Už vaflius sekmadienio pusryčiams geriau galėtų būti tik bandelės, o už bandeles – tik… bandelės, virtusios vafliais. Gal skamba ir truputį painiai, bet viskas čia labai paprasta: pasiruošę cinamoninių mielinių bandelių, supjaustę tešlą plonomis riekelėmis, šaukite jas ne į orkaitę, o dėkite į belgiškų vaflių keptuvę. Po poros minučių vaflių paviršius bus traškus, truputį lipnus dėl įdare esančio rudojo cukraus, šiek tiek susikaramelizavęs ir gardžiai traškus. O viduje – minkšta, kvapni cinamoninė bandelė!
Manot, kad skanu? Labai!
Cinamoniniai mielinių bandelių vafliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
2/3 stiklinės (165 ml) pieno
1 valg. š. cukraus
1 pakuotės (7 g) sausų mielių
3 ½ stiklinės (490 g) miltų
¼ stiklinės (50 g) miltelinio cukraus
1 arb. š. druskos
2 didelių kiaušinių
120 g minkšto sviesto
1 arb. š. aliejaus dubens ištepimui
Įdarui:
60 g tirpinto sviesto
½ stiklinės (100 g) rudojo cukraus
1 valg. š. malto cinamono
1 arb. š. vanilinio cukraus
Glaistui:
1 stiklinės (120 g) miltelinio cukraus
3 valg. š. pieno
1 valg. š. citrinų sulčių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite tešlą. Pieną pašildykite, kad jis būtų šiltas, bet ne karštas. Suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite šluotele, kol cukrus ir mielės ištirps. Dubenį uždenkite švariu rankšluostėliu ir palikite pastovėti šiltoje vietoje apie 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios (paviršius turi suputoti).
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, miltelinį cukrų ir druską. Supilkite mielių mišinį ir įmuškite kiaušinius. Išmaišykite. Sudėkite kubeliais supjaustytą minkštą sviestą ir išminkykite vientisą ir elastingą, prie rankų nelimpančią, tačiau minkštą tešlą. Jei matote, kad tešla per skysta, įberkite dar porą šaukštų miltų.
3. Paruoštą tešlą dėkite į švarų, aliejumi plonai išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 60 minučių, kol tešlos tūris padvigubės.
4. Suformuokite bandeles-vaflius. Tešlai pakilus, perkelkite ją ant lygaus ir švaraus miltais pabarstyto paviršiaus. Kelis kartus paminkykite ir iškočiokite tešlą į maždaug ½ cm storio tešlos stačiakampį. Aptepkite tirpintu sviestu, sumaišytu su ruduoju cukrumi, maltu cinamonu ir vaniliniu cukrumi.
5. Pradėdami ilgąja kraštine, susukite tešlos stačiakampį į ritinėlį. Labai aštriu peiliu ritinėlį supjaustykite plonomis (maždaug 1 cm storio) riekelėmis. Turėtumėte gauti apie 25 ritinėlius.
6. Paverskite supjaustytas riekeles ant šono, uždenkite rankšluostėliu ir palaikykite šiltoje vietoje apie 30 minučių, kol tešla pakils.
7. Iškepkite. Belgiškų (Briuselio) vaflių keptuvę įkaitinkite pagal gamintojo instrukcijas. Dėkite po cinamoninės bandelės riekelę. Kepkite, kol vafliai taps gražiai auksinės spalvos ir viduje bus iškepę. Kepimo laikas priklausys nuo turimos vaflinės, jos galingumo. Neperkepkite vaflių, nes kaip ir mielinės cinamoninės bandelės – šie vafliai gardžiausi minkšti (ne per daug suskrudę) ir šilti.
8. Paruoškite glaistą. Į didelį dubenį suberkite miltelinį cukrų, supilkite pieną ir citrinų sultis. Išplakite iki vientisos vidutinio tirštumo masės.
9. Paruoštu glaistu aptepkite vaflius. Galite apiberti mėgstamomis uogomis ir papuošti šviežiomis prieskoninėmis žolelėmis. Patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Kauno grūdais“.
6 komentarai
Kaži, o kiek laiko Jūsų vaflinėje kepa vafliai? Aš neseniai pamėginau, bet maniškėje viena pora vaflių iškepa per maždaug 30 minučių(!!!!!), tad, tiesą sakant, nuleidau rankas…;-)))
Vaje! Tuomet aš irgi tikrai nuleisčiau rankas, be jokių abejonių! Mano vaflinėje šie vafliai iškepa per kelias minutes (2-3-4 minutes).
Visos Jūsų nuotraukos nuostabios, bet šios tiesiog stebuklingos!
Monika, labai Jums AČIŪ!
Susigundėme, išbandėme ir sėdime laimingi iki dangaus, kad atradome šį receptą! Įprasti vafliai jau buvo kiek pabodę, bet šis receptas pažadino norą savaitgaliais vėl įdarbinti vaflinę 🙂
Rūta, labai džiaugiuosi, skanių savaitgalių! 🙂