„O aš išvažiuosiu prie jūros…” – niūniuoju sau tyliai visą savaitę, nors nė nemėgstu šios dainos.
Bet mėgstu jūrą. Tarp pirštų byrantį smėlį. Dūžtančias bangas. Gaivų orą. Sulėtekius ir saulėlydžius. Kopas ir tingų laiką, mėgaujantis šiltais saulės spinduliais. Mėgstu rytus prie jūros ir bandeles iš mažos bei jaukios kepyklėlės pusryčiams. Mėgstu vakarais šurmuliuojančią centrinę gatvę ir karštų vaflių kvapą (tik ne begalinę žmonių eilę prie jų). Ir lėtus pasivaikščiojimus, miestui paskendus tamsoje ir užgesus atrakcionų lempelėms, kai net iš toli gali girdėti į krantą besiritančias bangas, vėjo ošimą.
Mėgstu dienas prie jūros, kai nereikia skaičiuoti laiko – kai gyventi galima pagal saulę, kylančią ir besileidžiančią.
Mėgstu net tą stiprų pajūrio vėją, negailestingai suveliantį plaukus, įsisukantį į mintis ir viską sujaukiantį. Priverčiantį pabusti. Pamatyti, atrasti, išgirsti naujus dalykus; o gal įvertinti tai, ką turi, kas šalia, kas brangu.
Noriu prie jūros. Laukiu. Jau rytoj.
Skonis: 10/10. Netikėtas atradimas, akimirksniu virtęs pačiu skaniausiu mūsų vasaros gėrimu. Pačiu pačiausiu. Braškės, mėlynės ir citrinos – tobula komanda, kai norisi kažko ypač lengvo ir ypač vasariško.
Sudėtingumas: paprasta kaip du kart du.
Receptas publikuotas internetiniame portale Ji24.lt
Gaivus citrinų ir braškių gėrimas
AtsispausdintiINGREDIENTAI
3 puodeliai (750 l) vandens
1 puodelis (200 g) cukraus
350 g šviežių braškių
150 g šviežių mėlynių
1 puodelis (250 ml) šviežiai spaustų citrinų sulčių
1 citrinos tarkuota žievelė
kelios citrinos riekelės
GAMINIMO EIGA
Į prikaistuvį supilkite 2 puodelius vandens ir suberkite cukrų. Kaitinkite, kol cukrus ištirps. Išjunkite ugnį ir atidėkite į šalį, kol atvės.
Į maisto smulkintuvą sudėkite braškes, mėlynes ir supilkite vieną puodelį vandens. Išplakite ir susmulkinkite iki vientisos masės. Į prikaistuvį su atvėsusiu cukraus sirupu supilkite trintas uogas ir šviežiai išspaustas citrinų sultis. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę. Įdėkite kelis citrinų griežinėlius.
Prieš patiekdami, palaikykite porą valandų šaldytuve. Skanaus!
8 komentarai
Asta, nuotraukas pamaciusi pagalvojau, kad bus Sangria; iskart susinervinau, nes seniai esu susiplanavusi parasyti apie Sangria, tai pagalvojau, kad bus panasu, jog nusikopijavau; man jau buvo vienas toks incidentas, kai buvau apsaukta uz plagijavma; dabar issivyste paranoja; nebegaliu ramiai skaityti blogu; reikia zutbut taisyti padeti ir maziau nervintis; o tavo sitas irasas labai labai grazus; ir gaivus, ir vasariskas; ir gerimas, neabejoju, yra simtabalis;
Aušra, tikrai reikia mažiau nervintis 😉 Aš pati toks… sakyčiau, nervingas žmogus esu, todėl žinau kaip lengvai galima susierzinti net dėl mažiausių dalykų, o po to dar ir, kaip sakai, nemenką paranoją išsivystyti. Bet neverta, tikrai 🙂 Tuoj rudens bei obuolių sezonas įsibėgės, tuomet pasipils pas visus obuolių pyragai, bet tai dar nereikš, kad vieni nuo kitų kažką plagijuojam 🙂 Jau toks dalykas tas maistas ir jo receptai – jei norėsi, visada rasi tą, nuo kurio atseit kažką nuplagijavai.
O gėrimas, taip, šimtabalis. Jei ne šiemet, tai kitais metais labai rekomenduoju išbandyti 🙂
mano nuomone šitas receptas per vėlai paskelbtas- braškių ir mėlynių sezonas jau seniai pasibaigęs, nebent imtume tuštinti atsargas žiemai…
Na, taip, sezono įkarštis praėjęs, bet dar prieš kelias dienas ir vienų, ir kitų mačiau turguje 🙂 Kita vertus, receptas tikrai nesuprastės ir iki kitų ar dar kitų metų! 🙂
Prie jūros važiuoti dabar pats tas, tikrai! Audros, vėjai ir perkūnijos baigė savo pasirodymą, o vanduo gaiviai malonus. Ir naktys šilčiausios. Linkiu gražių akimirkų! 🙂
Aušra, buvai visiškai teisi – pajūris pasitiko nuostabiu oru, šilta saule, maloniai vėsiomis nedidelėmis bangomis. Savaitgalis buvo pasakiškas! 🙂
Mažu truputi vėloka braškėms, bet kitam sezonui būtinai išmėginsiu.
Žinoma; o aš kitą sezoną savo ruožtu, kai tik pati pradėsiu plakti šį kokteilį, ir visiems apie jį priminsiu 🙂