Laiką skaičiuoju nebe dienomis – skaičiuoju jį dienomis iki pavasario. Kuo mažiau belieka, tuo lėčiau tos dienos slenka. Žinot, visada taip būna, kai kažko labai lauki: kelionės, pasimatymo ar orkaitėje kepančio pyrago. Lygiai taip pat nekantriai aš kasmet laukiu pavasario.
Kad ir kokia žiema bebūtų graži, kad ir kokios žavios būtų tos baltos sniego pusnys (dabar jau sparčiai tirpstančios), man ji visad truputį per ilga. Todėl štai, išsiilgusi saulės ir šilumos, kviečiu pietums maišyti dar vienas gardžias salotas. Sočias ir maistingas, bet tuo pačiu – gaivias, lengvas, spalvingas. Skoniais jos pakvies keliauti į Meksiką, bet puikiausiai tiks kojoms apšilti prieš pasitinkant pavasarį čia, žvarbiame mūsų krašte, šypt.
Čia puikiai dera traškūs geltonieji kukurūzai, gerai sunokę kremiški avokadai, gaivūs pomidorai bei agurkai, sočios juodosios pupelės, o visą skonių derinį tobulai subalansuoja saldžiarūgštis padažas. Salotas ruošiau su ekologiškomis „AUGA“ juodosiomis pupelėmis – jos supakuotos be sūrymo, todėl ypač patogios ruošiant salotas. Nereikia nei nukošti, nei perplauti; tiesiog atidarote pakuotę ir beriate į dubenį. Paprasčiau nebūna!
Gardžiausia salotas patiekti su aštresniais kukurūzų traškučiais. Kadangi mažų vakarėlių namuose ant sofos niekas niekad neuždraudė, štai idėja – išbandykite penktadienio užkandžiui, gerų filmų vakarui!
Juodųjų pupelių salotos su kukurūzais, avokadais ir pomidorais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Salotoms:
300 g ekologiškų „AUGA“ juodųjų pupelių be sūrymo
1 skardinės (370 g) konservuotų kukurūzų
1 didelio sunokusio avokado
200 g vyšninių pomidorų
½ ilgavaisio agurko
½ raudonojo svogūno
Padažui:
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
½ žaliosios citrinos sulčių
2 valg. š. klevų sirupo
2 skiltelių česnako
1 arb. š. džiovintų prieskoninių žolelių
¼ arb. š. rūkytos paprikos
žiupsnio druskos
žiupsnio šviežiai grūstų juodųjų pipirų
Patiekti:
kukurūzų traškučių
GAMINIMO EIGA
1. Avokadus supjaustykite nedideliais kubeliais. Vyšninius pomidorus perpjaukite į keturias dalis. Agurką supjaustykite nedideliais kubeliais, raudonąjį svogūną susmulkinkite. Visus salotoms skirtus ingredientus suberkite į dubenį ir sumaišykite.
2. Padažui aliejų, žaliosios citrinos sultis, klevų sirupą, tarkuotas česnako skilteles ir prieskonius gerai išmaišykite iki vientisos tekstūros. Apšlakstykite salotas, išmaišykite.
3. Patiekite salotas su kukurūzų traškučiais.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „AUGA“ .
Reklama #auga.lt