Ar man vienai atrodo, kad laikas vasarą bėga dar greičiau? Savaitgaliai keičia vienas kitą – tik spėk skaičiuoti, kiek jų dar liko! Žinau, kad ilgesingai besižvalgydama pro petį laiko nei sulėtinsiu, nei sustabdysiu, todėl tiesiog primenu sau – džiaugtis vasaros dienomis reikia dabar.
Nes vasara yra skirta mažiems nuotykiams, basoms kojoms ir didelėms svajonėms. Vasara skirta laisvei, polėkiui ir nevaldomam juokui. Vasara skirta atradimams, mažiems ir paprastiems dalykams. Smulkmenoms, kuriose gyvena laimė. Vasara skirta būti, niekur neskubėti ir… valgyti gamtoje!
Iš mūsų laiko gamtoje parsivežiau dar vieną receptą, kuriuo nekantrauju pasidalinti. Jautienos, bulvyčių, pievagrybių ir cukinijų iešmeliai buvo visiškas savaitgalio hitas!
- Iešmeliams naudojau jautienos nugarinę, kurią prieš kepant išmarinavau, kad būtų minkšta ir sultinga.
- Mažas bulvytes prieš verdama ant iešmelių apviriau – kad būtų pakankamai minkštos, bet dar tvirtai laikytų savo formą.
- Cukinijas rinkausi pačias mažiausias, kad supjaustyti griežinėliai būtų panašaus dydžio kaip bulvytės, jautiena ir pievagrybiai.
- Pievagrybius naudojau ekologiškus ir skirtus griliui – didesnius ir tvirtesnius, kepimo metu neprarandančius savo tūrio; būtent tokius į asortimentą įtraukė ir grilio gerbėjams šią vasarą siūlo „AUGA“.
Iešmelius patiekiau su šviežių daržovių salotomis, apibarstytomis trupučiu tarkuoto kietojo sūrio. Buvo labai gardu!
Jautienos, pievagrybių ir daržovių iešmeliai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Iešmeliams:
700 g jautienos nugarinės
500 g mažų bulvyčių
250 g „AUGA“ ekologiškų baltųjų pievagrybių „Grill Organic“
2 nedidelių cukinijų
2 raudonųjų svogūnų
Marinatui:
¼ stiklinės (65 ml) alyvuogių aliejaus
3 valg. š. (30 ml) sojų padažo
½ žalios citrinos sulčių
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. rudojo cukraus
2 arb. š. džiovintų itališkų žolelių (čiobrelių, raudonėlių, rozmarinų)
1 arb. š. rūkytos paprikos
1 arb. š. česnakų miltelių
¼ arb. š. kajeno paprikos
Iešmeliams patiekti:
2-3 valg. š. tirpinto sviesto
žiupsnio druskos
ryšelio šviežių petražolių
Salotoms:
200-300 g įvairių salotų (špinatų, rukolos, sultenės, kt.)
300 g įvairiaspalvių vyšninių pomidorų
1 ilgavaisio ar 3-4 trumpavaisių agurkų
¼ raudonojo svogūno
saujelės tarkuoto kietojo sūrio
Salotų padažui:
¼ stiklinės (60 ml) alyvuogių aliejaus
2 valg. š. citrinų sulčių
1 česnako skiltelės, tarkuotos
½ arb. š. garstyčių
1 arb. š. šviežio čiobrelio
žiupsnio grūstų juodųjų pipirų
žiupsnio druskos
GAMINIMO EIGA
1. Jautieną supjaustykite maždaug 2-3 cm dydžio kubeliais.
2. Visus marinatui skirtus ingredientus gerai išmaišykite. Suberkite jautienos kubelius, išmaišykite. Palaikykite šaldytuve, sandariai uždarytame indelyje, 1-3 valandas.
3. Bulvytes nuplaukite, gerai nušveiskite. Pasūdytame vandenyje virkite apie 5 minutes, kol suminkštės, bet dar pus tvirtos (nepervirkite). Nukoškite. Jei bulvytės didesnės, perpjaukite per pusę.
4. Baltuosius pievagrybius perpjaukite per pusę. Cukinijas supjaustykite storokomis riekelėmis. Raudoną svogūną supjaustykite skiltelėmis.
5. Paruoštas daržoves suberkite į indą su jautiena ir marinatu. Permaišykite ir leiskite pasimarinuoti dar 20-30 minučių.
6. Suverkite ant iešmelių jautienos gabalėlius, bulvytes, pievagrybius, cukinijas ir raudonuosius svogūnus.
7. Kepkite ant grotelių virš ugnies apie 8-12 minučių, apversdami iešmelius kas 2-3 minutes, kol jautiena bus iškepusi iki norimo lygio.
8. Kol iešmeliai kepa, paruoškite salotas. Dideliame dubenyje sumaišykite salotas, perpus perpjautus vyšninius pomidorus, plonais griežinėliais supjaustytus agurkus, labai smulkiai sukapotą raudonąjį svogūną. Visus ingredientus, skirtus padažui, sudėkite į stiklainėlį, gerai jį užsukite ir papurtykite, kad susimaišytų. Apšlakstykite salotas padažu ir paskirstykite į gilias lėkštes.
9. Perkelkite iškepusius iešmelius į lėkštes ant salotų, aptepkite šlakeliu tirpinto sviesto, apiberkite žiupsniu druskos ir kapotomis šviežiomis petražolėmis. Patiekite.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“.
#reklama #auga