus skonio brusketos SU VYTINTU JAUTIENOS KUMPIU, KIETUOJU SŪRIU IR SPANGUOLIŲ DŽEMU. „Deluxe“ asortimente rasite vytinto jautienos kumpio „Black Angus Bresaola“ – jis gaminamas iš pačios kokybiškiausios jautienos; dažniausiai patiekiamas kaip užkandis, kaip sudedamoji salotų ar sumuštinių, brusketų dalis. Jau pats savaime šis kumpis yra sodraus, turtingo skonio, o jo derinys su kietuoju sūriu ir spanguolių džemu leis sukurti gurmanišką, išskirtinio skonio užkandį.
Gaminkite brusketas, jei vietoje vieno sotaus patiekalo jums patinka išragauti daug skirtingų skonių. Gaminkite, jei laukia vakarėlis, gaminkite ir jaukiam pasisėdėjimui namuose. Gaminkite, jei mėgstate pasilepinti, jei norite nustebinti. Galiausiai, išsisaugokite šią idėją artėjančioms šventėms – jei ne šiandien ir ne artimiausią savaitgalį, tai gruodžio pabaigoje tikrai bus daug progų gaminti, dalintis ir vaišinti!
O ruoštis galite pradėti jau dabar, dar kartą primenu nuorodą į „Deluxe“ asortimentą, – ŠTAI ČIA.
Brusketos | Trys skoniai: su pesto ir burata, su voveraitėmis, su jautienos kumpiu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
ciabatta duonos
alyvuogių aliejaus
česnako skiltelių (nebūtinai)
Su pesto ir rūkyta burrata:
spalvotų vyšninių pomidorų
raudonojo svogūno
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
tepamojo sūrio
pesto padažo
rūkyto buratos sūrio
šviežių baziliko lapelių
Su tepamuoju sūriu ir voveraitėmis:
šaukštelio sviesto
česnako skiltelės
konservuotų voveraičių
žiupsnio džiovintų čiobrelių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
tepamojo sūrio
šviežių čiobrelių
medaus (arba klevų sirupo)
Su jautienos kumpiu ir kietuoju sūriu:
tepamojo sūrio
spanguolių džemo
vytinto jautienos kumpio
kietojo sūrio
šviežių gražgarsčių
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Orkaitę įkaitinkite iki 180 ᵒC temperatūros (kaitinimas iš viršaus ir apačios, su vėjeliu). Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Duoną supjaustykite vidutinio storumo riekelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos, apšlakstykite trupučiu alyvuogių aliejaus. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 7-8 minutes, kol taps traškios ir auksinės spalvos. Perkelkite paskrudintas riekeles ant grotelių. Jei norite, ištrinkite perpjauta česnako skiltele.
3. Paruoškite brusketas su pesto ir rūkyta burata. Ketvirčiais supjaustytus pomidoriukus sumaišykite su smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, pagardinkite druska ir pipirais. Skrebučius aptepkite tepamuoju sūriu, šaukšteliu pesto padažo. Ant viršaus paskleiskite pomidorus, dėkite po atplėštą buratos sūrio gabalėlį. Pagardinkite šviežio baziliko lapeliais.
4. Paruoškite brusketas su tepamuoju sūriu ir voveraitėmis. Svieste pakepinkite smulkintą česnako skiltelę, voveraites, pagardinkite čiobreliais, druska ir pipirais. Skrebučius aptepkite tepamuoju sūriu, ant viršaus paskleiskite voveraites, apšlakstykite lašeliu medaus.
5. Paruoškite brusketas ir jautienos kumpiu ir sūriu. Skrebučius aptepkite tepamuoju sūriu. Ant viršaus dėkite po šaukštelį spanguolių džemo, po riekelę jautienos kumpio, po keletą gabalėlių kietojo sūrio. Pagardinkite gražgarsčių lapeliais, apiberkite žiupsniu pipirų.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė #Deluxe