Ar kada bandėte iš bulvių kepti vaflius? Belgiškų vaflių keptuvėje jie iškepa nuostabūs! Viskas paprasta: virtas bulves sutrinkite grūstuvu, sumaišykite su pienu, sviestu ir kiaušiniais, pagardinkite tarkuotu mocarelos sūriu, svogūnų laiškais ir krapais. Įmaišykite miltus, prieskonius ir kepkite įkaitintoje keptuvėje, pateptoje gabalėliu sviesto, kol apskrus iki auksinės spalvos ir gardaus traškumo. Tokius vaflius paruošite greitai ir paprastai, o jie bus išties skanūs ir sotūs. Puikiai tiks ne tik pietums ar vakarienei, bet ir pietų dėžutei ar užkandžiui.
- Vietoje trintų bulvių galite naudoti bulvių košės likučius.
- Mocarelos sūrį galite keisti tarkuotu čederio ar mėgstamu fermentiniu sūriu. Jei norite šiek tiek pikantiškesnio skonio, įmaišykite saujelę smulkiai tarkuoto ilgai brandinto kietojo sūrio.
- Į vaflių tešlą galite įmaišyti nedidelių kumpio gabalėlių.
- Tikslus vaflių kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflių keptuvės – vienos yra galingos ir vafliai iškepa per porą minučių, tuo tarpu su kitomis tenka kepti ilgiau.
- Vėsdami vafliai suminkštėja, tačiau atšviežinti juos galite pašildydami orkaitėje.
- Patiekti vaflius galite su įvairiausiais pagardais. Prie čia siūlomo derinio puikiai tiktų ir riekelė skrudintos šoninės arba sūdyta ar šaltai rūkyta lašiša.
Bulviniai vafliai su mocarela ir žalumynais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Vafliams:
500 g virtų trintų bulvių
½ stiklinės (125 ml) pieno
50 g tirpinto sviesto
2 didelių kiaušinių
125 g mocarelos sūrio
ryšelio svogūnų laiškų
ryšelio šviežių krapų
¾ stiklinės (105 g) miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
½ arb. š. druskos
½ arb. š. šviežiai grūstų juodųjų pipirų
½ arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
½ arb. š. džiovintų česnakų granulių
sviesto kepimui
Padažui:
3 valg. š. rikotos sūrio (arba varškės)
3 valg. š. graikiško jogurto
1 valg. š. citrinos sulčių
ryšelio smulkintų šviežių krapų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti (nebūtinai):
keptų kiaušinių
avokadų
lukštentų kanapių sėklų
šviežiai grūstų juodųjų pipirų
jūros druskos dribsnių.
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite vaflius. Pasiruoškite ingredientus.
2. Trintas virtas bulves sumaišykite su pienu, tirpintu sviestu ir lengvai išplaktais kiaušiniais.
3. Sudėkite tarkuotą mocarelos sūrį, smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus ir krapus. Išmaišykite.
4. Suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, pipirus, prieskonines žoleles ir džiovintus česnakus. Išmaišykite lipnią tešlą.
5. Belgiškų vaflių keptuvę įkaitinkite pagal instrukcijas. Ištepkite sviestu ir dėkite šaukštą bulvių masės.
6. Kepkite apie 2-3 minutes (jei reikia, pakoreguokite kepimo laiką pagal turimos vaflinės galingumą), atidarykite vaflinę ir išimkite gražiai apskrudusį bulvinį vaflį.
7. Padažui sumaišykite visus ingredientus.
8. Patiekite vaflius su padažu ir mėgstamais priedais, pavyzdžiui, su skystai keptu kiaušiniu ir riekelėmis pjaustytais avokadais. Pagardinkite lukštentomis kanapių sėklomis, šviežiai grūstais juodaisiais pipirais, jūros druskos dribsniais.
Receptas ŽINGSNIS PO ŽINGSNIO publikuotas portale LaMAISTAS.lt.