Skonis: 10/10 (dešimt su pliusu netgi – pasakė mano brolis 😀 ). O aš galiu pasakyti, kad tokie sausainiukai – dvigubi su pertepimu – jau gana ilgai buvo mano mintyse, planuose ir sąraše “būtinai išbandyti”. Ir pagaliau atėjo ta diena! Ką galiu pasakyti apie rezultatus? Jie tikrai pranoko lūkesčius! Tikrai nesitikėjau, kad jie gausis tooookie, net skanesni už tuos parduotuvinius (o, vaikystėje prisimenu kaip mėgdavau tokius sausainius, berods, dažniausiai kramsnojami būdavo ”Disco”…). Tikrai, norisi susikrauti visus į mažą slaptą dėžutę ir pasislėpti, kad galėtų visi būti tik manoooo… 😀
Sudėtingumas: yra ką nuveikti.
Kur radau? Joy of Baker
Dvigubi kavos sausainiai su baltojo šokolado pertepimu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Sausainiams:
3/4 puodelio (145 g) cukraus
1 1/2 puodelio (200 g) miltų
3/4 puodelio (50 g) kakavos miltelių
1/2 arb.š. kepimo miltelių
1 1/2 arb.š. druskos
1 arb.š. tirpios kavos
215 g sviesto, kambario temperatūros, supjaustyto nedideliais kubeliais
Kremui:
1/2 puodelio (80 g) riebios grietinėlės
200 g baltojo šokolado, susmulkinto
GAMINIMO EIGA
Kremui:
1. Į nedidelį puodą supilti grietinėlę ir kaitinti beveik iki virimo ant vidutinės ugnies.
2. Nukelti nuo ugnies, suberti šokolado gabalėlius. Gerai išmaišyti, palikti minutei pastovėti ir išplakti, kol šokoladas visiškai ištirps.
3. Paruoštą kremą supilti į dubenėlį ir leisti atvėsti iki kambario temperatūros. Tuomet dubenėlį uždengti ir dėti į šaldytuvą 30 – 60 minučių, kol kremas taps pakankamai tvirtos konsistencijos. Jei kremas pernelyg sukietėtų, jį galima labai trumpai pašildyti mikrobangų krosnelėje.
Sausainiams:
1. Dubenyje sumaišyti cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską ir tirpią kavą.
2. Sudėti kambario temperatūros sviesto gabalėlius ir išminkyti tešlą.
3. Imti po dalį išminkytos tešlos ir kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų iki maždaug 0,3 cm. storumo.
4. Apvalia formele išspausti maždaug 5 cm. skersmens apskritimus. Juos dėti ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos, paliekant tarp kiekvieno 2 – 3 cm. tarpus.
5. Kepti apoe 12 – 15 minučių. Išimti iš orkaitės ir leisti ant skardos kelias minutes pravėsti, tuomet perdėti ant grotelių ir visiškai atvėsinti.
Paruošimas:
1. Kremą šiek tiek paplakti šluotele, kad taptų puresnis. Neperplakti!
2. Semti po šaukštelį kremo, dėti ant vieno sausainiuko „blogosios” pusės cento ir „užvožti” kitu sausainiuku, taip pat „blogąją” puse į vidų.Atsargiai spaudžiant puseles tarp pirštų, stengtis, kad kremas tolygiai pasiskirstytų iki pat sausainiuko kraštų.
3. Patiekti ir mėgautis. Skanaus!
36 komentarai
vau, nuostabu:)
bet jau darbelio tai yra..
Jurga, ačiū 🙂 Bet, žinok, sąžiningai sakau, kad skonis geresnis nei vaizdas 😛
O darbelio tikrai yra šiek tiek, bet kartais labai smagu užsidaryt virtuvėje bent porai valandų ir atsipalaiduoti… nuo visko 🙂
Fantastiški sausainiai turėtų būti 🙂
Pati kažkodėl prisiminiau savo ‘šokoladinius sausainius su baltuoju šokoladu’ )
Kaip mat sudoroti buvo )
Oi, Nolita, žodis „fantastiški” čia labai tinkamas, išties 😀
O aš, kai šitus gaminau, turėjau tik vieną plytelę šokolado, pusę iš pradžių neperteptų palikau, bet paragavę ir įvertinę, kaip mat išsiuntėm atstovą į parduotuvę šokolado ir pertepėm likusius 😀
OMG o ar panasu i tuos ulker gal? :]]
Net pasitelkiau į pagalbą visagalį googl’ą, kad pažiūrėčiau, kas tie „Ulker” 😀 Bet, atvirai sakau, nesu ragavus, negaliu pasakyt…
Jei manęs skonio receptoriai neapgauna, nes retai dabar jau tuos pirktinius valgau, tai panašūs į „Domino”, na, tikrai tiesiog tirpstantys burnoje, šitą pažadu 😀
Taip taip kaip domino 🙂 super – kai tik alga ateis leksiu produktu, nes atrodo tobulai skanus
O is tokio teslos kiekio kiek skritinuku mazdaug iseina? 🙂 susigundziau siandien po kolio daryti, nes atrodo beveik visko turiu, o mieliausias sokolado pazadejo ;D
Skubu atsakyti, jei tik nevėluoju – skrituliukų iš tešlos kiekio tokio man išėjo 76, todėl pačių sausainiukų: 76/2=38 vnt. 😀
Tiesa, kočiojau dalį jų ploniau nei 0,3 cm. 🙂 Ir dar pastabėlė – tik išėmus iš orkaitės jie tokie pe galo trapūs būna, būtinai reik palaukt, kol gerai atvės, kitaip sulūžinės 🙂
Sėkmės gaminant, lauksiu skanių įspūdžių!!! 🙂
O kokios nuostabios tabletytės, ypač tiktų nuo liūdesio 🙂 ir gaminimo procesas atjungtų nuo blogų minčių 🙂
Kaspinėli, labai taiklus pastebėjimas 🙂 Nuo liūdesio, nuo pervargimo, nuo nervų, nuo mąstymų pernelyg daug… Virtuvė ir tokių ir panašių sausainiukų/pyragiukų/tortukų ir kitokių ‘iukų kartais tikrai veikia kaip puiki terapija 🙂
Labai spėjai – šiandien bandysiu gamint. Tik sviesto deja turiu kokius 200g.. nu gal pavyks ir nesilaikant proporcijų sviestui.
Et, kas tie 15 gramų, manau, tikrai toks nuklydimas nepamaišys 😀
Kalbant apie sviestą – net juokas ima – šiandien vakare tokį pyragą sumaniau kept, kad teko lėkt iki parduotuvytės artimos keturių pakiukų 😀 Tuoj iš orkaitės trauksiu, įdomu įdomu… 😀
Na iškepiau. Aišku pirmu per plonai kočiojau tai tie sudegė ir išėjo į šiukšlinę. Kiti visai nieko pavyko. Siūlyčiau dėti ne baltą, o rudą cukrų – tada sausainiai būtų klampesni, ne taip trupėtų. Patiko, nes primena mano sausainius su šokolado gabaliukais :]
Indre, dėkui už patarimus ir pasidalijimus nuomone 🙂 Rudas cukrus pas mane deficitas, tai beveik visur jį keičiu baltu – žinau, negerai, bet… 😀 O šiaip tai taip, jie buvo trapūs ir pas mane, tačiau pertepus aš juos valandžiukę šaldytuve palaikiau, tuomet tas kremas trupučiuką įsigėrė ir buvo super 🙂 Bet kaip žinia, dėl skonio nesiginčijama 😉
Na čia tik šiaip pamąstymui, kad yra tobulai, bet galima dar patobulint ;D
Faktas, kad tobulumui ribų nėra ir niekad nebus 😀
Pagaminau, vis dar kvepia visi namai, tik gaila grietinėles, matyt, padauginau, tai gavosi per skystas pertepimas, nors šaldžiau, šaldžiau 🙂 Šiaip tobulai tirpstantys burnoje sausainiukai 🙂 Ačiū už puikų receptą 🙂
Inge, vai, kaip džiaugiuos, kad ir tau jie tobulai tirpsta burnoje – šaunu! 🙂 O dėl pertepimo, tai gal tikrai kiek per daug grietinėlės šliūkštelėjai, jei tiksliai nematavai… Na, bet vis tik svarbu, kad galutinis rezultatas patiko 🙂
[…] by Asta Skonis: 8,5/10. Kartą pabandžius, nesinori sustot. Aš apie dvigubus sausainiukus – aną kartą man jie buvo tokie tobuli ir […]
Asta, labai šaunus receptas. Vakar kepiau šiuos sausainukus – darbo daug, bet skoniu likau sužavėta 🙂
Jurgita, labai smagu, kad patiko! 🙂 O įdėto darbo ir sugaišto laiko šie sausainiukai, pritariu, tikrai verti 😉
nesupratau kaip juos kocioti ;/
Nestute, bandau paaiškinti 🙂
Įsivaizduok, turi išminkytą tešlą. Pasiėmi du kepimo popieriaus lakštus. Vieną lakštą dedi ant spinteles ar stalo, ant šio lakšto dedi dalį išminkytos tešlos (ne visą, o dalį todėl, kad taip lengviau kočioti). Ant šio tešlos gabalėlio dedi kitą kepimo popieriaus lakštą (tešla gaunasi tarp dviejų kepimo popieriaus lakštų, ar ne?). Ir kočioji. Tuomet nuimi viršutinį kepimo popieriaus lakštą, išspaudi rutuliukus ir kepi sausainiukus 🙂
Taip kočiojama todėl, kad būtų lengviau ir tešla neliptų prie kočėlo 🙂
NORIU!!!
Monika, tuomet marš į virtuvę! 😀
Na viskas, įkalbėjot :))) paskaičiau komentarus ir galutinai apsisprendžiau – ryt darysiu 😉
Laima, smagu, kad ryžaisi 🙂 O kaip pavyko? 😉
Jau seniai gundziaus iskept siuos sausainiukus. Taigis, kremas jau saldytuve. O isminkyta tesla gavosi kaip tirsta kose. Neisivaizduoju ka ne taip dariau, nes laikiaus visu proporciju. Ar tos teslos pries kociojant nereiktu pasaldyt???
Vitalija, jei tešla tikrai kaip košė, tai pašaldyk. Maniškė buvo labai minkšta, na, bet ne košė. Ir sudėtinga tikrai buvo kočioti pakankamai, kaip jau rašiau ir recepte, nors įmanoma 🙂 Bet užtikrinu, kad skonis atperka visus vargus 🙂
Bandžiau ir aš gaminti šiuos ruduosius.Kaip ir Vitalija rašė- man irgi gavosi tiršta košė, visiskai neimanoma kocioti , o perkelti skrituliukus i skarda, isvis mission imposible. Tai emiau i ranka po gabaleli teslos, sukociojau rankoj rutuliuka ir skardoj ji suspaudizua delnu kad bent kiek taptu panasus i blynus. Na bet baisiausia- tai kad man tie skrituliukai pavirto i viena dideli lauka teslos.ir sudege tikrai nekvapniai…nors kepiau neilgiau desimt minuciu…kame bedos..? dujine? sviesto kokybe? as taip ju norejau, taip cia skaniai visos isgyre..bet blogiausia tai kad as jei nepasiseke antra syk nesiryztu daryti, nes man perdaug skauda sirdi visada kai tenka maisto produktus i siuksline pasiusti… ;( atsiuskit man emailu nors viena sausaini kam jie pavyko iskepti 🙂
Zivkulis, et, suprantu, kad mesti šiukšlinėn produktus, kurie turėjo virsti skanučiais sausainiais, tikrai skauda širdį.. Ir labai liūdna, kad nepavyko.
Nežinau, kur čia problema gali būti. Jei tikrai kaip košė visiška gaunasi – tai miltų tada jau reiktų tikriausiai pridėti šiek tiek. Kad tešla būtų minkštutė, bet būtų įmanoma ją kočioti tarp dviejų kepimo popieriaus lapų. O dėl to, kad per 10 minučių sudegė, čia jau kaltinčiau orkaitę, nes ne vieną kartą pastebėjau, kad skirtingose orkaitėse tie patys kepiniai linkę skirtingai kepti. Todėl reiktų visada nepatingėti užmesti akį, kaip ten sausainiukams sekasi 🙂
labu. vakar kepiau. nepavyko nei sausainiai, nei pertepimas. padariau keleta esminiu klaidu. beje, kokio karscio orkaiteje reiketu kepti?
aciu uz atsakyma, nes bandysiu darkart.
Muna, labai gaila, kad nepavyko. Tačiau svarbiausia, kad aiškios klaidos – tokiu atveju jas galima ištaisyti.
Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 😉
Tobula! Tešla gavosi tokia, kokia ir turi būti, kremas taip pat nei per skystas, nei per kietas.. Ir sausainiai per ~14min iškepė idealiai.. Paskaičius komentarus net bijojau kepti, galvojau gal neišeis.. Bet išėjo puikiai, gal dėl to, kad su meile, geromis emocijomis bei Kalėdine nuotaika juos gaminau.. (:
Greta, tu labai teisi! 🙂 Tai, su kokiomis emocijomis kepame, tikiu, kad duoda labai labai daug 🙂 Todėl į virtuvę visada geriausia eiti su šypsena 🙂
Labai džiaugiuosi, kad viskas pavyko puikiai! 🙂