Skonis: 9/10. Tas karštas besilydantis sūris… kai atsignybi kąsnelį, o jis, toks tąsus ir kvapnus, pradeda tekėti į lėkštę… Labai labai skanu! 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Patiekalai.lt
Bulviniai kukuliai su sūrio įdaru
AtsispausdintiINGREDIENTAI
650 g virtų bulvių
1 kiaušinis
70 g miltų
druska
100 g fermentinio sūrio
GAMINIMO EIGA
Karštas virtas bulves sugrūsti iki vientisos masės, įmušti kiaušinį, pagardinti druska, suberti miltus ir gerai šimaišyti. Iš paruoštos tešlos formuoti rutuliukus, į kiekvieno vidų dėti po kubelį fermentinio sūrio. Kukuliukus virti pasūdytame vandenyje.
4 komentarai
Norėčiau paklausti ar blogo autorė iš tikrųjų darė šį patieklą, ar čia vienas iš tų receptų, kurie būna kokiam nors kvailam internetiniam puslapyje (kaip kad visireceptai.lt ar balsas.lt receptai) ar zurnale su abejotina informacija. Pvz kątik dariau šiuos kukulius pagal šį receptą ir beverdant kukuliai tapo bulvių koše trijuose litruose vandens su sūriu. Ir teko i klozetą nuleist ~7 litus (nes dariau daugiau). Ir dabar sėdžiu ir graužiu nagus, kad reikėjo pasitikėt nuojauta ir kept žemaičių blynus su tuo pačiu sūriu ir tom pačiom bulvėm.
Rimantai, jei kilstelėtum akis čiut aukščiau, virš nuotraukos, pamatytum ir recepto šaltinį – patiekalai.lt. Taigi, taip, tikriausiai jis įsipaišo į, anot tavęs, kvailų internetinių puslapių kategoriją :)) Beje, aš taip pat jokios simpatijos tokiems puslapiams nejaučiu ir esu gaminus iš jų vos porą patiekalų, bet! Aš kiekvieną patiekala pati išmėginu, pati nufotografuoju ir pati patalpinu į saulėtą virtuvę su viena sąlyga – jei man buvo skanu ir jei aš norėčiau tai pasiūlyti savo skaitytojams. Taigi, rodos, pasakiau viską 🙂
Ir.. tikrai gaila, kad jums nepavyko. Galėčiau galbūt apkaltinti bulves – vienos būna mažiau krakmolingos, kitos – daugiau. Priklausomai nuo to skiriasi ir bulvinių kepinių tekstūra, šiuo atveju – patvarumas.
Ech…. Smagu, kad nors jums pavyko ir patiko 😀
Rimantai, na.. kaip čia pasakius. Man norėtųsi, kad ir jums būtų pavykę 🙂