Skonis: 10/10. Skanūs, minkštučiai ir labai kvapnūs keksiukai – tikrai verti dėmesio. Asmeniškai man – vieni iš ragautų Top 3 😀
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Neįsivaizduoju tikslaus šaltinio – radau savo storam senam sasiuviny be jokio „adreso”, iš kur jie atkeliavo 🙂
Jogurtiniai keksiukai su šokoladu
AtsispausdintiINGREDIENTAI
65 g mėgstamo jogurto
65 g margarino
2 kiaušinių tryniai
50 g cukraus
25 g šokolado (naudojau pienišką „Princą” su žaliųjų citrinų įdaru)
65 g miltų
35 g krakmolo
1/2 arb.š. kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA
Cukrų ištrinti su kiaušinių tryniais, sumaišyti su tirpintu sviestu. Įmaišyti jogurtą.
Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais. Abi šias mases atsargiai sumaišyti, nepermaišyti. Įmaišyti mažus šokolado gabalėlius. Išdėlioti į keksiukų formeles ir kepti 190 ºC temperatūroje apie 15 – 20 minučių. Ataušinti ant grotelių.
9 komentarai
[…] tiek keksiukų) – į jau anksčiau išmėgintus keksiukus su juodojo šokolado gabalėliais, į jogurtinius keksiukus su pieniško šokolado gabalėliais ir į naujai išbandytus kokosinius keksiukus su […]
Nerealūs keksiukai! Galiu nemeluojant pasakyti, kad skanesnių tikrai nesu valgiusi, 10 balu su pliusu :))
Ieva, ačiū už nuostabų įvertinimą ir labai džiaugiuos, kad patiko :))
oj geri, oj skanūs. du kartus kepiau – kartą tiksliai pagal receptą, antrą kartą pusę tešlos padariau su kakava, šokolado gabaliukus keičiau nutella, ir sluoksniavau – šaukštelį ar porą kakavinio sluoksnelio, šaukštelį nutella’os, ir šaukštelį ar porą paprasto/balto sluoksnelio. Išėjo tokie sotūs, bet burnoje tirpstantys… mmm… gardu gardu. tuos kakavinius šiandien broliui rugsėjo 1osios proga kepiau – patiko labai 🙂
Oi, Jūrate, tie sluoksniuotieji zebriukai ne tik skanūs, bet ir be galo gražūs turėjo būti! Džiaugiuosi labai, kad keksiukai patiko 🙂
Dieviško skonio keksiukai! Per savaitę iškepu bent vieną partiją keksiukų ir vis bandau naujus receptus, bet šiems keksiukams nepriygsta jokie kiti iki šiol mano išbandyti, todėl negaliu susilaikyti neparašiusi – AČIŪŪŪ!!!
Dina, ačiū tau už tokį gražų ir džiugų komentarą! Man labai smagu, kad išmėginat, skanaujat ir atrandat tai, kas tampa nuolatiniu gardumynu ant stalo 🙂
Norėčiau šiuos keksiukus papuošti šokolado ganašu. Sakykite jei papuoščiau dieną prieš valgant ar neperšlaps labai? Ar visgi geriau puošti tą pačią dieną kurią bus valgomi?
O kiaušinių baltymai lieka nepanaudoti šiame recepte, ar ne? Reikia tik trynių?