O aš taip nuoširdžiai tikėjausi visą savaitgalį praleisti atkišus nosį saulei. Maloniai leipti nuo šilumos ir vieną po kito gerti ledų kokteilius. Nepavyko. Nelygioje lietaus, vėjo, šilumos ir saulės kovoje laimėjo… na, akivaizdu, kas pralaimėjo.
Bet nieko tokio, nes savaitgalis atnešė kitų puikių dalykų. Pavyzdžiui, išsvajotas nepertraukiamas keturiolika valandų miego. Ir rytą be jokio žadintuvo. Ar žinote, kaip gera yra užmigti ir jau bepradedant sapnuoti pirmą sapną suvokti, kad miegoti galėsit, kiek tik norėsit. Žadintuvas tylės. Niekas neprikels. Niekas neišvers iš lovos. Tai neįkainojama palaima. Pagaliau suprantu tai tik tada, kai bene tris ištisas savaites net savaitgaliais šokdavau iš lovos kartu su pačia nekenčiamiausia melodija. Ta, kuri visada suskamba bent pora valandų anksčiau nei norėtųsi.
Taigi, taip, šis savaitgalis nuostabus. Nes išsimiegojau. O dabar jaučiuosi laimingesnis, gražesnis ir net geresnis žmogus. Ech, tiek tam žmogui ir tereikia. Ir vėl širdy pavasaris.
Tiesa, savaitgalio planas buvo ne tik saulės vonios, bet ir rabarbarų pyragas. Prie šio punkto savo sąraše dedu pliusą – iškepiau ir jau beveik suvalgėm. Buvo puikus. Ir visi namai kvepėjo neapsakomai gardžiai…
Skonis: 10/10. Patiks drėgnų pyragų mėgėjams – šis nuo drėgmės tiesiog tirpsta burnoje. Tuo pačiu yra itin minkštas ir purus, su šiek tiek traškia plutele. Tešla saldi, tačiau šį saldumą puikiai atsveria maloni rabarbarų rūgštelė. O imbiero, muskato ir mažo žiupsnio gvazdikėlių dėka šis pyragas primena minkštą biskvitinį meduolį. O ką jau bekalbėti apie kvapą… Jis – tiesiog nerealus.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo
Kur radau? Them apples
Imbierinis pyragas su rabarbarais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
140 g sviesto, minkšto
100 g farino cukraus (arba muskovado cukraus)
200 g auksaspalvio sirupo
2 kiaušiniai
200 ml karšto vandens
300 g miltų
1 arb.š. kepimo miltelių
1 arb.š. sodos
1 arb.š. malto imbiero
1/2 arb.š. malto muskato
1/4 arb.š. maltų gvazdikėlių
1/2 arb.š. druskos
300 g rabarbarų
GAMINIMO EIGA
1. Minkštą sviestą suplakite su cukrumi iki purios masės.
2. Supilkite auksaspalvį sirupą ir išplakite.
3. Po vieną įmuškite kiaušinius, po kiekvieno gerai išplakdami masę iki purios konsistencijos.
4. Lėtai supilkite karštą vandenį, tuo pačiu nuolat plakdami masę elektriniu plaktuvu.
5. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, sodą, imbierą, muskatą, gvazdikėlius ir druską.
6. Miltų mišinį suberkite į plakinį ir išmaišykite, kol neliks sausų miltų.
7. Rabarbarus supjaustykite nedideliais kubeliais ir suberkite į tešlą. Išmaišykite.
8. Gautą masę supilkite į kepimo popieriumi ištiestą 22 cm. skersmens dydžio kepimo formą.
9. Kepkite iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių. Ar pyragas iškepė, patikrinkite mediniu pagaliuku.
10. Atvėsinkite pyragą ir patiekite. Skanaus!
7 komentarai
O kaip manote, kuo galima būtų tą auksaspalvį sirupą pakeist? ; )
Patricija, manau būtų galima keisti medum.
Oi kaip noriu rabarbarų, čia dar deficitas!!
Patricija, Žiupsnelis visiškai teisus – galima keisti medumi.
Žiupsneli, netruks ir pas jus, man rodos, tų rabarbarų atsirasti. Ar labai stipriai sezonas vėluoja, lyginant su Lietuva? O tada jau kepsi, virsi, kepsi… 🙂
Labai skanus pyragas! Tik pamačiusi įrašą susigundžiau, o sode kaip tik rabarbarų nemažai 🙂 Tai štai lėkštėje garuoja gardus ir nepaprastai kvapnus gabalėlis pyrago 🙂 Ačiū už receptą!
Asta, nėra už ką, džiaugiuosi, kad taip greitai išbandei 🙂 Ir dar labiau dėl to, kad patiko 🙂
Skamba žiauriai įdomiai, įsivaizduoju: rūgštelė su aštrumu, o dar tie prieskoniai man kažkaip asociacijas kelia su kalėdiniais imbieriniais sausainiais, bent jau tuos ir tenaudoju jų tešlai gaminti 🙂
Tikrai išbandysiu, labai labai vilioja.
Monika, lauksiu atsiliepimų 😉