Netikėkit, jei kada išgirsit, kad ruduo – ne salotų metas. Jei maišysit jas su makaronais ar kruopom, jei įmaišysit ankštinių daržovių ar sūrio, jei paruošit jas maistingas ir sočias, tai bus kuo gardžiausias rudens valgis. Aš, grįžusi po atostogų, būtent tokio lengvo maisto būnu išsiilgusi labiausiai – didžiulio dubens gardžių salotų vien tik sau!
Iki Graikijos – daugiau nei du tūkstančiai kilometrų, arba – vos pusvalandis virtuvėje. Svarsčiau, kokį receptą jums paruošti, kuriuo galėčiau pristatyti į „Lidl Lietuva“ sugrįžusią graikiškų skonių savaitę, ir mintyse sukosi bent dešimt variantų. Nusprendžiau likti prie to, kurio pati šiandien labiausiai noriu. Graikija, žinia, neatsiejama nuo salotų, o kad jau ruduo už lango, lai būna jos sočios, bet – vis dar alsuojančios šildančia Graikijos saule.
Dideliame dubenyje sumaišiau graikiškus kietųjų kviečių manų kruopų makaronus (kritharaki), agurkus, mažus pomidoriukus, baltąsias pupeles, raudonųjų svogūnų pusžiedžius ir gabalėlį fetos sūrio. Pagardinau gaiviomis mėtomis ir bazilikais, ir alyvuogių aliejaus padažu. Čia puikiai tiktų ir alyvuogės, jei tik mėgstate. Paprasta ir greita, bet tikrai labai skanu!
Visus produktus šioms salotoms rasite „Lidl Lietuva“ parduotuvėse. „Eridanous“ savaitė ypač gausi įvairių graikiškų produktų: asortimente rasite ryžius savo forma primenančių kritharaki makaronų (ar jau kada ragavot?), alyvuogių aliejaus, įvairiausių sūrių, gurmaniškų graikiško stiliaus jūros gėrybių, alyvuogių, užtepėlių, įvairių padažų, saldžių it medus desertų.
„Lidl Lietuva“ šią teminę savaitę pristato šūkiu: graikiško skonio produktai – tikriems gurmanams! Ir išties, jei mėgstat Graikijos virtuvę, tuomet tikrai rasit kažką sau – kasdieniams pietums, gurmaniškai vakarienei ar saldžiam pasilepinimui.
Tuo tarpu aš kviečiu grįžti prie šių išties puikių salotų ir dalijuosi receptu. Išbandykite, skanaus!
Graikiškos makaronų salotos
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g „Kritharaki“ makaronų (arba kitokių smulkių makaronų)
žiupsnio druskos
2 trumpavaisių arba ½ ilgavaisio agurko
400 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
1 skardinės (400 g) baltųjų pupelių
½ mažo raudonojo svogūno
50 g gražgarsčių arba špinatų lapelių
100 g fetos sūrio
ryšelio šviežių bazilikų
ryšelio šviežių mėtų
Padažui:
¼ stiklinės (62 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 valg. š. obuolių acto
1 arb. š. garstyčių
1 arb. š. medaus
1 tarkuotos česnako skiltelės
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
GAMINIMO EIGA
1. Pasūdytame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės. Nepervirkite.
2. Kol verda makaronai, sumaišykite padažą: visus jam skirtus ingredientus sudėkite į sandariai užsukamą stiklainėlį ir gerai supurtykite, kad susimaišytų. Atidėkite į šalį.
3. Išvirusius makaronus nukoškite, perliekite šaltu vandeniu ir palikite atvėsti. Išpurenkite šakute ir suberkite į didelį dubenį.
4. Į tą patį salotų dubenį suberkite gabalėliais pjaustytus agurkus, perpus perpjautus pomidorus, baltąsias pupeles, plonais pusžiedžiais supjaustytus raudonuosius svogūnus, špinatų lapelius, mažais kubeliais supjaustytą fetos sūrį, pasmulkintus bazilikus ir mėtas. Viską gerai išmaišykite.
5. Apšlakstykite padažu ir dar kartą išmaišykite. Patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Lidl Lietuva“.
#reklama @lidlietuva #LidlPartnerystė #Eridanous
Recepto įkvėpimas: Two peas and their pod