Brusketos – gardus, lengvai paruošiamas ir stalą puošiantis užkandis. Jų skonių, spalvų ir tekstūrų įvairovė tiesiog begalinė – ant paskrudintų duonos riekelių galėtumėt uždėti beveik bet ką! Vis tik vieni skonių deriniai suskamba geriau nei kiti, o šie du – akimirksniu atsidūrė tarp mano mėgstamiausių.
Metų pabaiga paprastai atneša virtinę susitikimų su draugais, šeima, artimaisiais. Daug progų dengti stalą, ragauti iš vaišinti. Gal rasit progą išmėginti vieną iš derinių, o gal net abu?
Tikiu, kad nereikia praleisti valandų virtuvėje, kad jaukiai, skaniai ir vaišingai sutiktume svečius. Brusketos yra vienas iš puikiausių užkandžių variantų – ir stalui papuošti, ir skaniai pasilepinti.
Pasikartosiu šimtąjį kartą, bet tikrai tuo tikiu – valgome ir akimis. Indai, kuriuos dedame ant stalo, gali sukurti nuotaiką, pažadinti apetitą, įkvėpti gražesniam gyvenimui. Kartais jų – indų – net nebūtina kruopščiai derinti. Skirtingų kolekcijų lėkštės, dubenėliai ir indeliai, medinė lentelė ir grakščios taurės – viskas čia iš „PROMO Cash&Carry”. Man atrodo, kad dera labai gražiai, o kaip Jums?
Nuotraukose:
- „Fine2Dine“ mėlynos lėkštės ir dubenėliai;
- „Lubiana“ pilki dubenėliai;
- „Sambonet Paderno“ metalinė stiklinė;
- „Kesper“ medinė lentelė;
- „Riedel“ taurės.
„PROMO Cash&Carry” rasite didžiulį indų, stalo įrankių, taurių pasirinkimą. Turėdami progą, užsukite, – gal išsirinksite kažką savo namams ar artėjančių švenčių dovanoms? Indų kolekcijas rasite parduotuvėse Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje.
Brusketos su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis / su rikota, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
12 riekelių šviesios ciabatta duonelės
šlakelio alyvuogių aliejaus
Rikotai:
150 g rikotos sūrio
1 valg. š. medaus
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Su vytintu kumpiu ir spanguolėmis:
6 arb. š. spanguolių džemo
3 riekelių „Prosciutto Crudo“ vytinto kumpio
alyvuogių aliejaus
1 citrinos žievelės
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelio lapelių
spanguolių
Su vytintu kumpiu ir keptais obuoliais:
2 vidutinio dydžio obuolių
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. rudojo cukraus
1 valg. š. medaus
¼ arb. š. druskos
½ arb. š. malto cinamono
3 riekelių „Prosciutto Crudo“ vytinto kumpio
2 arb. š. medaus
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
šviežių čiobrelio lapelių
granatų sėklų
GAMINIMO EIGA
1. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus. Trumpai paskrudinkite duonos riekeles iš abiejų pusių iki norimo traškumo.
2. Rikotą gerai išmaišykite su medumi, druska ir pipirais iki vientisos masės. Atidėkite į šalį.
3. Paruoškite brusketas su rikota, vytintu kumpiu ir spanguolėmis. Paskrudintas duonos riekeles dosniai aptepkite rikotos kremu.
4. Ant viršaus dėkite po šaukštelį spanguolių džemo, po pusę riekelės kumpio.
5. Apšlakstykite šlakeliu alyvuogių aliejaus, užberkite nutarkuotų citrinų žievelių ir grūstų juodųjų pipirų.
6. Papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir spanguolėmis.
7. Paruoškite brusketas su rikota, vytintu kumpiu ir keptais obuoliais. Iš pradžių paruoškite obuolius. Juos nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius ir supjaustykite mažais kubeliais. Keptuvėje virš vidutinio dydžio ugnies ištirpinkite sviestą. Suberkite obuolių kubelius, rudąjį cukrų, sudėkite medų. Išmaišykite ir kepkite apie 5 minutes, kol obuoliai suminkštės. Pagardinkite druska, cinamonu. Išmaišykite ir nukaiskite.
8. Paskrudintas duonos riekeles dosniai aptepkite rikotos sūriu.
9. Ant viršaus dėkite po pusę riekelės kumpio ir po šaukštą keptų obuolių.
10. Apšlakstykite medumi, užberkite grūstų juodųjų pipirų.
11. Papuoškite šviežių čiobrelių lapeliais ir granatų sėklomis.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „PROMO Cash&Carry”.
#reklama #promocashcarry
Receptų įkvėpimas: The Original Dish ir Parma Crown