Tokią pusryčių idėją pinterest’e pamačiau dar prieš šventes – iki pat šiandien niekaip neišmečiau iš galvos. Jaučiau, kad patiks, bet kad šitaip!
Grūdėtoji varškė čia yra pusryčių dubenėlio pagrindas. Ant viršaus: sūdyta plonai pjaustyta lašiša, pomidoriukai, agurkai, avokadas. Minkštai virtas kiaušinis – dievinu tą kremišką trynio tekstūrą, kuri atstoja gardžiausią padažą. Paskutinę akimirką užbėriau dar ir dosnią saujelę lukštentų kanapių sėklų, kurios čia tiko tobulai.
Visiškai mano skonio pusryčiai. Jei mėgstat tokio tipo dubenėlius, išbandykit ir jūs!
Grūdėtosios varškės dubenėlis su lašiša
AtsispausdintiINGREDIENTAI
200 g grūdėtosios varškės
50 g sūdytos lašišos
1 minkštai virto kiaušinio*
¼ avokado
½ trumpavaisio agurko
2-3 kokteilinių pomidorų
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
saujelės lukštentų kanapių sėklų
1. Į dubenėlį sudėkite grūdėtąją varškę.
2. Ant viršaus sudėkite plonais gabalėliais pjaustytą sūdytą lašišą, perpus perpjautą skystai virtą kiaušinį, gabalėliais supjaustytus avokadą, agurką ir pomidorus.
3. Pagardinkite druska, pipirais, lukštentomis kanapių sėklomis.
* kiaušinį dedu į verdantį vandenį ir verdu septynias minutes.