Keksiukai. Ar yra tarpe jūsų tokių, kurie prisimena mano keksomaniją? Pamišimas, kaip tada – gal prieš pusmetį ar net beveik metus, ar ne? – aš dievinau tuos mažus pyragėlius, purius, šaunios formos, spalvingais popierėliais. Tokius skanius ir nuotaikingus. Aš nekepdavau pyragų, nekepdavau keksų ar saldžių duonelių, nes aš taip mylėjau keksiukus, kad juos vieną dieną išduoti atrodė veik nuodėmė. Juokinga, žinau, bet taip buvo! Dar nuo tada segtuve esantys bent penkiasdešimt keksiukų receptų tai gali paliudyt, o taip.
Bet toji beprotiška meilė iš pirmo žvilgsnio vieną dieną baigės. Ar tiesiog išvažiavo į ilgą kelionę. O anądien, besirausdama spintelėse, užtikau… 3 dėžutes keksiukų popierėlių! Ir ta nostalgija… na, žinote, kaip būna. Klausimo, ką kepti desertui, daugiau nebekilo. Nupūčiau dulkes nuo keksiukų kepimo formos, išsirinkau pačius gražiausius popierėlius ir patį puikiausią receptą. Na, šito prieš kepdama aš dar nežinojau, bet jis tikrai puikus. Keksiukai purūs, saldūs, gražūs. Su nuostabiu saldžiarūgščiu glajumi. Pasiilgti ir vėl prisiminti. Sveiki sugrįžę.
Skonis: 10/10. Rašydama vertinimą, bandžiau prisiminti visus iki šios keptus keksiukus… ar šie geresni? Taip, jie vieni iš geriausių. Purūs ir nesausi, ne per saldūs, o švelniai saldžiarūgščiai. O visų geriausia – tas glajus ant keksiukų viršaus, toooks citrininis ir toooks skanus. Žodžiu, dešimt!
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? Stylish cuisine
Citrininiai keksiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 1/4 puodelio (215 g) miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1/2 arb.š. druskos
115 g sviesto, kambario temperatūros
1 puodelis (200 g) cukraus
2 dideli arba 3 maži kiaušiniai
1/2 puodelio (150 g) pieno
1 didelės citrinos žievelė
1 didelės citrinos sultys
Citrininiam glajui:
1/4 puodelio (50 g) cukraus
3 valg.š. citrinos sulčių
GAMINIMO EIGA
1. Sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską. Atidėti į šalį.
2. Kitame inde kambario temperatūros sviestą išsukti su cukrumi iki purumo.
3. Po vieną įmušti kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakant.
4. Supilti pieną, suberti citrinos žieveles ir supilti citrinos sultis. Išplakti.
5. Po truputį suberti miltų mišinį, lengvai išmaišyti.
6. Paruoštą tešlą paskirstyti į keksiukų formeles.
7. Kepti iki 180 °C temperatūros įkaitintoje temperatūroje apie 18 minučių, kol keksiukų viršus gražiai parus.
8. Kol keksiukai kepa, pasiruošti citrininį glajų. Cukrų ir citrinos sultis išmaišyti, kol cukrus ištirps.
9. Iškepusius keksiukus šiek tiek atvėsinti, tuomet mediniu pagaliuku subadyti jų paviršių.
10. Keksiukus aplieti paruoštu glajumi. Skanaus!
118 komentarai
Kaip nuostabu, kaip tik mano sunus uzsiprase sitokiu keksiuku, nusipirkome formeliu mazuciu ir jau galvojau ieskosiu recepto. O jis (receptas) pats mane pasieke! Labai dekui, darysime gal net siandien, butinai parasysiu kaip sekesi. Atrodo nuostabiai!
Rima, kaip puiku būti taip laiku ir vietoje :)) Tik, žinok, čia pas mane tos standartinės (didesnės) keksiukų formelės. Jei kepsit mažutėse, gausis maždaug tris kartus daugiau keksiukų 😉 Bet juk tuo geriau, ar ne? :))
Lauksiu atsiliepimų, kaip pavyko ir kaip patiko 🙂
Kaip zadeta, stai ir as – keksiukai gavosi nuostabiai, tikrai purus, ne per saldus, mazuciai, lengvuciai…tiesiog pasaka. As dariau mazose formelese, tad man ju gavosi nemazai, taciau jau visai nedaug ir liko. Viena klaida padariau, kad pirkau pigias formeles, is taip pas mus vadinamos ‘dolerines’…tad jos nulinko, kaip kurios ‘issipyle’. Kita karta reiks deti arba dvigubus tuos popieriukus, arba pirkti normalios kokybes formeles. Bet pasisekimo sulaike keksiukai musu namuose labai didelio.
Pirma karta gyvenime as kepiau juos ir pamilau, taip kaip Asta ir sakei recepto izangoje. Dabar as tave suprantu. Zodziu, gime nauja meile keksiukam, tad pirksime forma, popieriukus ir kepsime toliau! Aciu, Astute
O, Rima, tai tu tuos keksiukus be metalinės formelės kepei, tik popierinėse? Tuomet taip, būtinai reik bent kelias, vieną į kitą, įdėtas formeles naudoti.
Bet džiaugiuosi labai labai, kad nepaisant nepasisekimo šito, keksiukai vis tiek sužavėjo ir apžavėjo :)) Štai ir įstos dar viena mergina į keksomanių būrį :)) Sėkmės kepimuose, Rima! 😉
Asta, labai gražūs keksiukai, tikiu, kad ir skanūs
Ačiū, Indre 🙂 Užtikrinu, kad jie laaabai skanūs! 🙂
Asta, puikiai Tave suprantu, nes ir aš kažkada be galo mėgau kepti šiuos mažylius 😀 O dar labiau mėgau spalvotus popierėlius ;)Dar niekada nebandžiau tokio glajaus, skamba viliojančiai…
Sima, būtinai pabandyk, manau, tikrai nenusivilsi 🙂 Praturtina ir paįvairina gana vientisą keksiukų skonį. O spalvoti popierėliai yra tikras gėėėris, tik galėtų jų būti daug įvairesnių, su piešinėliais visokiausiais… įsisvajojau :))
keista, bet 1 1/4 puodelio miltu man gaunasi apie 160 gramu 🙂
Migle, manasis puodelis miltų sveria 150 – 170 gramų. Na, bent jau aš visad taip sveriu. Hm, reikės rytoj dar pasitikslinti, bet miltų į šiuos keksiukus aš tikrai dėjau 215 gramų 🙂
Labai gerai suprantu tavo maniją keksiukams, pati tokią apturėjau:)
Klausimėlis: ar gerai jie išsiima iš popierėlių? Mane labai nervuoja, kai lieka puse keksiuko prilipusio.
O dęl popierėlių, tai galėtų būti jų su gėlytėm, drugeliais… nu tokių jau kvepiančių pavasariu:), ane?
Lašeli, va, bendramintė dar viena :))
Iš popierėlių išsiima labai gerai, kai visiškai atvėsta. Čia nuotraukoje aš dar šiltą pralupau, tai matosi, kad čiut prikibę yra, bet šalti lupasi super 🙂
Ooo, o popierėlių taip, galėtų tokių būti! O žiemą su besmegeniais, su snaigėm žydrom, su Kalėdinėm kepuraitėm… Ir šiaip, visokių teminių ir visokiausių visokiausių :)))
Aš keksomanija „sirgau” prieš metus, gal truputį daugiau… Dabar esu visiškai tikra, kad irgi jau pasiilgau tokių pyragėlių 🙂
Nori išduosiu paslaptį? 🙂 Popierėlių yra, būtent tokių, apie kokius svajoji! Su gėlytėmis, varlytėmis, snaigėmis, širdelėmis…:) Vilniuje, Thomas Philips`e:) Sunku net išsirinkti, vieni gražūs, kiti dar gražesni… 🙂
Oi, Greta, kokios puikios naujienos! Nesuprantu tuomet, kodėl kauniečių Thomas Philips’as tokiomis gėrybėmis nelepina… Na, nieko, kai būsiu Vilniuje, teks ekskursiją tiesiai į šitą vietą susirengti :))
Aguonų dar! Aguonų!
Nes citrina-ir-aguonos, mano kuklia nuomone, yra iš rojaus nusileidusi pora mūsų skonių receptoriams lepinti, va taip 🙂
Jule, aš žinojau – žinojau! – kad kažkas šitaip pasakys! 🙂 Taip, citrina ir aguonos derinys fantastiškas, bet įsivaizduok – šie keksiukai man taip patiko, kad net aguonas buvau akimirkai užmiršus 🙂 Kitą kartą reiks saujelę įbert 🙂
Velniava… Ko nemėgau kepti, tai keksiukų, o dabar…manija kažkokia… „Kablys”, taip sakant, ir man atsirado 🙂 Valgyt aš jų nesipuolu-išdalinu, išdovanoju. Patinka matyti kitų žmonių akis 🙂
Matau, jog tu naudoji standartines prekybos centrų keksiukų formeles. Šiandien užsimušdama ieškojau mažų popierinių formelių ir keksiukų kepimo skardos (ir didžiųjų, ir mažųjų). Gal žinai ir gali rekomenduoti vietą, kurioje būtų galima viso to gero rasti? Kažkuriam bloge esu skaičiusi, jog prie pilies, lyg Šv. Gertrūdos gatvėj, yra kažkokia parduotuvė…
Julija, keksomanija, žinok, yra dažnai plintantis reiškinys – užtenka kartą kitą pabandyt ir… viskas, priklausomybė ilgam 🙂
O Šv. Gertrūdos gatvėje tikrai yra nuostabi Kepėjo parduotuvė, kur visokio gėrio labai gausu. Štai, internetinis adresas, o ten rasi ir kontaktus, ir dar prekių katalogą (kuris, beje, ne visada yra šimtu procentų tikslus) 🙂
Štai: http://www.arevitosiranga.lt/
Va, va, šita parduotuvė! Kažkada iššniukštinėtas tinklalapis, tik pavadinimas pamirštas… Ačiū tau! 😉
Žinau, kad dar Kaunakiemio gatvėj kažkokia firma yra… Tik irgi pavadinimą pamiršau 🙁
Nėra už ką 🙂
O apie Kaunakiemio gatvėj esančią nieko nežinau. Jei netyčia prisimintum, pranešk 🙂
kur asti keksiuku formeliu sitokiu ?
Živile: didžiosiose Maximose, Rimi, Thomas Philips. Senukuose, rodos, irgi kažkada mačiau. Dar visada būna Kepėjo parduotuvėje, į kurią nuoroda duota komentare aukščiau 😉
o galima kept kaip pyraga is sitos mases ?
Žinoma, Živile, galima kepti ir keksą 🙂 Tik tokiu atveju gerokai pailgės kepimo laikas 😉
Ir aš užsikrėčiau keksomanija 🙂 Kartą pabandžius negaliu sustot 🙂 Beprotiškai skanūs šitie keksiukai.
Elena, pritariu dėl kiekvieno tavo žodžio :))
Aciu uz receptuka, manau tuetu buti labai skanus keksiukai, einu ir as, juos, kepti… tuojau pat..
Nėra už ką, Edita 🙂 Viliuosi, kad tikrai keksiukai patiko 🙂
nuostabaus skonio jie buvo, ir dingo labai greitai 🙂
Edita, gera girdėti 🙂
katik issikepiau situ nuostabiu keksiuku…skonis nerealus…aciu uz puiku recepta!
Loreta, nėra už ką. Labai džiugu, kad patiko 🙂
Nesuprantu kodel, bet keksiukai gavosi kieti… 🙁 nepaisant to, skonis buvo puikus 🙂
Neringa, aš irgi tikrai nesuprantu… nes aš juos kepiau bent, hm, kokius penkis kartus – ir visus kartus jie buvo puikūs. Net labai minkštučiai ir purūs. Neįsivaizduoju, kodėl tau nepavyko 🙁
Dariau! Kažkas nepaprasto. Labai skanūs!
Ačiū, Ninel, už komplimentus keksiukams 🙂 Smagu, kad patiko – man jie irgi vieni iš puikiausių paskutiniu metu 🙂
išties puikūs keksiukai… pranoko lūkesčius:)
Gera girdėti. 🙂
Kepiau N kartų šiuos keksiukus.. TOBULI.. ir sugalvojau vienąsyk įberti po saujelę džiovintų vyšnių ir džiovintų spanguolių, o viršų pabarstyti migdolų riekelėmis.. jie net nespėjo atvėsti.. 🙂
Toma, kaip smagu! 🙂 Džiaugiuosi, kad jūsų namuose ir vitruvėje šie keksiukai atrado savo ištikimą vietą 🙂
Labai labai patiko! Super skonis 🙂
Užsukite pažiūrėti nuotrauką 🙂
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=172665422836891&set=a.163347307102036.21789.122746531162114&type=1&theater¬if_t=photo_comment
Gytaute, smagu girdėti 🙂
O nuotrauką iš karto apžiūrėjau – koks grožis! Labai labai. 🙂
Keksiukai- nuostabūs!!! Kadangi kepiau juos dovanų, tai nutariau dar pasaldinti ir įdėjau balto šokolado gabaliukų. Jų visai nereikėjo:) Keksiukai ir taip minkštučiai, labai skanūs. „Tikras šokoladas” pradėjo skrusti, tad teko apdengti ir pirma partija gavosi kiek blogiau, nes nelabai viršus parudavo. Dabar kepa antra ir aš jau nujaučiu rezultatą:). Šiaip labai patiko receptas, nes nesunku ir mažai miltų, tad keksiukai ne kieti, o minkštučiai. Žiūrėsim, kaip patiks draugams:).
Žodžiu ačiū už labai gerą receptą:)
Elze, na, ar patiko draugėms? Tikiuosi, kad paskanino gražią Jūsų dieną ir labai patiko! 🙂
Šitie citrininiai keksiukai mano vieni mėgstamiausių. Esu keksiukų maniakė, kai kas paprašo ką nors skanaus iškept, žino ko sulauks – keksiukų 😀 Tai va, šįkart vėl giminaičius lepinsiu šiais keksiukais, tik šį kart truputį patobulinsiu receptą, nes labai mėgstu eksperementuoti :))
Sandra, ačiū, aš šiuos keksiukus irgi įvardinčiau kaip vienus iš favoritų 🙂
Labai smalsu būtų, kokios improvizacijos gimė iš šio recepto? 🙂
Kepiau šituos gražuolius ir aš 🙂 nuostabūs išėjo tik iš trečio karto, bet kai jau išėjo, tai išėjo 😀 Visi gyrė, tai mano savimeilė išaugo kaip reikalas 😛 Ačiū už nuostabų receptą 🙂
Roberta, na va, trečias kartas tikrai nemeluoja! Nėra už ką 😉
Man kol kas patys skaniausi keksiukai, kuriuos kepiau 🙂 Patirties „keksiukomanijos” dar nedaug yra, bet šie žavūs ir paprasti – pradžiugino mano šeimą, o dvyniai tai apsisukdami kapojo:) Ačiū už receptą.
Nėra už ką. Tikrai puikūs šie keksiukai, savo paprastumu ir žavintys, ir paperkantys 🙂
Kepiau ir aš šiuos keksiukus, laaaaabai skanūs 🙂 , tik va man kažkodėl jie neiškilo kaip nuotraukose, gal kažką netaip padariau? 🙂
Rasa, gal permaišei tešlą? Keksiukų tešla pakankamai lepi. Kai jau miltai tame pačiame dubenyje kaip ir visi kiti produktui, maišyti reikia atsargiai, su šauktu. Neplakti, bet išmaišyti tik tol, kol neliks sausų miltų 🙂
O pieną su citrinos sultim pilti čia taip specialiai, kad sutrauktų, ar aš ne taip ką nors supratau? 🙂
Egle, kepiau šiuos keksiukus kelias dešimtis kartų (jie mūsų mėgstamiausi) ir nė karto nesutraukė. Jei baisu, pirmiausia išspausk citrinos sultis ir išmaišyk. Tikt tada pilk pieną ir vėl išmaišyk 😉
Jau antrą kartą darau ir abu kartus sutraukia 🙂 nors keksiukų skonis vistiek labai geras 🙂 pirmą kartą supyliau pieną ir citrinų sultis vieną po kito ir išmaišiau, dabar atskirai, bet vistiek sutraukė… kažin, kas netaip 🙂
Egle, na, man iš tiesų pradžioje buvo keista, kodėl man nesutraukia; galvojau, gal čia kuo receptas toks ypatingas, kad logikos dėsniai neveikia 😀 Dabar jau nebežinau, kaip ir kodėl. Keista 🙂
O mano keksiukai gavosi išblyškę 🙁
Ieva, kaip suprasti – išblyškę? Šviesūs? Gal reikėjo kiek ilgiau pakepti, kol taptų gražiai auksinės spalvos? 🙂
o jei pieną keisti į kefyrą, jie nebus labiau pakilę? 🙂
Aiste, verta pamėginti 🙂 Nors jie ir taip tikrai labai purūs 🙂
Kiek keksiukų gaunasi pagal šitą receptą? 🙂
Gita, 12 keksiukų 😉
Kepiau tikrai ilgiau nei 18 minučių, bet vistiek jie neparudavo 🙂 Baltut baltutėliai, bet iškepę.
Donata, čia ir nuo orkaitės tokie dalykai priklauso; bet svarbu, kad iškepė. Dar tikiuosi, kad ir skaniai iškepė? 🙂
Oi, skoniu tai tikrai nesiskundžiu, labai skanūs. Dėkui už dar vieną puikų receptą 🙂
Donata, nėra už ką! 🙂 Džiaugiuosi, kad bent skonis nenuvylė 🙂
O man visai nepavyko keksiukai;/ atrodo taip atidžiai viską dariau, o liko labai riebūs ir visai neiškilę ;/ gal dėl dujinės? nes čia bendrabutyje nelabai ji kokia, kepiniai kiek girdėjau normaliai neiškepa, o padas jau spėja sudegt…
Ginte, orkaitė – labai svarbus „įrankis”, kai kalbame apie kepinius 🙂 Taigi, tikrai gali būti kalta ir ji. Nes tikrai labai nuoširdžiai neįsivaizuoju, kur galima suklysti, kepant šiuos paprastučius keksiukus – juos ne kartą ir aš pati, ir draugai mano kepė, ir visada viskas gerai buvo. Siūlyčiau duoti jiems dar vieną šansą, tik jau kitoje – geroje – orkaitėje 🙂
Išmėginau įvairių įvairiausių keksiukų receptų – bet niekas neprilygs šiems pasakiškiems ir vis nepabostantiems keksiukams 🙂 10 balų 🙂 juos dievinu aš, mano šeima, draugai, kolegos ir netgi draugų draugai 😉
Super! Tiesiog džiūgauju už keksiukų sėkmę! 🙂
Aš tai pat bandžiau šituos keksiukus ir jau kelis kartus. Aš pati ir visi mano namiškiai buvo sužavėti. Tik aš šiektiek pakoregavau glajų ir įmaišiau šiektiek krakmolo kad būtų tirštesnis ir taip nenubėgtu, Bet jie nuostabūs dievinu keksiukuso jei dar su rūgštele tai išvis nuostabu. Dabar galvoju Velykoms perdaryti receptuka. Pasistengsiu būtinai pasdalinti. Dėkui Asta už recepta.
Nėra už ką, Simute 🙂 Smagu, kad keksiukai patiko. Nors nelabai supratau, kaip gi ir kur tas glajus nubėga. Bent jau man visas sirupas susigeria į pačius keksiukus 🙂
Asta, o kaip gaminti glaju? kaitinti? pilti karsta ar pravesusi? prasau patikslink recepta
Silvija, į klausimą atsako aštuntas recepto punktas:
8. Kol keksiukai kepa, pasiruošti citrininį glajų. Cukrų ir citrinos sultis išmaišyti, kol cukrus ištirps. 🙂
jooo ,mano vaikis isgyre baisiai tuos keksiukus,nespeju kepti:)tik man kazko mazai iskyla ,bet gal daug ir neturi nezinau
Taip taip, tiesa, jie iš tų, kur iškyla gal ir šiek tiek mažiau 🙂
Asta,
šie keksiukai TOBULI 🙂 jau gailiuosi,kad juos išbandžiau tik šį savaitgalį, bet tikrai kepsiu dar ir dar. Net nebūčiau pagalvojusi,kad ta citrinų rūgštelė tokia nereali keksiukų pavidale 🙂
Kaip smagu girdėti! 🙂 Man jie taip pat vieni iš skaniausių 🙂 Skanaus!
Šiek tiek juokinga, nes kepu juos nuolatos – patys tobuliausi ir skaniausi, tačiau visada, kad ir kaip daryčiau, tešlą sutraukia. Jei kas atrasit paslaptį, ką daryti, kad taip nebūtų – pasidalinkit! 😀
Austėja, pilkit raugintas pasukas vietoj pieno 😉
Labai puikus isejo mums keksiukai!!!!!!!!!!!! Rekomenduoju visiems!!! Kaip dukryte pasake-patys skaniausi keksiukai pasaulyje!
Kaip smagu girdėti! Ačiū! 🙂
Nerealūs keksiukai!!!!!!! Šiuo metu turiu keksiukų kepimo – receptų bandymo maniją. Šie buvo n e r e a l ū s!!!!! Ačiū už puikų drėgnų, aromatingų, minkštučių ir be galo skanių keksiukų receptą! Kol kas šie man Nr. 1!
Renata, valio! Labai ačiū, labai džiaugiuosi! 🙂
Labai ačiū už receptą, keksiukai gavosi labai skanūs.
Džiaugiuosi! 🙂
Asta,bijau,kad sutrauks pieną.Ar jo nebūtų galima pakeisti pora šaukštų grietinės?
Armandai, improvizuoti virtuvėje visuomet galima 🙂 Manau, kad ir su grietine (ar jogurtu) turėtų pavykti skaniai 🙂
O man kažkodėl tešla labai skysta gavosi ir keksiukų vidus labai sunkiai kepė…
Aiste, jei tiksliai matavote visus ingredientus (jų svorius) net neįsivaizduoju, kodėl taip galėjo nutikti. Tikiuosi, kad galiausiai keksiukai iškepė ir buvo skanūs 🙂
Skanuciai! valgyciau ir valgyciau. tokie minksti, dregni ir svarbiausia ,citrininiai! lauksiu vaikino ivertinimo, tikiu ,kad patiks! 🙂
Labai džiaugiuosi, kad patiko! 🙂 Tikiuosi, vaikino nuomonė bus tokia pati 😉
Man tai cia favorit keksiukai ir keksas, ir net torto biskvitas! Universalus receptas viskam 🙂
O gal geriau glajui tiktų cukraus pudra, ne cukrus? 🙂
Emilija, galite naudoti ir miltelinį cukrų, glajus tuomet bus kiek kitoks 😉
Siandien kepiau, skanus gavosi, taciau kazkodel neiskilo. Kaip manote kodel taip galejo atsitikti? Ir beje klausimas:kokia teslos konsistencija turejo buti? 🙂
Kristina, sunku atsakyti, priežasčių gali būti labai daug, nuo perplaktos tešlos iki per dažnai varstomų orkaitės durelių. Tešla turėtų būti vidutinio tirštumo.
Labai skanu! Tik kazkodl iskepe ne per 18, bet per 10min 😀
Nuostabūs. Ačiū!
Puikus receptas. Aš improvizavau : dalį tešlos sumaišiau su obuoliais ir cinamonu. Kitą dalį tešlos sumaišiau su varške….
O gal galima vietoj pieno nauodti graikišką jogurtą ar grietinę? :/
Prižadėjau, kad su vaikais kepsime keksiukus, o nei sviesto, nei pieno tai neturim
Žinoma, Akvile, improvizuokite! 🙂 Aš rinkčiausi graikišką jogurtą vietoje pieno ir neabejoju, kad keksiukai pavyks puikiai!
Labai skanus keksiukai.Vaiku mylimiausi……
Labai džiaugiuosi, Neringa! 🙂
Labai ačiū už tokius nuostabius keksiukus. Niekad nesu jokių keksų kepus, nes maniau, kad nemėgstu , o šiandien susigundžiau. Būtinai kepsiu anūkui . Jie tiesiog burnoj tirpstantys.
Labai džiaugiuosi girdėdama, ačiū!! 🙂
Kadangi pieno neturėjau, tai puikiai pavyko su naturaliu jogurtu, tik kepti teko ilgiau. Puikūs keksiukai!
Džiaugiuosi, kad pavyko ir patiko! 🙂
Man jie tobuli. Buvau kepusi per velykas, dingo akimirksniu, šiandien vėl kepsiu, su sūnumi dorosime ????
Lauryna, jie tikrai tokie, sutinku! Džiaugiuosi, kad Jums taip pat patinka! 🙂
man deja sitie keksiukai nepasiteisino. Pirma karta kepiau vyrui-nebuvo jokio wow, tada antra nesiausi i svecius, vaikai beveik neliete, jie graibste kitus sokoladinius:D nors atrode tai visai graiziai sitie keksiukai! bet daugiau nedarysiu, ieskosiu skanesniu!
Daiva, apgailestauju, kad jūsų skoniui keksiukai nepatiko 🙁 Gera žinia, kad keksiukų receptų – daug daug, todėl, tikiu, atrasite tą, kuris Jums patiks labiausiai 🙂
Dėjau perpus mažiau cukraus, mano skoniui idealūs gavosi – minkšti, drėgni, su malonia rūgštele. Nuodėmingai skanu, vienu prisėdimu 5 suvalgiau. 🙂
Ligita, labai džiugu girdėti! Ta rūgštelė šiuose keksiukuose ir man labai, labai patinka 🙂
Gaminau ir aš šiandien šiuos keksiukus, gavosi tobulai! Ačiū už puikų receptą!
Ačiū Jums, Beata, už pasitikėjimą, ir kad gaminate bei dalinatės įspūdžiais! Džiaugiuosi, kad patiko 🙂
Superiniai keksiukai, kepu jau ne kartą! Teko išbandyti kitus citrininius🍋 keksiukus, bet grįžaus prie jūsų, nes gaunasi drėgni, minkšti! Be to nededant citrinos sulčių ir žievelės galima šią masę naudot ir kitokiems keksiukams kaip bazę su kitokiais pagardais👌. 10 balų!🍋
Ačiū, Emilija! 🙂