Mano naujieji metai prasidėjo lėtai ir niekur neskubant. Truputį tingiai ir truputį aktyviai. Su gerais filmais, stalo žaidimais, išvykomis į Vilnių, saldžiais desertais, o galiausiai – jau aktyvuotu metiniu abonementu į sporto klubą. Kaip kelioms pirmosioms metų dienoms, sakau sau, tai visai neblogai. O kadangi šiems metams įsigijau pagaliau man tikrai labai patinkantį kalendorių (ačiū Beatai už nuostabų viršelį su bijūnu!), dukart labiau džiaugiuosi, vis jį atsiversdama: rašydama darbus, planus, o vėliau dėliodama prie jų pliusiukus. Aš tiesiog išprotėjusi dėl to, koks tai fantastiškas jausmas!
Kalendoriuje, beje, kiekvienas mėnesis prasideda atskira iliustracija ir lapu, skirtu būtent to mėnesio planams ir užmojams. Gal net svajonėms. Žinoma, sausio mėnesio eilutes jau išmarginau savo mėlynu tušinuku. Versdama lapus, vis grįžtu į jį ir žvilgteliu. Neabejoju, kad pirmasis metų mėnesis prabėgs akimirksniu. Tikiuosi ir tikiu, kad jis bus ne mažiau puikus nei šiandien to tikiuosi. Kai primenu sau, jog tai priklauso tik nuo manęs, jaučiuosi pasiryžusi nuversti kalnus. Ar bent jau užkopti į jų viršūnę ir apsidairyti, kiek daug gražių dalykų šiais metais manęs dar laukia priešaky. Mūsų visų. Jūsų visų.
Lai būna pirmosios šių metų dienos mums visiems tokios geros, kad įkvėptų nuostabiems metams. Kupiniems norų ir polėkio tuos norus įgyvendinti. Aš jaučiu giliai širdyje slypinčią nuojautą, kad šie metai dovanos daug gerų dalykų, džiugių akimirkų ir laimingų patirčių. Aš tikiu, kad taip ir bus!
Skonis: 9/10. Sausainiai. Karamelė. Maskarponė. Ir šlakelis karamelinio likerio… Ar gali toks desertas būti neskanus? Ne, negali, mielieji. Jis iš tų, kurie vadinami nuodėmingai skaniais, nes yra ir riebokas, ir tikrai saldus. Jei mėgstate tokius desertus – nuodėmingus! – Jums labai patiks.
Sudėtingumas: nieko labai sudėtingo.
Kur radau? Yumlaut
Karameliniai kreminio sūrio desertai stiklainėliuose
AtsispausdintiINGREDIENTAI
Pagrindui:
100 g karamelinių sausainių
50 g tirpinto sviesto
Kremui:
500 g maskarponės
200 g karamelizuoto sutirštinto pieno („Rududu“)
2 valg. š. karamelinio likerio
Papuošimui:
250 g maskarponės
1 puodelis (140 g) miltelinio cukraus
1 puodelis (250 ml) riebios grietinėlės
1 arb. š. vanilės ekstrakto
1 valg. š. karamelinio likerio
Patiekti:
sūdytos karamelės padažo ar auksaspalvio sirupo
sausainių
GAMINIMO EIGA
1. Paruoškite pagrindą. Karamelinius sausainius maisto smulkintuvu susmulkinkite iki smulkių trupinių. Sumaišykite su tirpintu sviestu, kol neliks sausų trupinių. Paskirstykite į šešis paruoštus stiklinius indelius ir lengvai prispauskite prie dugno, suformuodami deserto pagrindą.
2. Paruoškite kremą. Maskarponę ir karamelizuotą sutirštintą pieną elektriniu plaktuvu išplakite iki purios vientisos masės. Įmaišykite karamelinį likerį.
3. Paruoštą kremą paskirstykite į indelius ant sausainių pagrindo.
4. Paruoškite kremą papuošimui. Maskarponę ir miltelinį cukrų elektriniu plaktuvu išplakite iki vientisos masės. Toliau plakdami, lėtai supilkite grietinėlę. Turite gauti tirštą vientisos konsistencijos kremą. Įmaišykite vanilės ekstraktą ir karamelinį likerį.
5. Paruoštą kremą sudėkite į konditerinį maišelį su žvaigždutės formos antgaliu. Išspauskite ant desertų viršaus, suformuodami bokštelius.
6. Prieš patiekdami, į desertų paviršių įspauskite po sausainį ir apšlakstykite sūdytos karamelės padažu ar auksaspalviu sirupu.
7. Patiekite iš karto arba iki patiekiant laikykite šaldytuve.
8 komentarai
kaip jus padarot kad jums tas papuosimo kremas nesuskyteja?
Siga, papuošimui skirtas kremas gaunasi tirštas, puikiai spaudžiasi pro konditerinį maišelį ir tikrai neskystėja. Aš kartais tokius desertus kelias dienas šaldytuve laikau ir kremo konsistencija tikrai nesikeičia 🙂 Svarbiausia – laikytis proporcijų ir išplakti iki reikiamo standumo 🙂 Sėkmės!
Sveiki,
Atsiprasau uz kvaila klausima… Kokie cia karameliniai sausainiai pagrindui? Na kokio tipo tai sausainiai? Kaip gaidelis ar kitokie? Aciu 🙂
Aušra, taip, būtent tokie: kaip Gaidelis, Selga ir pan. 🙂 Beje, galima naudoti tikrai ne būtinai karamelinius 🙂
O aš norėjau pasiteirauti apie prie papuošimų minimą auksaspalvį sirupą, jis pirktinis ar namų gamybos? 🙂
Aukse, auksaspalvis sirupas – pirktinis. Taip pat puikiai tiktų ir klevų sirupas 🙂
Laaabai vilioja… Foto nuostabios. 🙂 O va, irgi norėjau paklausti, kokie tai karameliniai sausainiai, ir koks karamelinis likeris? 🙂 Ačiū. 😉
Jovita, labai ačiū už pagyras nuotraukoms 🙂 Karameliniai sausainiai – tikie kaip Gaidelis, ar Selga, ar kito gamintojo. O likeris – kreminis, tirštas 🙂