Savaitgalio rytas. Toks tylus, atrodo galėtum išgirsti krentančią snaigę. Ar vėjo gūsį – per menką, kad sujudintų storomis sniego kepurėmis pasidabinusias pušų šakas. Žvelgdama pro langą į baltą žiemą, kvėpuoju labai lėtai – saugau prisiglaudusio sūnaus miegą ir kuklias tylos minutes.
Žinau, kad mano pasaulis tuoj ir vėl sudrebės – nerangiai pasimuistęs, jis pabus. Dar minutė, ir tylą užpildys čiauškesys ir sapnų aptarimai, dar viena – ir jis šoks iš lovos, už rankos vesdamas ir mane. Diena prasideda, nevalia jos prasnausti! Tiek tos tylos ir ramybės namuose, kuriuose gyvena trimečiai žmonės, – ant rankų pirštų suskaičiuotum minutes.
Nuo kaitlentės nukėlusi mažą puodą su kvepiančiu šokoladu, pakviečiu saulėtą virtuviuką paragauti. Pasemiu mažu šaukšteliu, papučiu, ištiesiu jam, ir stebiu įtarų žvilgsnį, kol jis pajaučia saldumą – „mmm, skanu, mama!”. Kartais štai tiek tereikia dar kelioms jaukioms tylos minutėms sukurti. Visai nedaug!
Karštą šokoladą šįkart viriau su kokosų pienu, pagardinau šildančiais žiemos prieskoniais – cinamonu, muskatais, imbierais. Kad būtų tirštesnis – kuo tikriausiais savaitgalio desertas! – įbėriau šaukštą kukurūzų krakmolo. Paskaninau plakta grietinėle, mažais zefyriukais ir dar saujele tarkuoto šokolado. Ar jaučiat tą saldumą? Šildantį, svaiginantį!
Kol karštas šokoladas lėtai kaito, orkaitėje spėjo iškepti „Dr. Oetker“ jogurtiniai keksiukai – purūs, kvapnūs, minkšti, drėgni ir tikrai labai skanūs. Puikūs visoms toms dienoms, kai saldumynų noras užklumpa netikėtai; visiems tiems kartams, kai tešlos užmaišymui tėra dvi laisvos minutės; ir visiems tiems retai kepantiems savaitgaliautojams, kurie nori skanių keksiukų, bet visai neturi ūpo ieškoti atsakymų, kaip gi juos iškepti?
„Dr. Oetker“ keksiukai sutelpa į vieną dėžutę – joje rasite keksiukų mišinį, miltelinį cukrų keksiukų apibarstymui ir 12 popierinių keksiukų formelių, kurios yra tokios tvirtos, kad papildomos metalinės keksiukų formos nereikės. Papildomai savo virtuvėje teks surasti 2 kiaušinius, 100 ml aliejaus ir 100 ml pieno ar jogurto. Dvi minutės tešlos užmaišymui, 17 minučių orkaitėje, skanaus!
Karštas šokoladas su žiemos prieskoniais
AtsispausdintiINGREDIENTAI
1 stiklinės (250 ml) kokosų pieno (iš skardinės)
1 stiklinės (250 ml) pieno
1 arb. š. vanilinio cukraus
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. kakavos
½ arb. š. malto cinamono
mažo žiupsnio malto muskato
mažo žiupsnio malto imbiero
3 valg. š. klevų sirupo
90 g juodojo šokolado
Patiekti:
cinamono lazdelių
plaktos grietinėlės
tarkuoto juodojo šokolado
mažų zefyriukų (marshmallow)
GAMINIMO EIGA
1. Nedideliame puode sumaišykite kokosų pieną, pieną ir vanilinį cukrų. Maišydami kaitinkite virš silpnos ugnies, kol užkais, bet neužvirs.
2. Kelis šaukštus karšto pieno mišinio įpilkite į nedidelį dubenėlį ir sumaišykite jame su kukurūzų krakmolu, kakava ir prieskoniais iki vientisos masės. Supilkite atgal į puodą su pienu ir maišydami kaitinkite dar kelias minutes, kol sutirštės.
3. Nuimkite nuo ugnies ir iš karto įmaišykite klevų sirupą bei gabalėliais sulaužytą šokoladą, kol šis ištirps.
4. Supilkite į stiklines. Papuoškite plakta grietinėle, cinamono lazdelėmis, apiberkite tarkuotu šokoladu. Skanaukite iš karto.
Įrašas paruoštas bendradarbiaujant su „Dr. Oetker Lietuva“.
#reklama #droetker #droetkerlietuva