Miškais, laukais, namuose kepamų pyragų šildančiais kvapais… ateina žiema. Jau leidau sau panirti į švenčių laukimą – įsileidau jas į mintis, širdį ir artimiausių dienų planus. Laukimas man yra didžiulė šventės dalis. Tas truputį vaikiškas nekantrumas, mažų stebuklų nuojauta ir lėtos pasilepinimo akimirkos – ar ir jums kasmet galvą apsuka Kalėdos?
Elfų dirbtuvės mano virtuvėj jau kurį laiką dūzgia it bičių avilys – šiandien štai dar vienas receptas, o gal greičiau graži idėja artėjančių Kalėdų saldžiam stalui. Keksiukai, kurie apsimeta… eglutėm!
Šią idėją paruošėme drauge su „Dr. Oetker Lietuva“, ir viskas čia paprasta kaip dukart du. Iškepkite mėgstamiausių šokoladinių keksiukų, o maskarponės ir grietinėlės kremą nuspalvinkite pasirinktais dažais: jei mėgstate labiau pastelines spalvas, dažymui puikiai tiks žaliosios „Matcha“ arbatos milteliai (nuotraukose – šis variantas), o jei mėgstate ryškesnes spalvas, „Dr. Oetker“ asortimente rasite žalių maistinių dažų.
Paskutinis, bet LABAI svarbus akcentas – kalėdiniai žaisliukai, tiksliau, cukriniai pabarstukai, šypt. „Dr. Oetker Lietuva“ šiais metais savo kalėdinių produktų asortimente turi nuostabių – pastelinių, elegantiškų ir labai žavių! Nubarstykite jais kremo kepurėles: baltomis snaigutėmis, mažomis cukrinėmis eglutėmis, raudonais perlamutriniais perliukais… Štai ir šventinė magija – tie keksiukai, kurie dar visai neseniai atrodė paprasčiausi šokoladiniai keksiukai, virs skaniomis, gražiomis ir labai šventiškomis Kalėdų eglutėmis.
Nežinau, ar jau skaičiavot, bet iki Kalėdų liko vos 29 dienos. Ar jau galvojot, kokiais desertais lepinsit šeimą ir artimuosius?
Visą „Dr. Oetker Lietuva“ kalėdinių produktų asortimentą rasite ŠTAI ČIA.
Kalėdiniai šokoladiniai keksiukai – eglutės
AtsispausdintiINGREDIENTAI
12 šokoladinių keksiukų*
Papuošimui:
250 g maskarponės sūrio
2 valg. š. žaliosios „Matcha“ arbatos miltelių**
2/3 stiklinės (90 g) miltelinio cukraus
1 stiklinės (250 ml) riebios grietinėlės
„Dr. Oetker“ kalėdinių pabarstukų
* galite keksiukus ruošti iš „Dr. Oetker“ šokoladinio keksiukų mišinio arba gaminti pagal šį anksčiau publikuotą šokoladinių keksiukų receptą (SPAUSKITE ČIA).
** jei norite ryškesnės keksiukų kremo spalvos, naudokite „Dr. Oetker“ žalios spalvos maistinius dažus.
GAMINIMO EIGA
1. Iškepkite šokoladinius keksiukus pagal pasirinktą receptą.
2. Paruoškite kremą. Maskarponę, žaliosios arbatos miltelius ir miltelinį cukrų sudėkite į plakimo dubenį. Trumpai išplakite, kol produktai susimaišys. Toliau plakdami vidutiniu greičiu, lėtai pilkite grietinėlę. Supylę visą, plakimo greitį padidinkite ir plakite, kol kremas sutirštės iki savo formą laikančių putų. Neperplakite kremo – perplakus jis sušoks į gumuliukus. Tad vos tik matysite, jog kremas sutirštėjo tiek, kad laiko savo formą, plakti nustokite.
3. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite kremą ant keksiukų viršaus, formuodami aukštas kremo kepurėles.
4. Kremo kepurėles dekoruokite kalėdiniais pabarstukais, kad primintų šventines eglutes.
5. Iki patiekiant laikykite šaldytuve.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva