(gana save apgaudinėti)
Sveikas, rugsėji, labas, rudenėli.
Štai ir tu. (Ne)lauktas, (ne)išsvajotas, (ne)sapnuotas. Būsiu sąžininga, tu man nelabai patinki. Va, pasakiau. Tik nepyk, nieko asmeniško. Aš vasaros vaikas. Visada buvau ir visada liksiu.
Bet aš gera mergaitė – pagrisiu tavo dukrą Bobų vasarą, pagirsiu margaspalvius lapus, kuriais jau tuoj bus nukloti net siauriausi takeliai. Pagirsiu tavo gausų derlių – visokiausių gėrybių, bet visų labiausiai obuolių ir cukinijų. Obuolių pyragų jau spėjau iškepti ohoho kiek, nepatikėsi! Tikras skanumynas. Bet cukinijos šiais metais saulėtoj virtuvėj kažkaip nuskriaustos ir trupučiuką pamirštos beliko… Taigi, skubu taisyti padėtį. Ir giriuosi atradusi nuostabiai skanius cukinijų ir vištienos blynelius. Atrodo, paprasta nenusakomai, galima pagaminti vos per keliolika minučių, bet skonis! Mums laaabai patiko.
P.S. Ir dar, rugsėji, būk geras, padovanok mums dar bent keletą gražių, saulėtų ir šiltų dienų? Et, kaip man patinka savaitgaliais pietauti ar vakarieniauti lauke, gryname ore, prie seno medinio stalo, besigrožint toli toli plytinčiais žaliais laukais ir mėgaujantis gaivaus oro gurkšniais… Ar įkalbėjau, a? Aš lauksiu! 🙂
Skonis: 10/10. Minkštučiai, puručiai, švelnaus skonio ir… tiesiog nuostabūs.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Kur radau? redaguota pagal Neringą
Cukinijų ir vištienos blyneliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 vidutinio dydžio (~600 g) cukinija
2 skiltelės česnako
2 kiaušiniai
½ vištos krūtinėlės
1 puodelis miltų
2 valg.š. grietinės
druska, pipirai
GAMINIMO EIGA
1. Cukiniją nulupkite, jei reikia – išimkite sėklas, ir sutarkuokite burokine tarka.
2. Česnkaką susmulkinkite.
3. Cukiniją sumaišykite su česnakais, lengvai išplaktais kiaušiniais, grietine, druska ir pipirais.
4. Vištienos krūtinėlę supjaustykite smulkiais gabalėliais ir pakepinkite šlakelyje aliejaus, kol gražiai apskrus. Įmaišykite į cukinijų masę.
5. Galiausiai suberkite miltus, viską gerai išmaišykite ir įkaitintame aliejuje kepkite nedidelius blynelius.
6. Labai skanu su šviežiais pomidorais.
16 komentarai
OoooO man cukinija irgi patinka:) Kepsiu tokius blynelius būtinai būtinai:)
Ineta, skanaus! 🙂 Tikiuosi, kad patiks labai labai :))
ar galiu prisesti, pasigrozeti tokiais krastovaizdziais ir uzkasti? labai noriu!
Žinoma, kad gali, Neringa 😀 Kraštovaizdžiai ten tikrai puikūs, čia tik mažytis trupinėlis fone 🙂
Jau ryt bus +19 ;)… ir be lietaus 🙂
Tris kartus valio! :))
va blynus tai pasigaminsiu 🙂
Skanaus, kantai! 😉
Na va, Asta, lazanija neapsiribojau, kaip matai :)) jau pradedu apsilt kojas sitoj Sauletoj virtuvej :)) snd kepiau vakarienei siuos blynelius. Tiksliau isdrisau!! Kodel isdrisau? Na nes vasara kepiau labai panasius tik tai buvo cukiniju blyneliai su rukyta lasisa, baisiai nesigavo tasyk, nzn kas kaltas, bet kalte suverciau keptuvei:))) Bet sikart viskas pavyko! Skanus, su vistiena daug geresnis skonis man. Kazkas minejo, jog rieboki, aha, rieboki truputi, nors stengiausi pertekliu aliejaus kiek imanoma palikti ant serveteles, bet vistiek neissisukau nuo riebumo, nes pateikiau su grietine juos :)) (ir pomidorais! Tikra tiesa, pomidorai cia puikiai tinka!) ai, dar suvalgiau viena praaususi, na turbut dar skanesnis, toks tvirtesnis.
Eimante, oi, labai smagu, apšilinėk apšilinėk! :)) O aš tik džiaugsiuos labai dėl to, ypač jei ir toliau tie apšilimai sėkmingi bus :))
O dėl blynelių, tai smagu, kad išdrįsai – o dar smagiau, kad išdrįsai ne veltui, kaip supratau 🙂 Dėl to riebumo, tai na.. blynai visgi – keptuvė, aliejus. Bet čia matyt dar pagal kiekvieno skonį, o gal ir kiekviena keptuvė skirtingai kepa, bet mums tai tikrai riebalo per daug nebuvo 😀 Kas dėl atvėsimo, tai savo fotosesijų dėka aš irgi dalį jau atvėsusių valgiau – tai tikrai ne prastesni, visiškai pritariu :))
Ačiu ! Labai skanu!
Olga, nėra už ką, džiaugiuosi, kad patiko 😉
Pasirodo, kad blynai su cukinija, gali būti skanūs!:) Nors nedėjau grietinės ir įdėjau šiek tiek žalumynų, skonis tiko ir patiko.
Reiks nepamiršti šito recepto iki kito rudens.
Agne, žinoma, kad gali! Džiugu, kad patiko 🙂
Buvau skeptiskai nusiteikus, bet cia-tikras skanumelis:)
Malonu girdėti, kad išankstinis skeptiškas nusiteikimas nepasiteisino 😀 Valio!