Skonis: 10/10. Galvoju, kaip galima būtų nusakyti šitų stebuklingai skanių triufeliukų skonį, ir.. vieninteliai į galvą šaunantys žodžiai – kartą paragavęs, negali sustot. Nes bent jau aš tikrai negaliu, net nepaisant jų saldumo, dėl kurio, atrodytų, suvalgai vieną ir laimingas pusę dienos. Ne ne ne, aš suvalgau keturis ir noriu dar!
Labai ačiū Lo už tokį niam niammm receptą – būtinai įtrauksiu Kalėdinių dovanėlių sąrašą… 🙂
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Niam Niammm
Karameliniai triufeliukai su lazdyno riešutais ir cinamono plutele
AtsispausdintiINGREDIENTAI
75 g sviesto
50 g pieniško šokolado
200 g karamelizuoto kondensuoto pieno (pvz. „Rududu”)
1 valg.š. pieno
180 g sausainių (pvz. Selga ar pan.)
keli lašai romo esencijos
50 g lazdyno riešutų
Papuošimui:
1 valg. šaukštų cinamono
2 valg. šaukštų cukraus pudros
GAMINIMO EIGA
1. Sviestą, pienišką šokoladą, pieną ir karamelizuotą kondensuotą pieną sudėti į nedidelį puodą ir kaitinti ant silpnos ugnies maišant mediniu šaukštu tol, kol produktai išsilydys ir susilies į vientisą masę, užvirinti nereikia. Nukelti nuo ugnies.
2. Sausainius sugrūsti į kuo smulkesnius trupinius (su smulkintuvu ar grūstuvu).
3. Į karamelinę masę įmaišyti smulkius sausainių trupinius, romo esenciją ir padėti į šaldytuvą 1-1,5 val.
4. Pakepinti riešutus: tai galima padaryti tiesiog sausoje keptuvėje, riešutus nuolat maišant. Arba įkaitinti orkaitę iki 180 C temperatūros ir pakepinti sausoje skardoje apie 7 – 8 minutes. Riešutai turi išdžiūti, odelė sutrūkinėti. Riešutus atvėsinti ir trinant tarp delnų ar pirštų nuimti odeles.
5. Iš sustingusios karamelinės masės suformuoti saldainiukus – triufeliukus. Imti po mažą gabalėlį masės, į vidurį įspausti po riešutą ir tarp delnų suformuoti rutuliuką. Kiekvieną suformuotą saldainį apvolioti cinamono ir cukraus pudros mišinyje. Saldainiukus galima daryti įvairaus dydžio, maniškiai – visai mažučiai.
6. Iki patiekiant geriausiai saldainius laikyti šaldytuve.
29 komentarai
Aciu uz ivertinima 🙂 retas, kuris lieka abejingas siems paprastiems stebukliukams 🙂
superiniai gražuoliai.
griebiu prie arbatės ir kakavės ir saugausi kompe. nors jau išsisaugoti, tiesa, kai pas lo pamačiau .)
Lo, kas jau kas, bet aš tikrai nelikau 😀 Mano visa šeima – taip pat 🙂 O jau ir tarp draugų paplatinta naujiena, koks tai idealus skanumynas 😉
jule, ačiū 🙂 Nors paskui jie kiek gražesni buvo – kai kažkiek laiko šaldytuve pastovėjo. Bet jau tingėjau iš naujo fotiką trauktis 🙂
Labai labai labai. Aš dar nespėjau išbandyt. Nu aš nieko nespėju :/ rrrrr…
Duok ką, vieną tik 🙂 prašau 🙂
Egle, būtiniausiai ir mieliausiai, bet nebeturiu jau… 🙁 Per skanūs jie buvo.. 🙂
Bet tu privalai kažkaip suspėti, privalai! Jie nuostabiai nuostabūs, juos būtina išmėginti, o paskui dar daug kartų pakartoti 🙂
om…….nors ir gyvenu kaip ir be saldumynų, bet kažkodėl aš jų taip užsinorėjau ;D
O aš kažkodėl nesistebiu tuo.. 😀
Ei, o kas čia per mistikos apie gyvenimą be saldumynų? 🙂 Negirdėta neregėta… 😀
Tiesiog potraukis trumpam dingo ) Ir šiaip…..nusprendžiau kiek prisilaikyti nuo jų ;D
Bet panikuoti nėra reikalo, manau greitai jis vėl sugrįš 😀
Ech. O mano meilė saldumynams tokia beprotiška ir tokia beribė, kad toks dalykas „potraukis dingo” beveik neįsivaizduojamas 😀
Asta – puikiai tave suprantu. Ar pati kepu, ar kokie maximiniai neblogi su nuolaida (matei tuos bretzel su cukrumi – mirtis), o jie taip sekmingai apie liemeni vyniojasi 🙁
Žinai, Indre, aš tave irgi suprantu, ir tavo požiūris iki skausmo pažystamas, tikrai tikrai…
Aš irgi oi kaip ilgai taip mąsčiau, bet laikui bėgant suprantu, kad toks požiūris yra blogis. Nes uždraustas vaisius visada saldesnis, visų pirma. Ir, antra, nes gyvenimas per trumpas, kad neleistume sau juo mėgautis. O kaip šitam pasimėgavimui neleisti apsisukti aplink liemenį paslaptis maža – saikas tebūnie geriausias draugas ir jokių problemų nebus 😉
P.S. Niekur nematau tų Bretzel, trečią kartą nuolaidų žurnaliuką verčiu… Nors aš dabar itin retai Maximoje į saldumynus su ketinimais pirkti žvelgiu, tiesą sakant. Pačiai pakankamai puikiai pavyksta kažką saldaus pasigamint 😀
Nu zinok vakar tikrai tik 3.19 mokejau uz juos… Nezinau ar kataloge buvo.
As turbut per daug vaiskystej monaytrio glukamato privalgiau, kad man sotumo jausmas retai, kada pasireiskia jausmu, o ne prikimstu pilvu…
Radau, pagaliau! Ne visi akli iškart pamato 😀 Bet.. aš tikriausiai keistuolė, nes tuo tarpu kai dauguma aplink dėl jų lėngvai pamišę, manęs jie iš proto tikrai neveda 😀
Aha, o dėl to sotumo jausmo pajautimo, tai tikrai nėra lengva jį pajusti, ypač jei valgai skaniai… Tada net ir taip būna, kad jau pilvas prikimštas, na bet juk.. skanu! Dar vieną, tik mažytį.. 😀
o kur Jūs radot tokių gražių popieriukų?:)
requiem, nežinau, ar tu kaunietė, bet Kaune aš jų radau „Kepėjo” parduotuvėje, gali pasidairyti jų internetiniam puslapyje: http://www.arevitosiranga.lt 😉
Jie tokie kaip super miniatiūriniai keksiukų popierėliai 🙂
dėkui labai:) kaip gerai, kad aš iš Kauno 😀
[…] sumuštiniu su sūriu. Na, gerai, norėčiau būti triufeliais. Nuostabiausiais skaniais karameliniais triufeliais, kuriuos gaminau jau tūkstančius […]
[…] neįgyvendintų šventinių receptų įgyvendinimą 🙂 Aptikau Niam niammm bloge, o netrukus ir Saulėtoje virtuvėje. Kartais tikrai malonu mažyčiu gabalėliu skaniai apsisaldinti sau […]
O kokio kietumo jie turi buti? Mano gavos siek tiek minkstoki, as noreciau kietesniu 🙂 ka tokiu atveju keist reiktu, sviesto gal mazint? 🙂
Popieriuku tai visokiu zaviu yra Thomas Philips, prisipirkau visokiausiu, dabar belieka saldainius daryt 😀
Liuse, kambario temperatūroje šie triufeliai tikrai šiek tiek suminkštėja, nors formą išlaiko puikiai. O ar gaminai su tikru, 82 proc. riebumo sviestu, tikrai kokybišku? Nuo to priklauso triufelių tvirtumas. Dar, siekiant, kad triufeliai būtų tvirtesni, galima nenaudoti pieno ir naudoti šiek tiek didesnį santykį sausainių, rinktis juodąjį šokoladą vietoje pieniško (bet tai pakeis ir skonį) 🙂
Šįvakar sėdžiu čia ir ieškau Kalėdinių įdėju. Užtat ir komentuoju, kur užmiršau pakomentuot anksčiau 🙂 Šie saldainukai, mano TOP . Visi jų laukia. Ačiū.
Labai gera girdėti! Pas mane jie taip pat topų sąraše. Vis dar, nepaliaujamai 🙂
Sveika. AŠ norėčiau tokius pagaminti draugei, nes ji karamelės manijakė. Norėjau pasiteirauti ar juos galima laikyti kokiam stiklinima inde ne šaldytuve ar visgi geriau laikyti jame? nes norėčiau supakuoti gražiai tai svarstau ar jie nesuliptu ir neištižtų
Monika, tikrai nerekomenduočiau sudėti į stiklinį indą šių triufelių, per minkšti jie. Aš pati esu ne kartą juos dovanojusi, taigi, galiu parekomenduoti įsigyti gražią neaukštą dovanų dėžutę. Pagamintus saldainius sudėk į tam skirtus popierėlius (kaip matosi ir nuotraukose) ir tuomet – gražiai sudėk į dėžutę. Uždek dangteliu ir iki dovanojant, laikyk šaldytuve 🙂
sveiki,ar galima vietoj kondensuoto pieno, naudoti karamele (turim beveik 2 l. karameles prancuziskos ir nesumastau,kur ja panaudot)?
Bijau, kad karamelės konsistencija gali būti gerokai per minkšta šiems triufeliukams. Nors pabandyti labai mažą eksperimentinį kiekį visuomet galima 🙂
Uoj, zinokit, dariau as siuos saldainukus praeitais metais ir vienam vaikinukui taaaaip patiko, kad net i sporto kluba menesiui nemokamai eisiu tik,aisku, ju turiu padaryti nesvietiskai daaug 😀 tad siandien prisiruosiau ir itariu, kad kibsiu i darba 🙂
Oho! Džiaugiuosi, kad triufeliukai patiko ir pasirodė turintys tokią didelę galią 😀 Sėkmės gamyboje ir skanaus! 🙂
[…] ne-re-a-liai skanūs naminiai saldainiai! Jų receptu tinklaraštyje dalinausi jau labai seniai, o po to juos gaminau dar dešimtis kartų. Šie saldūs karameliniai saldainiai gali pakelti ūpą […]