Vakarai (kaip ir rytai) ne tik tamsūs, bet ir šalti. Lova ir minkšta antklodė atrodo kaip svajonė, iš kurios kasdien kažkaip (sunkiai) pavyksta save išplėšti. Sakau sau, kad tie šilti megztiniai yra be galo jaukūs, batai su kailiuku jau pasiilgti, pirštinės – padovanotos draugės, todėl labai mielos. Sakau sau, kad dar pora drabužių sluoksnių tik padės man paslėpti džiaugsmo kartais nekeliančius kūno linkius, todėl viskas kaip ir į gera. Juk ruduo gali tapti įkvėpimu daugeliui puikių dalykų: dar nematytiems geriems filmams vakarais, dešimtims arbatos puodelių su vienu kitu šaukšteliu medaus, įdomioms knygoms, dar neiškeptiems obuolių pyragams.
Termometro stulpelis rodo nei daug, nei mažai – vieną ar du – ir žiūrėdama į tą menkutį vienženklį skaičių aš galvoju apie tai, kad noriu atostogų. O, dievaži.
Noriu sėsti į lėktuvą ir skristi ten, kur saulė kyla aukščiau iš šildo labiau. Noriu basas kojas įmerkti į vėsų jūros vandenį. Noriu atsigulti ant žolės ir stebėti debesis, virstančius zuikiais, princesėm ar kalnais. Noriu eiti į žygį, eiti ir eiti, kol nebejausiu kojų. Noriu kopti į kalnus, kol išretėjęs oras atims kvapą, vėjas sujauks protą, o galvą apsuks prieš akis atsiveriantys vaizdai.
Noriu laiko knygai. Geriems ir blogiems filmams. Kavos puodeliams ir paikiems žurnalams. Pokalbiams apie viską ir nieką, kai valandos tiesiog skrieja, o laiko skaičiuoti nė nereikia. Tiems dar neiškeptiems pyragams. Pasivaikščiojimams be tikslo. Saldžiam miegui be žadintuvo. Rožinėms svajonėms. Labai lėtiems pusryčiams ir fantastiškai gardžioms valandas užsitęsiančioms vakarienėms.
O kol kas, kol dar ne atostogos, vakarienės dažniausiai greitos, o pusryčiai – prabėgomis. Tik savaitgaliais viskas kitaip. Už lango lietui maišantis su sniegu, nereikia niekur skubėti. Galima net apgalvoti keletą žingsnių į priekį, ir gardžių pusryčių pasiruošti porai dienų į priekį. Nes savaitę pradėti gardžiais pusryčiais (nors ir prabėgomis) yra lengviau. Ir smagiau, ir skaniau.
Ispaninio šalavijo sėklų (Chia) pudingas su avokadais ir bananais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 avokado
1 vidutinio dydžio banano
220 ml migdolų pieno
2 valg. š. klevų sirupo
50 g ispaninio šalavijo sėklų (Chia)
Viršui:
3 saujų traškių dribsnių (granolos)
kelių kivio riekelių
saujelės spanguolių
GAMINIMO EIGA
1. Avokadą, bananą, migdolų pieną ir klevų sirupą elektriniu trintuvu sutrinkite iki visiškai vientisos masės.
2. Suberkite ispaninio šalavijo sėklas ir gerai išmaišykite, kad jos tolygiai pasiskirstytų plakinyje.
3. Uždenkite indą maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve kelias valandas ar per naktį, kol sėklos išbrinks.
4. Išbrinkusį ispaninio šalavijo sėklų pudingą paskirstykite į 3 stiklines.
5. Apiberkite traškiais dribsniais (granola), papuoškite kivio skiltelėmis, keliomis spanguolėmis. Patiekite.
2 komentarai
Klausimas:
Ar butinai migdolu pienas?gal galiu naudoti sojos piena?
Mmm gardžiai atrodo reikia pamėginti 😉