Skonis: 9/10. Pirmą kartą pamačiusi jų nuotrauką interneto platybėse, iškart „įsimylėjau”, tokie jie man skanūs ir žavūs pasirodė! Kai atėjo eilė kepti, gaminimo eigoje tūkstantį ir vieną kartą suabejojau, ar gausis čia tas, ko aš noriu ir tikiuos, bet – valio valio valio – tikrai gavos ir pateisino lūkesčius! 🙂 Beje, jau kuris laikas aš tiesiog apsėsta romo esencijos – o ji čia taip pat puikiai tinka 😉
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Joy of BAKING
Juodai balti keksiukai
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Šokoladinė masė:
1 1/2 puodelio (210 g) miltų
1 puodelis (210 g) rudojo cukraus
1/3 puodelio (30 g) natūralių nesaldintų kakavos miltelių
1 valg.š. kepimo miltelių
1/4 valg.š. druskos
1 puodelis (240 ml) vandens
1/3 puodelio (80 ml) aliejaus
1 valg.š. baltojo vyno acto
1 arb.š. romo esencijos
Varškės kremo įdaras:
227 g kreminės varškės, kambario temperatūros
1/3 puodelio (65 g) balto cukraus
1 didelis kiaušinis
1/2 arb.š. vanilės ekstrakto
GAMINIMO EIGA
Įkaitinti orkaitę iki 180 ºC ir paruošti 12 keksiukų formelių.Varškės kremo įdarui blenderiu pertrinti varškę, kol gausis vientisa švelni masė. Sudėti cukrų, kiaušinius, vanilės ekstraktą ir išplakti. Šokoladinei masei dideliame dubenyje sumaišyti miltus, cukrų, kakavos miltelius, kepimo miltelius ir druską. Atskirame dubenyje sumaišyti vandenį, aliejų, actą ir vanilės ekstraktą. Gerai išmaišyti ir supilti į sausąjį mišinį. Išmaišyti, kol masė taps vientisa. Padalinti tešlą į 12 keksiukų formelių. Tuomet į kiekvieno keksiuko vidurį dėto po kelis arbatinius šaukštelius varškės kremo. Kepti įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes, arba kol varškės kremo įdaras šiek tiek paruduoja. Išimti iš orkaitės ir atvėsinti ant grotelių.
4 komentarai
It is an amusing piece
This excellent idea is necessary just by the way
What a great web log. I spend hours on the net reading blogs, about tons of various subjects. I have to first of all give praise to whoever created your theme and second of all to you for writing what i can only describe as an fabulous article. I honestly believe there is a skill to writing articles that only very few posses and honestly you got it. The combining of demonstrative and upper-class content is by all odds super rare with the astronomic amount of blogs on the cyberspace.
I have bookmarked, Dugg, and I joined the RSS subscription. Thanks! ….
Visai skanūs:-) Bet acto nereikia – duoda įtartiną poskonį ir šiaip tešla gana abejotina, nes labai ilgai kepa ir išlieka šlapia, tąsi, guminė:-s Užtat varškė labai skani, tik cukraus kaip visad per daug (man optimali norma yra 1 šaukštas/1 pakeliui);-)