Jei vasarą smaližiauti norisi gaiviau ir lengviau, kviečiu išbandyti šį desertą – graikiško jogurto tiramisu. Graikišku jogurtu čia keičiamas maskarponės sūris ir, patikėkite, sluoksniuotas desertas pavyksta labai gardus!
Viskas paprasta: graikišką jogurtą, pasaldintą klevų sirupu ir pagardintą vanile, sumaišykite su išplakta grietinėle. Minkštą, purų kremą susluoksniuokite su kavoje pamirkytais sausainiais ir vasaros uogomis, ir štai – desertui paruošti prireiks vos pusvalandžio.
Graikiškas jogurtas yra ženkliai lengvesnis, liesesnis ir gaivesnis už riebų maskarponės sūrį, naudojamą autentiškam tiramisu receptui. Tad ir desertą susluoksniuosite kur kas lengvesnį, bet – tirštos graikiško jogurto tekstūros ir plaktos grietinėlės dėka, kremas bus švelnus, minkštas, purus.
Nors ir nutolęs nuo klasikinio per kelis žingsnelius, šis tiramisu – labai skanus. Tiesiog subalansuotas vasarai – lengvų desertų ir skaniausių uogų sezonui.
- Desertui galite naudoti mėgstamas uogas (avietes, braškes, šilauoges, mėlynes). Jei norite, prieš sluoksniuodami jas galite sutrinti.
- Vietoje klevų sirupo desertą galite saldinti agavų sirupu, medumi ar paprasčiausiu cukrumi.
- Kavą, naudojamą sausainių pamirkymui, galite keisti vandens, citrinų sulčių ir cukraus mišiniu. Desertas bus dar gaivesnis ir draugiškas mažiesiems valgytojams.
- Desertui ruošti naudojau „Alma“ graikiško stiliaus jogurtą. Namuose jį naudojame toli gražu ne vien desertams sluoksniuoti: valgau su granola ir vaisiais bei uogomis, dedu į trintus vaisių kokteilius, maišau į blynų bei vaflių tešlą, ruošiu padažus. Iš graikiško jogurto, tarp kitko, kepu ir labai skanų sūrio tortą – ar esat matę receptą tinklaraščio archyvuose?
Graikiško jogurto tiramisu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Kremui:
1 indelio (370 g) „Alma“ graikiško stiliaus jogurto (4% rieb.)
3 valg. š. klevų sirupo
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės
Sluoksniams:
½ stiklinės (125 g) paruoštos kavos
100 g sausainių „Savoiardi“ („damų pirštelių“)
200 g aviečių
Papuošti:
šviežių aviečių
juodojo šokolado
mėtų lapelių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite kremą. Dubenyje sumaišykite graikiško stiliaus jogurtą, klevų sirupą ir vanilę. Grietinėlę išplakite iki standžių putų ir lengvais judesiais įmaišykite į kremą.
2. Stiklinėse susluoksniuokite paruoštą kremą, kavoje trumpai pamirkytus sausainius ir avietes.
3. Bent porą valandų ar pernakt palaikykite šaldytuve, o tuomet patiekite, papuošę šviežiomis uogomis, juodojo šokolado drožlėmis ir šviežių mėtų lapeliais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Valio“.
@valiolietuva #almagraikiškas #reklama