Norėčiau pasakyti, kad sulig vidurnakčio dūžiais, perkėlusiais į 2020-uosius, staiga tapau ta, kuri: valgo tik sveikai, sportuoja dažnai, miega ligi soties ir gyvena be anei jokios įtampos. Tikslų ir norų, vedančių šia linkme, mano vizijose tikrai yra, žingsnių taip pat, bet – deja ar laimei – per naktį dalykai neima ir nepasikeičia.
Kaip ir pernai, taip ir šiemet, myliu bulves. Dar myliu ir vaflius, o šie du dera tiesiog puikiai! Pridėkite dar šiek tiek lašišos, šiek tiek žalumynų, paruoškite gardų padažą. Kelios minutės vaflinėje, kol išorė gardžiai apskrus iki traškumo, o vidus vis dar liks minkštas, ir – į stalą. Pietums ar vakarienei, ar net rimtiems sotiems pusryčiams.
Mums labai, labai patiko; tikiuosi, kad labai patiks ir jums. Skanaus!
Bulviniai vafliai su lašiša ir žalumynais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vafliams:
2 stiklinių (500 g) trintų virtų bulvių
1 svogūno
3 didelių kiaušinių
¼ stiklinės (60 ml) pieno
1 stiklinės (140 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
4 svogūnų laiškų
ryšelio šviežių krapų
100 g šaltai rūkytos lašišos
aliejaus (vaflinei patepti)
Patiekti:
100 g tepamojo sūrio
50 g grietinės
2 svogūnų laiškų
1 arb. š. smulkiai kapotų krapų
žiupsnelio druskos
žiupsnelio juodųjų pipirų
100 g šaltai rūkytos lašišos
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą vafliams. Trintas virtas bulves ir smulkiai kapotą svogūną sudėkite į didelį dubenį. Įmuškite kiaušinius, supilkite pieną ir labai gerai išsukite.
2. Suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
3. Suberkite smulkiai kapotus svogūnų laiškus ir krapus, sudėkite nedideliais gabalėliais supjaustytą lašišą. Dar kartą išmaišykite, kad lašiša ir žalumynai tolygiai pasiskirstytų tešloje. Tešla turi būti labai tiršta.
4. Įkaitinkite belgiškų vaflių keptuvę pagal gamintojo instrukcijas, ištepkite ją lašeliu aliejaus. Semkite ir įkrėskite po didelį šaukštą tešlos. Kepkite, kol vafliai gražiai apskrus iš abiejų pusių, o vidus bus iškepęs.
5. Kol vafliai kepa, paruoškite užtepėlę. Tepamąjį sūrį sumaišykite su grietine, smulkiai kapotais svogūnų laiškais ir krapais. Pagardinkite žiupsniu druskos ir pipirų.
6. Iškepusius vaflius patiekite iš karto, dar šiltus ir traškius, su užtepėle, gabalėliu lašišos ir šviežiais žalumynais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.
7 komentarai
O kokioje vaflių keptuvėje kepate šiuos vaflius ?
Dėkui
Sigita, kepu belgiškų vaflių keptuvėje, jei konkrečiai, šioje: https://krinona.lt/elektrines-vafliu-keptuves/230-elektrine-vafline-cloer-1445-briuselio-vafliams-kepti-185-x-22-cm-930-w.html
Labai gardu, neapsižiūrėjau, kad lašišos reik tiek į vaflius, tiek patiekiant, tad į tešlą nedėjau, patiekiau prie vaflių, patiko net ir mėsėdžiui vyrui 😎
Ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂
Skanūs. Rekomenduoju išbandyti, tikrai nenuvils🙂
Migle, ačiū! 🙂
Mes labai mėgstam visokiausių skonių belgiškus vaflius, todėl neatspyriau pabandyti ir su bulvėmis. Tik aš kadangi nesu lašišos mėgėja, pakeičiau ją į šoninės gabaliukus, įdėjau saują tarkuoto sūrio, du šaukštus aliejaus (kad nereiktų keptuvės kiekvienąkart patept aliejumi) ir atitinkamų prieskonių. Skonis bus vertinamas vakare, bet kolkas kepa labai gražiai ir kvapas labai skanus! Ačiū už receptą!