Daugiau spalvų, daugiau saulės, daugiau lengvumo skoniuose, mintyse ir kasdienybėje, – viskas prieš akis, nes pagaliau pavasaris! Norų ir planų šiam šiltajam metų sezonui turiu tiek, kad nebetelpa galvoje: nuo vakarienių terasoje iki saulėlydžių kalnuose, nuo kelionių nameliu ant ratų iki žygių miškais, nuo knygos skaitymo hamake iki burnoje sutirpstančių saulėtų desertų. Tokių kaip šis, šypt.
Šie saldūs varškės sūreliai – desertas, kuriam neabejingi bus visi, dideli ir maži. Sūreliai minkšti, saldūs, gaivūs, žaismingi ir spalvingi. Skonis, vertas dešimties balų, primena nostalgišką desertinį varškės sūrį iš vaikystės. Ar prisimenat?
Sūrelius paruošite itin greitai ir paprastai. Tai gaivus desertas, kuriam nereikia jungti orkaitės ar stovėti prie viryklės, tad puikiai tiks ir kaitriausioms vasaros dienoms. O jos irgi tikrai ateis, kaip kad atėjo pavasaris!
- Jei neturite galimybės įsigyti kreminės varškės, pasiruoškite ją namuose – įprastą varškę (geriau drėgnesnę, iš pakelių) sutrinkite elektriniu smulkintuvu iki visiškai lygios tekstūros.
- Vietoje graikiško jogurto galite naudoti kitą mėgstamą jogurtą ar grietinę.
- Tirpindami išbrinkusią želatiną, būkite ypač atidūs ir neleiskite jai užvirti – užvirusi ji nebesustings. Įmaišykite į varškės masę jau šiek tiek pravėsintą. Nieko tokio, jei lygi kremo tekstūra taps šiek tiek rupesnė (panaši į varškę) – desertui sustingus to nei matysite, nei jausite.
- Desertą galite pjaustyti riekelėmis, gabalėliais ar sūrelių formos stačiakampiais. Patiekite, kaip tik norisi! Jei norite, glaistykite šokoladu, bet tai nėra būtina.
- Želė, želatina, vanilė – šie produktai mano virtuvėje anksčiau, dabar ir visada, tik „Dr. Oetker“ prekės ženklo. Pasitikiu kokybe, skoniais ir džiaugiuosi mūsų draugyste, kurioje gimsta tokie gardūs desertai.
- Desertui naudojau aviečių, apelsinų ir kivių skonio „Dr. Oetker“ želė, o jūs drąsiai rinkitės savo mėgstamiausias.
Desertiniai varškės sūreliai su želė gabalėliais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 pakuočių skirtingų skonių ir spalvų želė
3 stiklinių (750 g) karšto vandens
4 valg. š. (28 g) želatinos
½ stiklinės (125 ml) vandens
500 g kreminės varškės
1 stiklinės (250 g) graikiško jogurto
1 skardinės (385 g) saldinto sutirštinto pieno
1 arb. š. vanilės pastos
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite želė. Želė miltelius iš pakelių suberkite į tris dubenėlius, į kiekvieną įpilkite po stiklinę karšto vandens ir maišykite, kol želatinos grūdeliai visiškai ištirps. Atvėsinkite iki kambario temperatūros ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Iš dubenėlių išimtą sutvirtėjusią želė supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Paruoškite varškės masę. Į dubenėlį suberkite želatiną, užpilkite vandeniu ir palikite 10 min. išbrinkti.
3. Varškę (jei naudojate paprastą, iš pradžių ją gerai pertrinkite iki kreminės tekstūros), graikišką jogurtą ir saldintą sutirštintą pieną išplakite iki vientisos masės. Įmaišykite vanilės pastą.
4. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite karštų vandens garų vonelėje (neužvirinkite, nes perkaitinta želatina nestings!), šiek tiek atvėsinkite ir plakdami elektriniu plakikliu, kad želatina pasiskirstytų kuo tolygiau, plona srovele supilkite į varškės masę.
5. Įmaišykite želė gabalėlius.
6. Paruoštą masę sudėkite į maistine plėvele išklotą kekso kepimo formą (30×11 cm) arba panašaus dydžio indą. Dėkite į šaldytuvą ir palaikykite pernakt, kol pilnai sustings.
7. Išimkite iš šaldytuvo ir supjaustykite pailgais gabalėliais, primenančiais sūrelių formą. Jei norite, apliekite virš garų vonelės tirpintu ir šiek tiek atvėsintu šokoladu.
8. Grąžinkite sūrelius į šaldytuvą, kol šokoladas sustings. Ragaukite kaip desertą prie kavos ar kaip saldų užkandį.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva