Avižinę košę atradau kelionės po Ameriką metu. Garsioji „oatmeal“ ant pusryčių stalo ten labai populiari. Vieni ją barsto cinamonu ir rudu cukrumi, kiti įmaišo šaukštą riešutų sviesto (kaip amerikietiška ir kaip skanu!), dar kiti patiekia su pilnom saujom sezoninių uogų ar apibarsto šokolado gabalėliais (kas sakė, kad pusryčiai negali būti saldūs?).
Per paskutinius metus išbandžiau ją pačią įvairiausią, su pačiais įvairiausiais priedais. Žinot, kokia yra skanios avižinės košės paslaptis? Ji turi būti įvairi. Šiandien su obuoliais, rytoj su vyšniom, poryt su bananais ir riešutų sviestu. Kasdien vis kitokia, kad nepabostų; kad kaskart atrastumėte ją vis iš naujo. Pačios avižos (ar avižiniai dribsniai – jei renkatės juos, geriausi ir mums naudingiausi yra pilno grūdo) gali nusibosti itin greitai, košė gali imti rodytis beskonė, neišraiškinga, nuobodi… Bet tik išmokite košę pagardinti priedais, ir avižinė košė lengvai gali tapti pačiu mėgstamiausiu pasirinkimu pusryčiams!
Aš tą išmokau. Man tai sekasi. Jau daugiau nei penkis metus beveik kiekvieną rytą pradedu dubenėliu avižinės košės. Šeimoje reklamuoju ją taip efektyviai, kad paprastai šaukštais košę kabiname visi trys – mano vyras, mažylis Joris ir aš. Koks nuostabus yra jausmas prie stalo sėdėti visai šeimai kartu! Taip prasidedantys rytai – dovana, vertinu kiekvieną iš jų.
Kodėl dovana? Nes tikrai ne visi rytai prasideda taip. Kartais jie prasideda anksčiau nei galėtum įsivaizduoti, kartais vėluoji labiau nei norėtum pagalvoti. Kartais esi kelyje, kartais – panikoje, kad nieko nespėji. Gal ir nedažnai, bet būna gyvenime dienų, kai neatpažįsti savo gyvenimo. Lyg ir viskas taip pat, o viskas aukštyn kojom. Ir jau kam kam, bet laiko rasti pusryčiams – gal juokaujat?
Šis įrašas skirtas Jums, jei naują dieną mėgstate pradėti dubenėliu košės, o laiko jai virti kaskart vis pritrūkstate. Ir Jums, kurie mėgsta ilgas keliones – automobiliais, traukiniais, su palapinėm…; kai puodo šalia nėra, bet termosas, pripildytas karšto vandens, – štai, čia pat. Ir dar Jums, jei kartais darbo dienos tampa tokios ilgos ir užimtos, kad telieka du pasirinkimai: arba sugebat pavalgyti nenutoldami nuo kompiuterio nė per centimetrą, arba nevalgote išvis (taip, tai labai negerai, bet juk būna visko, tiesa?).
Draugystė su Dr. Oetker man padeda atrasti daug naujų produktų, kurių anksčiau nepastebėdavau parduotuvių lentynose. Galbūt tada man jie nebuvo aktualūs ir reikalingi, bet visi mes skirtingi, o ir laikas bei aplinkybės keičiasi, tik spėk mirktelėti, – vakar dar galėjote skirti visas 15 minučių vien verdančios košės maišymui puode, o štai šiandien turite lygiai tris minutes, per kurias – viskas arba nieko.
Tai štai, greitai paruošiamos avižinės košės gali būti ta išeitis, kai turite vos 3 minutes – lygiai tiek ir pakaks, kad galėtumėte ją pradėti kabinti šaukštu.
Beje, apie šių košių sudėtį reikėtų parašyti atskirą sakinį. Manau, kad visi mes dažnai bijome maisto iš pakelių, bet prieš teisiant pirmiausia reikėtų paskaityti sudedamąsias dalis. Kartais net ir pakuotėse būna gerų dalykų – pavyzdžiui, šios košės sudedamosios dalys telpa į nepilnas tris eilutes ir visų ingredientų pavadinimai yra žinomi kaip dukart du. Beje, avižų dribsniai čia yra pilno grūdo! Taigi, dalinuosi šia rekomendacija visiškai nuoširdžiai ir atvirai. Neabejoju, kad visiems – ir man, ir Jums – pasitaiko tokių rytų, kuriuos tikrai galėtų išgelbėti per tris minutes paruošiama gardi košė.
Skonis: Kvapni, gardi – tai, ko iš tiesų reikia, kai pusryčiams galite skirti daugių daugiausiai kelias minutes; ar keliaujate automobiliu skersai Europą ir rytą pasitinkate automobilyje viduryje niekur.
Sudėtingumas: paprasta kaip dukart du.
Greitai paruošiama avižinė košė su miško uogomis
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 pakuotės Dr. Oetker avižinės košės su miško uogomis
Patiekti:
šviežių mėgstamų uogų
šviežio medaus
gabalėlio juodojo šokolado
šakelės šviežio čiobrelio
GAMINIMO EIGA
1. Avižinę košę užpilkite 150 ml verdančio vandens. Gerai išmaišykite.
2. Palikite 3-5 minutėms, kol išbrinks ir bus paruošta valgyti.
3. Jei norite, prieš valgydami košę pagardinkite uogomis, medumi, juodojo šokolado gabalėliais, papuoškite šviežio čiobrelio lapeliais.
2 komentarai
Tikrai skani košė. Mes visada valgom su peanut butter’iu! Labai skanu ir sveika.
Oi, taip, košė su riešutų sviestu man taip pat yra vienas iš gardžiausių dalykų ant pusryčių stalo! 🙂