Sakykit ką norit, bet bulvės lietuvių širdyse (ir virtuvėse) turi specialią vietelę, šypt. Mūsų šeima – ne išimtis. Mėgstam viską iš bulvių, kaip ir viską iš varškės, o sujungti šiuos du į vieną – irgi visada gera mintis.
Bulvių ir varškės blyneliai – paprasti kaip dukart du, visada sutinkami šypsenom ir suvalgomi iki paskutinio blynelio. Ko gi dar galėčiau norėt?
- Panašius blynus kepu ir kitaip: vien iš bulvių ar su sūriu. Bet būtent varškė jiems suteikia išskirtinio lengvumo, švelnumo.
- Valgyti galite visaip: su grietine, su grietinės ir sviesto padažu, su grietinės ir varškės padažu, su šoninės, svogūnų ir grietinėlės padažu. Man skaniausia – su grietine ir šoninės padažu.
- Blynams galite naudoti virtų bulvių ar bulvių košės likutį.
- Skaniausi blynai karšti ir švieži, bet gardūs ir atvėsę, ir pašildyti, tad būtų puikūs pietūs dėžutėje.
Visą produktų krepšelį šiam receptui susirinkau „Lidl Lietuva“. Įprastai vis pasakoju apie temines „Lidl“ savaites ir pasaulio virtuvių asortimentą, bet ar žinojot, kad parduotuvėse gausu lietuviškų produktų: nuo daržovių iki duonos, mėsos bei pieno produktų, įskaitant ir šalies ūkininkų produkciją. Šiems blyneliams naudojau bulves, varškę, kiaušinius, šoninę, svogūnus, grietinę, grietinėlę, kurių visų kilmės šalis – Lietuva.
Lietuviškas prekes „Lidl“ parduotuvėse pažinsite pagal specialų „Lietuvos gamintojo“ ženklinimą ant pakuotės. Tuo tarpu „Eurofins“ (pasaulinio kokybės tyrimų lyderio) ženklu žymimi tik itin aukštos kokybės produktai.
Tad šįkart mano kvietimas kitoks: nesidairykim į tolimus kraštus, likim namuose, gaminkim jaukiai ir lietuviškai. Šie blynai – tikrai skanūs. Jei nekepsit šiomis dienomis, išsisaugokit Užgavėnėms – juk nėra labiau užtikrinto būdo žiemai iš kiemo išvaryti nei kad pilnais žandais valgant sočius bulvinius blynus!
Bulvių ir varškės blynai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Blynams:
500 g virtų bulvių
2 pakuočių (360 g) varškės (9 proc.)
2 kiaušinių
1 arb. š. druskos
½ arb. š. grūstų juodųjų pipirų
½ stiklinės (70 g) miltų
aliejaus (kepti)
Padažui:
1 didelio svogūno
100 g šaltai rūkytos šoninės
½ stiklinės (125 ml) riebios grietinėlės
ryšelio krapų
Patiekti:
riebios grietinės
svogūnų laiškų
GAMINIMO EIGA
1. Virtas bulves sutrinkite grūstuvu. Sumaišykite su varške ir kiaušiniais. Įmaišykite druską, pipirus ir miltus.
2. Semkite po kupiną šaukštą masės ir tarp delnų formuokite apvalius blynelius.
3. Keptuvėje virš vidutinės ugnies įkaitinkite šlakelį aliejaus. Kepkite blynelius po kelias minutes iš abiejų pusių, kol išorėje gardžiai apskrus, o viduje bus iškepę.
4. Kol blyneliai kepa, paruoškite padažą. Į įkaitintą keptuvę su šlakeliu aliejaus suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir šoninę. Kepkite, kol svogūnai suminkštės ir šoninė apskrus. Apliekite grietinėle ir dar trumpai pakaitinkite. Pagardinkite smulkintais krapais.
5. Blynelius patiekite su grietine ir šoninės-grietinėlės padažu. Apiberkite saujele smulkintų svogūnų laiškų.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidllietuva #LidlPartnerystė