Pamenu, kai tik sužinojau, kad praktiką atliksiu įmonėje, kurie tiesiogiai ir labai artimai susijusi su kosmetika, prunkštelėjau. Aš ir kosmetika? Mane pažįstantys suprastų, kad tai tikrai šiek tiek juokinga. Taip, tai baisu ir galbūt labai nemoteriška, bet aš verčiau jau pamiegosiu penkiolika minučių ilgiau ir atsisakysiu ilgo pasisėdėjimo prie veidrodžio, o tik pasitepsiu veidą kremu, blakstienas perbrauksiu tušu ir lūpas patepsiu blizgesiu. Akių šešėliai? Pravedimai? Pudros? Skaistalai? Pieštukai? Na, puiku, bet gal kitą kartą… Nes, dievaži, koks iššūkis yra, pavyzdžiui, pieštuku lygiai apvesti akis! Neturiu tiek kantrybės, kad pasiryžčiau tam kiekvieną mielą rytą. Ta įtampa, kad tik ranka nesudrebėtų… oi, ne. Verčiau dar pora minučių saldaus miego. Taigi.
O kai prieš pusmetį mano praktikos vieta tapo darbo vieta, jau galėjau balsu kvatoti. Ypač tada, kai kartais tekdavo (ir vis dar kartais tenka) į rankas paimti sąrašą angliškų kosmetikos priemonių pavadinimų ir laužyti galvą, „kas gi tai per vienas ir su kuo valgomas“… Va čia ir bėda, kad čia niekas nevalgoma. Todėl ir būna, pasimetu. Ar tiesiog nežinau, net neįsivaizduoju. Puiku tai, kad mano kabinete dirba dar septynios šaunios merginos, kurios kosmetikos subtilybes išmano tikrai bent šimtą kartų geriau. Ir ačiū joms, ir ačiū mano darbui – nes po truputį, po truputį… išmokstu kažką ir aš. O tai tikrai sudėtingiau nei iškepti keksiukus!
Nors kartais – tik pamanykit! – keksiukai ir kosmetika gali būti susiję. Už reklamą man tikrai niekas nesumokės, bet vis tiek papasakosiu (nes jau ir visos bendradarbės tikriausiai laukia, kol papasakosiu, ania?).
Įsivaizduokit, kaip nudžiugau ir maloniai nustebau, kai naujausiame ESSENCE dekoratyvinės kosmetikos stende pamačiau žavius popierinius keksiukus, o juos atvertus radau ir receptą! Tai – naujosios ESSENCE serijos „Little Bakery“ priedas, o šioje serijoje – gardžiai braškėmis, avietėmis ar obuolių pyragais kvepiantys rankų kremai. Ar gi ne rudeniškai miela? Švelnios, skaniai kvepiančios rankos ir dailus keksiukas su puodeliu garuojančios arbatos…
Aišku, visos merginos nusprendė, kad keksiukus aš tikrai iškepsiu. O kaip kitaip? Jos visiškos teisios! Todėl šiandienos popietę mano namai pakvipo ESSENCE keksiukais su braškiniu kremu… O rytoj jie, dailiai sutūpę ant padėklo, keliaus kartu su manimi į darbą.
Kaip gera yra dalintis skaniais dalykais.
Skonis: 6/10. Keksiukai skanūs, bet galima vardinti, „bet”: nepatiks tiems, kurie mėgsta drėgnus keksiukus – šie sausoki, tačiau prie arbatos valgosi puikiai; kremas ant viršaus cukrinis cukrinis, o to kreminio sūrio nesijaučia nė lašo; yra ESSENCE lūpų blizgesių, kurie man patinka labiau nei šie keksiukai. Tačiau kai norisi kažko saldaus, jie tiks. Dar ir kaip.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? ESSENCE „Little bakery” recepto kortelė
Keksiukai su braškių kremu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Tešlai:
125 g sviesto, kambario temperatūros
150 g cukraus
2 dideli kiaušiniai
1 arb.š. kepimo miltelių
175 g miltų
žiupsnelis druskos
Kremui:
50 g kreminio sūrio (pavyzdžiui, „Philadelphia”)
50 g sviesto, kambario temperatūros
250 g cukraus pudros
3-4 valg.š. braškių ar kito mėgstamo džemo (tiršto)
GAMINIMO EIGA
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C temperatūros.
2. Sviestą ir cukrų išplakite iki vientisos, purios masės. Mažiausiai plakite 5 minutes.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius ir po kiekvieno išplakite.
4. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
5. Miltų mišinį įmaišykite į sviesto, cukraus ir kiaušinių plakinį. Nepermaišykite.
6. Tešlą padalinkite į dvylika keksiukų formelių, užpildydami maždaug 2/3 formelės tūrio.
7. Kepkite apie 20 minučių, kol gražiai pagels. Leiskite atvėsti.
8. Kremui išplakite kreminį sūrį ir kambario temperatūros sviestą iki vientisos masės.
9. Suberkite cukraus pudrą, sudėkite braškių džemą ir išmaišykite.
10. Keksiukams atvėsus, kremu papuoškite keksiukų viršų: sudėkite kremą į konditerinį maišelį ir išspauskite norimą raštą ant keksiuko viršaus.
11. Skanaus!
18 komentarai
Bet tu juk supranti, kad dabar aš trūks plyš svajoju išmėginti ir kremą, ir lūpų blizgesį :)))?
Jule, na va, marketingas 😀 Išėjo savaime 🙂
O dar receptų? Nes grožis tai labai čia 🙂
Indre, klausi apie daugiau ESSENCE receptų? Neee, tik šitas vienintelis 🙂 Jei bus daugiau, pažadu, kad saulėtos virtuvės skaitytojai tikrai sužinos 😀
Oi kaip smagu, kad aš ne viena, kuri geriau pamiegos nei pusvalandį prieš veidrodį staipysis 🙂
o keksiukus reiks išbandyt
Violeta, visada malonu rasti bendraminčių 🙂
Skaniu keksiukų!
Skaitau ir galvoju, kaip panašu į mane 🙂 kosmetika – tai neatrasta šalis – ryte kremas ir tušas – viskas 🙂 viena mano draugė akis apsiveda per minutę, jei ne greičiau, kaip tikra sprinterė – aš tik pasižiūriu ir ja didžiuojuosi 😀 bet pati tingiu į tokias aukštumas kopti 😀
Sima, kaip aš tau pritariu… labai labai 🙂
Galiu tik pasakyti „niam, niam, niam” 😀 Taip ir norisi paskanauti ;D Beje, labai mielos lėkštutės 🙂
Paulina, ačiū 🙂
Lyg apie save skaityčiau – jau geriau ilgiau pamiegosiu ar lėčiau rytinės kavos puodelį išgersiu nei vargsiu maskuodama spuogus ir apvedžiodama akis 🙂 O keksiukai labai simpatiški – tiesiog vilioja į juos dantis suleisti!
Nu klausykit, mūsų čia visai nemažai tokių, sąlyginai abejingų kosmetikai :))
Ir, žinoma, dėkui už komplimentus keksiukams 🙂
Kaip grazu! labai mergaitiska ir romantiska 🙂 As irgi jau seniai svajoju iskepti tokiu keksiuku, bet laukiu, kol ikvepimas uzeis, nes tam tikrai reikia pastangu ir meiles 🙂 p.s. o kur galima isisgyti to lupu blizgesio ? ^^
Ačiū, Brigita 🙂 Mhm, man irgi šitos nuotraukos tokios… mergaitiškos. Neabejoju, kad vieną dieną įkpvėpimas tau tikrai ateis. Tikrai tikrai! 🙂
O ESSENCE kosmetika prekiauja kosmetikos parduotuvių tinklas EUROKOS 😉
Nežinau, skanūs, ar ne, bet atrodo nuodėmingai gerai 🙂
Jurgita, ačiū 😀 Aš irgi jų vaizdeliu labai patenkinta, nekukliai prisipažinsiu 🙂
Labas vakaras, o šis kremas nepradeda tirpti? Man rūpi, ar jis išlaikytų savo dailią formą ant keksiuko, jei ryte keksiuką papuosčiau kremu ir tik po kokių 3 valandų pavaišinčiau jais žmones.
Jolanta, šis kremas tikrai yra patvarus – tik reikia stebėti, kad cukraus pudros kiekis būtų pakankamas – paruošus kremą, jis jau iš karto turi būti tvirtos konsistencijos, pakabinus šaukštu – laikytis ant jo, o pastačius „bokštelį”, nesubėgti į „balutę”. Jeigu kremas nebus tvirtas, pridėk šiek tiek daugiau cukraus pudros.
Tada, papuošus keksiukus, dėk į šaldytuvą bent valandžiukei, o po to jau tas kremas niekur nedings. Aš visą padėklą šių keksiukų nešiau į darbą ir jie kambario temperatūroje išstovėjo visą dieną ir kuo puikiausiai – kremas nė nepajudėjo iš vietos 🙂