Nauji metai – naujas įkvėpimas grįžti atgal į virtuvę. Gruodį iškepusi nesuskaičiuojamą skaičių saldžių kepinių, sausį labiausiai noriu paprasto, lengvo, skanaus maisto. Noriu neskubėti ir kas rytą rasti laiko savęs paklausti: kas šiandien yra mano laimingi pusryčiai? Kartais tai avižinė košė, kartais – kiaušiniai, kartais – chia sėklų pudingas, pagardintas įvairiausiais priedais.
Šis derinys – gaivus, lengvas, net truputį vasariškas (ačiū už tai šaldiklyje rastam indeliui šaldytų mėlynių). Uogas galite keisti ir kitokiomis, kaip ir vietoje uogų galite naudoti kitus pagardus; vien tinklaraštyje rasite dar bent penkiolika idėjų, kaip skaniai galima patiekti taip greitai ir paprastai paruošiamą pusryčių pudingą.
Ar mėgstate? Ar dažnai gaminate chia pudingą? Išbandykite!
Chia sėklų pudingas su mėlynėmis ir granola
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Chia sėklų pudingui:
1 stiklinės (250 ml) migdolų pieno
1 stiklinės (250 ml) riebaus kokosų pieno (iš skardinės)
2 valg. š. klevų sirupo
6 valg. š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų
Mėlynėms:
250 g šaldytų mėlynių
½ žaliosios citrinos sulčių
1 valg. š. klevų sirupo
2 valg. š. ispaninių šalavijų (chia) sėklų
Patiekti:
traškių dribsnių (granolos)
šilauogių
mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite chia sėklų pudingą. Visus pudingui skirtus produktus sudėkite į didesnį dubenį ir gerai išmaišykite šluotele. Palikite pastovėti 15 minučių, tuomet dar kartą permaišykite. Dubenį uždenkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite 2–4 val. arba per naktį, kad ispaninių šalavijų sėklos išbrinktų.
2. Paruoškite mėlynes. Mėlynes suberkite į puodą ir pakaitinkite ant vidutinės kaitros maišydami, kol uogos sukris ir išskirs sulčių. Patrinkite šakute ar rankiniu grūstuvu. Suberkite ispaninių šalavijų sėklas, supilkite žaliosios citrinos sultis ir klevų sirupą. Gerai išmaišykite. Vėstant chia sėklos išbrinks ir gausite tirštą mėlynių pagardą.
3. Patiekite. Stiklinėse susluoksniuokite traškius dribsnius (granolą), chia sėklų pudingą ir mėlynių pagardą. Papuoškite saujele granolos, šilauogėmis, šviežių mėtų lapeliais. Ragaukite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
2 komentarai
Chia pudinga megstam ir bent karta per savaite, su skirtingais priedais, randasi jis ir ant musu pusryciu stalo:)Ryt isbandysime ir Jusu recepta. Aciu uz pasidalijima!
Daiva, ačiū už komentarą 🙂 Tikiuosi, kad šis skoniu derinys taip pat labai patiks 🙂