Maisto gamtoje temą tęsiant – dešrainiai! Paprastas, skanus ir greitas maistas. Jei atvirai, nebuvau jų atradusi iki šiol; bet vasara pilna pirmų kartų!
Kad ir kaip beskaičiuočiau, man rodos, gyvenime dešrainius valgiau vos tris kartus: vaikystėje, degalinėje (taip ir nesupratau, ką kiti juose randa ypatingo?) ir Čikagoje – mieste, kur suvalgyti to paties miesto vardu pavadintą dešrainį yra tiesiog privaloma; labai norėjau tą pliusiuką užsidėti ir aš. Ir vis tik, žinot, šis, ketvirtasis, – naminis, priedų gausus dešrainis – buvo pats skaniausias. O gal dar ir aplinka reiškia labai daug? Čikagoje, įsitaisius prie mažyčių staliukų judriame šaligatvyje, gretima gatve vienas po kito švilpė automobiliai. Didelio, skubančio miesto jausmas, bet romantikos jame tikrai maža. Man, visada asfaltą mielai mainančiai į miškus ir kalnus, maistas gamtoje kur kas skanesnis nei triukšmingoje gatvėje.
O iš tiesų, kad ir kuriame pasaulio krašte dešrainius bevalgytumėt, taisyklė, tikiu, yra labai paprasta – rinkitės tuos produktus, kuriuos tikrai mėgstate: gardžiausias dešreles, mėgstamiausius padažus, skaniausią sūrį, šviežiausias daržoves. Minkštas ir kvapnias bandeles, beje, galite išsikepti ir patys, tik tasai greitas maistas tada jau nebus toks greitas, šypt.
Pieniškas dešreles (galite naudoti ir grill, ar tiesiog tas, kurias mėgstate labiausiai) apsukau šoninės juostelėmis. Paskrudinau kepsninėje virš žarijų, kol šoninė gardžiai apskrudo iki traškumo. Ten pat ant grotelių pašildžiau ir bandeles. Kai sušilo, išilgai įpjautą vidų gausiai ištepiau pomidorų padažu (aš naudojau natūraliomis citrinų sultimis ir vyno actu pagardintą „Daumantų“ su saulėje džiovintais pomidorais – saldžiarūgštis sodraus skonio padažas čia puikiai tiko ir patiko!) ir garstyčiomis. Įklojau traškių salotų lapų, paskleidžiau avokado griežinėlių. Įguldžiau po keptą pienišką dešrelę, apsuktą šonine, apibarsčiau smulkiai tarkuotu čederio sūriu. Dar truputėlis smulkiai kapotų raudonųjų svogūnų, dar šiek tiek skrudintų šoninės gabalėlių, galiausiai – žiupsnis šviežiai grūstų juodųjų pipirų ir petražolių lapeliai papuošimui. Šalia dešrainių, jei norisi sočiau, – keptos bulvių skiltelės ir majonezinis padažas. Viskas!
Paprasta. Greita. Skanu!
Gal ir jūs norėtumėte dešrainius įtraukti į savo savaitgalio planus? Jei išbandysite šį receptą, prašau, pasidalinkite įspūdžiais!
Dešrainiai su šonine, čederiu ir avokadais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
4 dešrainių bandelių (naminių ar pirktinių)
4 pieniškų arba grill dešrelių
4 riekelių šoninės
4 valg. š. „Daumantų“ pomidorų padažo
4 arb. š. Dižono garstyčių
8 salotos lapų
2 avokadų
50 g čederio sūrio
¼ nedidelio raudono svogūno
skrudintos šoninės kubelių
šviežių petražolių
Patiekti:
keptų bulvyčių
mėgstamo padažo (pvz., majonezo-grietinės)
GAMINIMO EIGA
1. Pieniškas arba grill dešreles apsukite šoninės juostelėmis. Sutvirtinkite dantų krapštukais, kad kepdama šoninė nenukristų.
2. Dešrainių bandeles ir šonine apsuktas dešreles dėkite ant grotelių virš įkaitusių žarijų ir kepkite, kartkartėmis apversdami, kol bandelės sušils, o dešrelės su šonine – gražiai apskrus. Jei neturite galimybės naudotis kepsnine, bandeles ir dešreles paskrudinti galite iki 210 ᵒC temperatūros įkaitintoje orkaitėje: dešreles kepkite apie 15 minučių, o bandelėms pašildyti užteks vos poros minučių minučių.
3. Pašildytas dešrainių bandeles išilgai įpjaukite tiek, kad galėtumėte patogiai sudėti įdarą.
4. Bandelių vidų ištepkite pomidorų padažu ir garstyčiomis. Į kiekvieną bandelę dėkite po porą salotų lapų, po pusę plonomis riekelėmis supjaustyto avokado. Įdėkite paskrudintą dešrelę su šonine. Viršų apiberkite tarkuotu čederio sūriu (užbertas ant karštos dešrelės jis šiek tiek išsilydys), smulkiai kapotu raudonuoju svogūnu, skrudintos šoninės kubeliais ir šviežiomis kapotomis petražolėmis.
5. Patiekite su keptomis bulvytėmis ir mėgstamu padažu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Daumantų“.
#reklama #daumantu #daumantukaraliskas