Skonis: 9/10. Kaip jau minėjau tikriausiai ne kartą, apkepus aš tikrai labai mėgstu, o cukinijų apkepai mūsų namuose taip pat priimami kaip tikras gėris. Šis – ne išimtis, tikrai labai skanus 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Taste.com.au
Cukinijų ir morkų apkepas su vištiena
AtsispausdintiINGREDIENTAI
100 g vištos krūtinėlės, smulkiai supjaustytos
1 svogūnas, supjaustytas kubeliais
5 kiaušiniai
1/3 puodelio (80 ml) pieno
500g cukinijos, stambiai sutarkuotos, nusunktos
125 g morkų, stambiai sutarkuotų
1/3 puodelio (50 g) rupių kvietinių miltų
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
Vištienos gabalėlius ir svogūną pakepinti įkaitintoje keptuvėje, kol svogūnas suminkštės, o vištiena gražiai apskrus. Perdėti į dubenėlį ir atvėsinti.
Kiaušinius išplakti su pienu, pagardinti druska ir pipirais. Įmaišyti tarkuotą, nusausintą cukiniją, morkas bei pakepintą vištienos ir svogūnų mišinį. Suberti miltus ir gerai išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens kepimo indą.
Kepti iki 200 ºC temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 60 minučių, kol gražiai apskrus.
6 komentarai
Skanu! As i mase dar itarkavau siek tiek surio.
Ačiū, džiaugiuos, kad patiko 🙂 O siūrio tai ir aš dažnai į tokius apkepus mėgstu įtarkuoti, reikalo tikrai nepagadina 🙂
Kadangi jau antra savaite beveik kasdien ant stalo kas nors is cukinijos, sikart gaminau si apkepa vakarienei. Vyrui patiko, pagyre:) man ir skanu buvo, bet blynai tie cukiniju su pievagrybiais ir vistiena kol kas nepranokstami:) aisku as dariau is akies kaip sakant :))) kitakart idesiu daugiau vistienos:) o dabar einu po Sauleta virtuve pasizvalgyt, reikia kazka ryt pietums sumastyt:) Aciu uz receptukus dar karta. Ir..siluma sio puslapiuko..:)
Eimante, ačiū už gražius žodžius 🙂 Cukinijos yra gėris, reikia džiaugtis, kol jos karaliauja ant stalo 🙂 Džiugu, kad vis išbandai ką naujo, tačiau normalu, kad ne viskas vienodai labai patinka :)) Žinoma, kad patobulink pagal save – ir tada bus puiku! 🙂
Ačiū už receptą. Buvo skanu. Produktų kiekį didinau 1,5 karto ir kepiau stačiakampėje 23*28 cm alavuotoje formoje, išklotoje kepimo popieriumi. Viskas iškepė puikiai per 1val ir 10 min prie 200 C, tik prie popieriaus gerokai prilipo, tai buvo gaila, kaip suvalkietei tų prilipimų… Gal reikėtų bandyti iškloti folija ir patepti taukais? Labai geras būdas sunaudoti cukiniją ir kiaušinius. 🙂
Leta, dėl kepimo popieriaus turiu vieną auksinį patarimą – visada pirkite ir naudokite tik BALTOS spalvos kepimo popierių! Prie to rusvo ir man visada viskas prikimba ir būna baisiai gaila… 🙂