Mamos viską gali, mamos viską moka, mamos viską spėja. Magija! O gal tiesiog dar vienas puodelis kavos? Šypt.
Galvodama apie tai, kokį desertą paruošti mamai artėjančios Mamos dienos proga, staiga supratau – motinystė man siejasi su… kava. Su visais tais nespėtais išgerti atvėsusios kavos puodeliais. Su noru nerti į kavą po bemiegės nakties. Su viltimi tame puodelyje rasti papildomą glėbį kantrybės, jėgų ir visa apimantį žinojimą, kad viskas bus gerai. Net jei ir labai sunki diena buvo vakar, šio ryto kavos puodelis – nauja proga ir naujas geros dienos pažadas. Tad, taip, lai tai būna gardus kavos desertas.
Karamelinė kavos panakota – minkšta, švelni, kremiška, saldi. Lyg karamelinis makijatas, tik patiektas lyg desertas dailioje taurėje. Vienas toks mažas desertas – ir apsąla širdis, ir diena tampa mielesnė. Neapsigausite, jei panakota lepinsitės prie puodelio nesaldžios kavos, bet ir pačio deserto skonis – gardžiai kaviškas.
Paprasta paruošti, gardu valgyti, gera dalintis – šią panakotą tikrai norėčiau skirti visoms mamoms! Lai kiekviena jūsų diena būna lyg maža šventė. Jūs tikrai to vertos – ir skanaus deserto, ir visko, ko norisi.
- Kavos panakotą gardinau namine sūdyta karamele. Galite naudoti ir pirktinį karamelės padažą; tokį savo asortimente turi „Dr. Oetker Lietuva“. Jei naudosite nesūdytą karamelės padažą, papildomai į panakotą įberkite žiupsnį druskos.
- Kavos ir karamelės derinį papildykite kvapnia, gardžia, kokybiška vanile. Kviečiu išbandyti ekologiškus „Taylor & Colledge” produktus: vanilės ekstraktą ar vanilės pastą su sėklomis. Vienas arbatinis šaukštelis šių vanilės produktų atitinka vieną vanilės lazdelę. Puikus pasirinkimas, jei ieškote gero kainos ir kokybės santykio.
- Deserto stingdymui naudojau „Dr. Oetker“ želatiną mėlynuose pakeliuose. Rekomenduoju reikalingą jos kiekį matuoti gramais – šaukštai gali būti skirtingo dydžio, o tinkamai panakotos tekstūrai (minkštai, ne per tvirtai) svarbus kiekvienas gramas.
- Stingdykite desertą gražiausiose taurėse – jos suteiks papildomo šventiškumo!
- Panakotai sustingti prireiks bent kelių valandų, geriausia – paruoškite vakare, palaikykite šaldytuve pernakt ir ragaukite kitą dieną.
Karamelinė kavos panakota
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 valg. š. (7 g) želatinos
3 valg. š. vandens
1 stiklinės (250 g) riebios grietinėlės (35–36 proc.)
½ stiklinės (125 g) pieno
½ stiklinės (125 g) šaltos stiprios kavos
2 valg. š. sūdytos karamelės padažo
1 arb. š. vanilės pastos arba ekstrakto
Patiekti:
sūdytos karamelės padažo
plaktos grietinėlės
šokolado drožlių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite panakotą. Želatiną suberkite į nedidelį dubenėlį ir užpilkite vandeniu. Atidėkite į šalį dešimčiai minučių, kol išbrinks.
2. Į puodą supilkite grietinėlę, pieną, kavą, pagardinkite karamelės padažu ir vanile. Kaitinkite virš mažos ugnies, kol mišinys taps karštas, bet neužvirs. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite išbrinkusią želatiną, kol ji ištirps.
3. Paruoštą kremą supilstykite į taures. Atvėsinkite, dėkite į šaldytuvą ir palaikykite, kol sustings.
4. Patiekite. Sustingusios panakotos viršų apliekite sūdytos karamelės padažu, dėkite šaukštą išplaktos grietinėlės, papuoškite smulkintu šokoladu.
Receptas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Baltic“.
#reklama #droetkerlietuva